Op deze pagina ziet u onze activiteiten.

RABOBANK CLUBSUPPORT

Iedereen bedankt voor het stemmen.

Dit mooie bedrag gaan we gebruiken om te investeren in onze jeugdleden. Dit gebeurt in de vorm van muzieklessen, aanschaf van instrumenten, werving van nieuwe jeugdleden en jeugdactiviteiten.

 

#Jeugdheeftdetoekomst #RaboClubsupport

BARITON OF EUPHONIUM SPELEN BIJ VFC

Heeft u wel eens gehoord van een bariton of euphonium? Een bariton is een blaasinstrument en heeft een lage en zachte klank. Een euphonium lijkt op een bariton, maar verschilt in vorm en klank. Daarnaast heeft de euphonium vaak de melodie en is de bariton meer begeleidend. 

Binnen de bariton- en euphoniumsectie van het A-orkest van het Vaassens Fanfare Corps is er ruimte voor uitbreiding en daarom zijn wij op zoek naar nieuwe leden. Bespeel jij een bariton of euphonium en lijkt het jou leuk om bij het A-orkest van het Vaassens Fanfare Corps aan de slag te gaan? Of heb jij nog nooit een bariton of euphonium bespeelt, maar ben je enthousiast geworden? Meldt je dan nu aan via  info@vaassensfanfare.nl of kom kijken tijdens één van onze repetities. Het A-orkest repeteert wekelijks op woensdagavond van 19.30-21.45 uur in Dorpscentrum De Wieken te Vaassen.

Slagwerkgroep VFC zoekt nieuwe leden!

De slagwerkgroep van het Vaassens Fanfare Corps bestaat momenteel uit een groep enthousiaste leden en staat onder leiding van slagwerkinstructeur Mark Rorije. Elke week repeteren zij diverse muziekstukken waarbij diverse slagwerkinstrumenten aan bod komen, zoals het drumstel, de pauken, diverse soorten trommels, bekkens, sambaballen en een triangel.

 

Binnen de slagwerkgroep is ruimte voor uitbreiding en daarom zijn wij op zoek naar nog meer enthousiaste leden. Ben jij een ervaren slagwerker en lijkt het jou leuk om bij de slagwerkgroep aan de slag te gaan? Of ben jij iemand die nog nooit een trommelstok in de hand heeft gehad, maar het wel interesseert? Kom dan vrijblijvend kijken tijdens één van de repetities. De slagwerkgroep repeteert wekelijks op donderdagavond  van 19.30-21.30 uur bij Tiemessen Autoschade, Riezebosweg 6, 8171 MG te Vaassen. Wil je meer informatie over de slagwerkgroep? Kijk dan op onze website www.vaassensfanfare.nl, Facebookpagina of neem contact op via info@vaassensfanfare.nl

Geslaagde Wervingsactie bij Kom Kinderopvang

Op de Vakantie BSO kwamen er een aantal leden van het Vaassens Fanfare Corps langs. We hebben eerst kennis gemaakt met wat een Fanfare is en met een aantal instrumenten die zij gebruiken. Er was een Tuba/Bas, Bariton, Trompet, Bugel en een Hoorn. We zijn erachter gekomen dat deze allemaal verschillend klinken. Daarna hebben we ons eigen instrument gemaakt. Later in de middag kwam het Vaassens Fanfare Corps weer terug en hebben ze ons geleerd hoe we muziek kunnen spelen op de Xylofoon en met een schudei.

Het was een geslaagde en muzikale dag!

Mochten er kinderen graag bij de Fanfare willen, of als ze willen kijken of het iets voor hen is, dan kunt u naar deze website en daar 3 gratis proeflessen aanvragen.

www.vaassensefanfare.nl

Chris Sangers neemt afscheid als Tambour Maitre van VFC

Woensdagavond 6 oktober heeft Chris Sangers zijn tambour-maître stok ingeleverd bij voorzitter Wilbert van de Schepop. Na jarenlang als tambour-maître voor het Vaassens Fanfare Corps gelopen te hebben tijdens diverse optochten, neemt hij nu afscheid van de functie. Tijdens de repetitie op woensdag werd hij door het bestuur en leden van het Vaassens Fanfare Corps in het zonnetje gezet.

 

Chris Sangers begon in 1957 bij het Vaassens Fanfare Corps met het bespelen van de kleine trom. Al snel speelde hij ook mee bij het tamboerkorps van de vereniging, welke in 1954 was opgericht. Gedurende de jaren die volgden heeft Chris Sangers regelmatig ingevallen als dirigent van het tamboerkorps, is hij bestuurslid geweest en heeft hij de officiële opleiding voor tambour-maître gevolgd. Daarnaast was Chris Sangers een heel aantal jaren Sinterklaas tijdens de Sinterklaasfestiviteiten die door het VFC voor haar leden georganiseerd werd. Chris Sangers is gedurende 1957 tot nu een aantal jaren gestopt geweest bij de vereniging, maar al met al heeft hij toch zo’n 60 jaar bij de vereniging gezeten.

 

Zijn laatste optreden als tambour-maître is alweer even geleden, namelijk tijdens de carnavalsoptocht in 2020. Toch was hij het nog niet verleerd en heeft hij op woensdagavond 6 oktober het orkest nog vol enthousiasme geleid met zijn tambour-maître stok tijdens het spelen van ‘lang zal hij leven’. Het Vaassens Fanfare Corps bedankt Chris Sangers voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging.

Clubsupport

Vanaf 4 oktober kan er weer gestemd worden voor de Rabo Clubsupport. Ook het Vaassens Fanfare Corps doet weer mee.

Met het opgehaalde bedrag zal geïnvesteerd worden in de jeugdopleiding binnen het VFC.

Wacht niet langer en breng nu je stem voor VFC uit via:  https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/club-overzicht/clubdetail?id=241570

Letterpret met VFC

VAASSEN - Chocolade daar wordt je vrolijk van en om die reden gaat Vaassens Fanfare ook al jaren met chocoladeletters langs de deur. Omdat er vorig jaar vanwege de corona geen letters verkocht konden worden, hebben de verkopers er nu veel zin in. De Fanfare leden verwachten een record verkoop, waarmee de weer groeiende muziekvereniging financieel gesteund wordt.

 

In dit weekblad wordt vermeld waar de opbrengst aan besteed wordt. Voor een nieuw instrument moeten heel wat letters verkocht worden, maar als dit dan weer lukt, zijn de muzikanten er extra blij mee.

In de week van 11 oktober komen de verkopers in de vroege avond langs de deuren. Graag met contant geld betalen, want pinnen is niet mogelijk. De prijs per letter is nog steeds € 1,25 en het hele alfabet in melk of puur is leverbaar, behalve de Q, X, Yen Z. De letterkeuze zal naarmate de week vordert beperkter worden, want op is op. Dat mag de pret niet bederven, want de L van lekker is net zo lekker als de C van chocola!

Wie zeker wil zijn van bepaalde letters, kan ook bestellen. 

 

Helaas krijgen wij het formulier niet in de website verwerkt U kunt een bestelformulier aanvragen via  chocoladeletteractievfc@gmail.com

Geslaagt concert vaassens fanfare Corps

Zaterdagavond 2 oktober vond het najaarsconcert plaats van het Vaassens Fanfare Corps. Ondanks een korte voorbereidingstijd, is het de vereniging toch gelukt er een mooie avond van te maken. Vanwege de meest recente corona versoepelingen bleek dat na lang wachten het corps eindelijk weer mocht spelen voor een volle zaal met publiek, binnen de zogenaamde anderhalve meter. Dit was natuurlijk weer even vreemd voor iedereen, maar gelukkig voelde het voor zowel muzikant als luisteraar snel weer vertrouwd. Bovendien was het fijn dat de trouwe aanhang van het Vaassens Fanfare Corps de weg naar dorpscentrum de Wieken weer had gevonden, iets wat toch afwachten is na zo’n lange tijd geen publiekelijke activiteiten op de agenda te hebben gehad.

Onder leiding van Patrick Dieperink startte het corps de avond met het spetterende nummer Faravista, een typisch openingswerk voor fanfare waarin alle secties binnen het orkest direct aan de bak moesten. Vervolgens was het de beurt aan een ensemble, welke speciaal was samengesteld voor dit concert. Dit ensemble, bestaande uit tien bugelisten en één es-cornetist, liet het indrukwekkende nummer Banks of Doon horen, een lied dat het publiek meevoer naar de Schotse river de ‘Doon’. Nadat de fanfare de klassieke mars Olympica liet horen was het de beurt aan het jeugdorkest, onder leiding van Annemieke Meijer. Ondanks dat het voor sommigen voor het eerst was dat zij voor het grote publiek mochten optreden, lieten zij zien en horen dat ze zeker geen plankenkoorts hebben! Met jeugdig enthousiasme werd een afwisselend programma gespeeld, waarbij een aantal bekende ‘TikTok’ hits voorbij kwamen, zoals The Wellerman en Sofia. Ook het jongste lid uit het jeugdorkest, slechts 6 jaar oud, sloeg zeer fanatiek, luid en ritmisch mee op de grote trom.

Vervolgens was het de beurt aan de slagwerkgroep, waarbij Mark Rorije zijn debuut maakte als instructeur tijdens dit concert. Hij staat sinds 2019 voor de slagwerkgroep en had nog niet eerder op kunnen treden met zijn slagwerkers. Hij liet zijn muzikanten op allerlei verschillende soorten slagwerkinstrumenten spelen, onder andere tijdens het nummer Kaleidoscope, wat zorgde voor bijzondere effecten. Met het nummer Back to Collins gaven de slagwerkers een ode aan een van ’s werelds bekendste drummer Phil Collins. Wie goed luisterde kon een aantal bekende drumritmes herkennen.

Na de pauze werd de avond vervolgd door de fanfare met een vlot en afwisselend programma met herkenbare muziek. De luisteraars werden met de medley Flower Power meegenomen naar de roemruchte flowerpowertijd, waarbij een aantal bekende melodieën voorbij kwamen zoals Let’s Go to San Francisco en Happy Together. Vervolgens passeerden de nummers Italian Fantasy en Disneys Frozen de revue. Met medleys van Amy Winehouse en Coldplay liet het orkest achtereenvolgens nummers horen die menig luisteraar bekend in de oren deed klinken.

 

Na het gebruikelijke dankwoord door voorzitter Wilbert van de Schepop werd de avond door het Vaassens Fanfare Corps in stijl afgesloten met een muzikale medley van Ed Sheeran. Dit swingende slot zorgde voor een staande ovatie waarna alle muzikanten weer beseften wat ze het liefst doen en zo’n lange tijd hebben moeten missen: samen muziek maken voor een enthousiast publiek.

Najaarsconcert VFc

Zaterdagavond 2 oktober geeft het Vaassens Fanfare Corps een najaarsconcert in Dorpscentrum De Wieken in Vaassen.

 

Momenteel zijn het jeugdorkest, de slagwerkgroep en het A-orkest volop aan het repeteren om een mooi programma voor u neer te zetten.  Het Jeugdorkest staat onder leiding van Annemieke Meijer en zal in een gevarieerd programma laten horen wat ze al kunnen. De slagwerkgroep, onder leiding van Mark Rorije, zal onder andere Kaleidoscope, Back to Collins en Three Amigos ten gehore brengen.  Het A-orkest, onder leiding van Patrick Dieperink, zal u onder andere laten genieten van de muziekstukken Flower Power en Italian Fantasy.

 

 

We hopen u allen te ontmoeten op zaterdagavond 2 oktober in Dorpscentrum De Wieken in Vaassen. Het concert vangt aan om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Bij binnenkomst krijgt u tevens een tegoedbon voor een gratis kopje koffie of thee in de pauze van het concert. Om toegang te krijgen tot het concert zal het publiek zijn/haar coronapas moeten laten zien. Dit betekent een negatieve testuitslag of u bent volledig gevaccineerd. Daarnaast zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus op de avond zelf geldt, vol = vol. Het is mogelijk om vooraf plaatsen te reserveren via secretariaat@vaassensfanfare.nl

Zomeravond concert

Geslaagd zomerconcert Vaassens Fanfare Corps.

Woensdagavond 14 juli heeft het Vaassens Fanfare Corps voor het eerst sinds anderhalf jaar weer een concert kunnen geven. Het concert zou oorspronkelijk plaatsvinden op de ijsbaanweide. Het gras was gemaaid, de schapen stonden achter het hek en de stoelen stonden klaar. Toch had het weer andere plannen en er werd veel regen voorspeld voor tijdens het concert. In overleg met Dorpscentrum de Wieken heeft het concert uiteindelijk binnen in de sporthal plaats kunnen vinden, uiteraard op anderhalve meter afstand.

Het jeugdorkest van het Vaassens Fanfare Corps startte de avond met het nummer Royal Fanfare, en wat klonk dit al ontzettend goed. Ze brachten zes nummers ten gehore met meerder solo’s, zodat enkele jeugdleden ook individueel konden laten horen wat ze in hun mars hebben. Na elk nummer werd er volop geapplaudisseerd door het aanwezige publiek. Na het jeugdorkest was het A-orkest aan de beurt. Na slechts vijf repetities wisten zij een mooi programma neer te zetten, met onder andere de Dutch Rock Medley, Saturday Night Fever, Amy Winehouse en Coldplay. Hier en daar zal er nog wat bijgeschaafd moeten worden, maar normaal wordt er op dit programma zo’n drie maanden gerepeteerd.

Hoewel de weersomstandigheden in eerste instantie roet in het eten gooide, heeft er toch een mooi en geslaagd zomerconcert plaats kunnen vinden. Het Vaassens Fanfare Corps bedankt eenieder voor zijn/haar komst.

VFC WEER BEGONNEN MET REPETEREN

Op woensdag 9 juni was het dan eindelijk zover. Na vele maanden geen muziek te hebben gemaakt in verband met de geldende  coronamaatregelen, mocht het A-orkest van het Vaassens Fanfare Corps weer samen repeteren. Ook de slagwerkgroep is inmiddels vol enthousiasme begonnen. Het was fijn om gezamenlijk muziek te kunnen maken en om elkaar te kunnen spreken. Het Vaassens Fanfare Corps hoopt het Vaassense dorp in de zomer nog van een mooi concertje te kunnen laten genieten. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

JEUGD WEER BEGONNEN MET REPETEREN

Inmiddels zijn de jeugdleden van het Vaassens Fanfare Corps al weer enkele weken aan het repeteren. Voor de Pasen kregen alle jeugdleden en klein aardigheidje.

Het Vaassens Fanfare Corps wenst iedereen een fijn Pasen toe

 

 

Twee Bestuurders nemen Afscheid

Na vele jaren van trouwe dienst binnen het bestuur van het Vaassens Fanfare Corps, dragen Annemieke Meijer en Iris Veldkamp het stokje over aan twee nieuwe enthousiaste bestuursleden. We willen Annemieke en Iris bedanken voor hun inzet!

Support je club

Vandaag heeft onze voorzitter een cheque ontvangen bij Albert Heijn Vaassen, van de aktie Support  je club.

Online nieuwjaarsborrel

Vanavond was er voor de leden  van het Vaassens Fanfare Corps een online nieuwjaarsborrel. De avond werd geopend door voorzitter Wilbert van de Schepop met een speech.

Gerrit van Vemde en Rieki de Wilde  werden gehuldigd voor hun 50 jarig lidmaatschap! Eerder vandaag werden zij al coronaproof verrast met een oorkonde, speldje en een borrelpakket. Na een woordje van onze dirigent en instructeur werd de avond vervolgd met een leuke Bingo en Quiz.

 

Het was leuk iedereen weer te zien en spreken, hopelijk kunnen we snel weer samen muziek maken!