Dirigent Mark Rap

Dirigent Mark Rap is sinds begin 2013 de dirigent van de jeugdorkesten (Lego-orkest & B-orkest) van het Vaassens Fanfare Corps. Mark is 33 jaar, woonachtig in Arnhem. Hij is opgegroeid op de Veluwe in het dorp Otterlo en is daar rond zijn 10e begonnen met het bespelen van de bugel bij de plaatselijke fanfare. Via z'n docenten kwam hij bij allerlei andere orkesten terecht om via die weg nog meer ervaring op te doen. Uiteindelijk belandde Mark Rap bij het Fanfareorkest 'Kunst Na Arbeid' (KNA) uit Lunteren, welke uitkomt in de Eerste Divisie Fanfare (voorheen Vaandel Afdeling). Hier bespeelt Mark Rap nu bijna 13 jaar bugel en daarbij regelt hij alles bij deze vereniging wat met ensembles te maken heeft. Tussendoor is Mark lid geweest bij orkesten als het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, het Gelders Fanfare Orkest en Brassband Gelderland.

Bij Brassband Gelderland is het contact ontstaan tussen Mark en directie-leraar Hendry van Loo. Vanuit dit contact volgt Mark in de avonduren een cursus tot dirgent bij Hendry van Loo en Harrie Janssen. Dit beviel Mark zo goed, dat hij besloot zich meer op het dirigeren te storten en daarom ook de kans aangreep om bij de jeugdorkesten van het Vaassens Fanfare Corps als dirigent aan de de slag te gaan. Naast zijn bezigheden voor muziek en dirigeren is Mark fulltime bouwkundig tekenaar.

Foto: Mark Rap voor het B-orkest Vaassens Fanfare Corps Camping Concert de Helfterkamp