Het B-orkest van het Vaassens Fanfare Corps

Naast het A-orkest, heeft het Vaassens Fanfare Corps ook haar eigen B-orkest. Het B-orkest staat onder leiding van Mark Rap. In het B-orkest maken de leerling muzikanten en de gevorderde muzikanten samen muziek. De centrale gedachte achter de oprichting van het B-orkest is dat de stap vanaf het Lego-orkest (de jongste muzikanten) naar het A-orkest wordt verkleind. Met de introductie van het B-orkest wordt de stap naar het A-orkest niet te groot, omdat de jeugdigden samenspelen met gevorderden en daardoor ervaring op doen met het musiceren op een hoger niveau en in een groter orkest.
Uiteraard neemt het B-orkest regelmatig deel aan (jeugd)concerten en (jeugd)festivals. Ook lopen ze mee met een aantal rondgangen van de fanfare. Hiermee doen de jeugdige muzikanten op een ontspannen manier ervaring op met het musiceren op een 'groter podium'. Daarnaast organiseert de vereniging voor de jeugd andere leuke activiteiten, zoals een muziek play-inn, het jeugdkamp en de jaarlijkse barbeque.

Het Lego-orkest van het Vaassens Fanfare Corps

In het Lego-orkest van het Vaassens Fanfare Corps musiceert de jongste jeugd van het Vaassens Fanfare Corps. Net als het B-orkest, staat ook het Lego-orkest onder leiding van Mark Rap. Beginnende muzikanten starten met de basisvorming, dit duurt een maand of drie. Vervolgens stromen ze in bij het Lego-orkest, waar ze samen hun eerste noten spelen.

Het B-orkest van het Vaassens Fanfare Corps