Vriendenpraat 12  10 februari 2017

Vaassens Fanfare Corps  brengt het voorjaar bij u thuis.

De afgelopen weken was de winter in ons land. We konden genieten van prachtige met ijs en sneeuw beklede natuur. En ook de keerzijde van al dit moois hebben we weer aan den lijve ondervonden. Iedere ochtend je autoruitenruiten krabben en voor de zoveelste keer je handschoenen kwijt: winter is niet altijd feest. Misschien bent u inmiddels net als het Vaassen Fanfare Corps wel toe aan een beetje voorjaar.

Wij gaan er ons alvast op voorbereiden. Zaterdag 18 februari aanstaande gaan we vanaf 9.00 uur  op pad met eerste kwaliteit potgrond. Zoals ieder jaar gaan we langs de Vaassense deuren. Stel u eens voor hoeveel moois er weer kan groeien en bloeien in uw tuin en bloempotten; dat is toch voorpret!! Het gejouw met zakken potgrond blijft u bespaart. Wij brengen de potgrond aan huis of, zoals u wil, in de schuur. Bij de eerste zonnestralen kunt u meteen aan de slag in uw tuin. Gun uw tuin en kamerplanten verse grond en steun ons Vaassen Fanfare Corps.

De potgrond wordt geleverd in zakken van 40 liter. U betaalt 4,50 per zak, 3 zakken voor 12,50 en voor 20 euro krijgt u 5 zakken geleverd. Wanneer u niet thuis bent en toch graag potgrond wil bestellen kunt u mailen naar secretaris van de stichting.

Ook kunt u achter de Wieken ‘s middags tot 15.00u zelf uw potgrond komen halen.

Wij hopen dat u net als voorgaande jaren deze actie steunt. Heel  Vaasens fleurt immers op van een bloeiende tuin maar ook van een bloeiende muziekvereniging.

Hopelijk ontmoeten wij u ook weer op ons voorjaarsconcert op 1 april aanstaande in de Wieken. Het A en B orkest en de slagwerkgroep zijn hiervoor al druk aan het oefenen.

Het belooft een temperamentvolle avond te worden, later leest u meer hierover in uw Vaassens weekblad.

Wij wensen u een vrolijk voorjaar,

De Vrienden van Vaassens Fanfare Corps

Vriendenpraat

Vriendenpraat 11 18 februari 2014

'Van koude grond naar potgrond met VFC'

Alle kerstboomnaalden opgeruimd, de oliebollen en de welgemeende nieuwjaarswensen uitgewisseld, een leuke serenade op de markt bij Aad Overdevest en Bloemen Berend en nog een klinkend nieuwjaarsconcert met onze muziekvrienden uit Oene in de Wieken, blijkt dat de winterslaap voor de VFC mensen maar van korte duur was.

De dagen beginnen al te lengen en de sneeuwklokjes zijn al weer volop in bloei, dan gaan we toch echt geloven dat koning winter ons landje dit jaar overslaat. De ijsliefhebbers onder ons moeten het dit jaar hebben van de mooie beelden van de Olympische spelen. Voor de tuinliefhebbers kan het seizoen na het koude voorjaar van vorig jaar niet snel genoeg beginnen.Tijd voor de vrienden van Vaassens Fanfare Corps om er weer op uit te trekken met potgrond.

Zoals ieder jaar zal op zaterdag 22 februari eerste kwaliteit potgrond huis aan huis worden verkocht in en om Vaassen. Makkelijker kunnen wij het u niet maken, de 40 liter zakken worden desgewenst tot in uw schuur bezorgd. Als u de verkopers misloopt of toevallig in de buurt van de Wieken bent kunt u achter de Wieken ook zelf potgrond meenemen. Ook kunt u bij een van de leden of vrienden uw gewenste hoeveelheid potgrond bestellen. Per mail  (stichtingvrienden@vaassensfanfare.nl)  kan natuurlijk ook maar dan wel graag voor donderdag 20-2 voor 1800u zodat we het in onze routes kunnen meenemen.

Zo komt u al langzaam in voorjaarstemming en behalve dat u uw bloemen en planten er plezier mee doet steunt u ook ons Vaassens Fanfare Corps. Steun die hard nodig is om een financieel gezonde en actieve vereniging te blijven. En muzikaal zijn we zeker ook actief. De voorbereidingen voor het jaarlijkse cvoorjaarsoncert op 29 maart in de Wieken zijn al weer volop aan de gang. Ook zullen wij weer deelnemen aan de carnavalsoptocht, dit jaar geheel in stijl, dus komt dat allen zien en horen 1 maart aanstaande.

Zoals dat hoort komt u ons het komend voorjaar weer overal tegen: op naar een vrolijk voorjaar en een mooie zomer vol bloemen geplant in potgrond van uw eigen Vaassens Fanfare Corps.

Namens de Stichting Vrienden van Vaassens Fanfare Corps.