Op deze pagina ziet u onze activiteiten.

JEUGD WEER BEGONNEN MET REPETEREN

Inmiddels zijn de jeugdleden van het Vaassens Fanfare Corps al weer enkele weken aan het repeteren. Voor de Pasen kregen alle jeugdleden en klein aardigheidje.

Het Vaassens Fanfare Corps wenst iedereen een fijn Pasen toe

 

 

Twee Bestuurders nemen Afscheid

Na vele jaren van trouwe dienst binnen het bestuur van het Vaassens Fanfare Corps, dragen Annemieke Meijer en Iris Veldkamp het stokje over aan twee nieuwe enthousiaste bestuursleden. We willen Annemieke en Iris bedanken voor hun inzet!

Support je club

Vandaag heeft onze voorzitter een cheque ontvangen bij Albert Heijn Vaassen, van de aktie Support  je club.

Online nieuwjaarsborrel

Vanavond was er voor de leden  van het Vaassens Fanfare Corps een online nieuwjaarsborrel. De avond werd geopend door voorzitter Wilbert van de Schepop met een speech.

Gerrit van Vemde en Rieki de Wilde  werden gehuldigd voor hun 50 jarig lidmaatschap! Eerder vandaag werden zij al coronaproof verrast met een oorkonde, speldje en een borrelpakket. Na een woordje van onze dirigent en instructeur werd de avond vervolgd met een leuke Bingo en Quiz.

 

Het was leuk iedereen weer te zien en spreken, hopelijk kunnen we snel weer samen muziek maken!

Neriah op A-Examen

Neriah de Wolf heeft vanmorgen haar A-examen met 43,5 punten op sopraan-sax afgesloten.

Jeugd geeft 1e concert

Jeugdorkest heeft vanavond een concertje gegeven bij de Speulbrink omdat daar vanavond Sinterklaas en zijn pieten op bezoek waren. Dit was het 1e concert wat deze jeugdleden gaven in het openbaar, helaas mochten er geen ouders aanwezig zijn ivm corona.

Rabo Clubsupport

Ons Jeugdorkest heeft een super leuk filmpje opgenomen om de Rabobank te bedanken voor het bedrag dat wij hebben ontvangen van de Raboclubsupport. 

Aftrap clubchoco bij Albert Heijn Vaassen

Zaterdag 10 oktober gaat de Clubchoco actie van start bij Albert Heijn te Vaassen.

Vanaf 15.00 uur wordt de display chocolade geplaatst in de Albert Heijn. Hier kunnen vervolgens de verenigingen langs komen en de eerste chocoladepastille van de vereniging overhandigd krijgen door iemand van Albert Heijn. Voor Vaassens Fanfare Corps was aanwezig Ninthe van Schoonhoven. Deze unieke verpakking is te koop voor € 4,50 hier gaat € 1,00 naar VFC.

Rabobank clubsupport

VAASSENS FANFARE CORPS ONTVANGT CHEQUE VAN BOLLEBROEKJES

De "Bollebroekjes" uit Vaassen hebben een leuke actie opgezet door bomen in schijven te zagen, daarna te kloven en er handzame blokken van te maken voor in de openhaard. Deze actie leverde een mooie cheque op van 2000 euro voor het Vaassens Fanfare Corps op, die vanavond werd uitgereikt op onze repetitie. Bollebroekjes bedankt!

Na fanfare en slagwerkgroep ook jeugdorkestje weer van start

Het jeugdorkestje van Vaassens Fanfare Corps is ook weer begonnen met het samen muziek maken.

Afsluiting muziekseizoen

Afgelopen woensdagavond werd het muziekseizoen afgesloten met een gezellige avond bij onze dirigent (Patrick) in Eefde. Patrick, Esther en Annemieke hadden voor ons een quiz voorbereid, deze ging natuurlijk over muziektermen/stukken en over onze eigen VFC. 

Donderdag avond hadden de slagwerkers ook hun afsluiting van het muziekseizoen. De slagwerkers hadden een barbecue gezamenlijk georganiseerd.  Beide muzikale leiders kregen een bloemetje van VFC.

 

Esther en Annemieke kregen op deze avond  een bos bloemen voor hun inzet voor de jeugd tijdens Corona Crisis.

Weer een complete repetitie

Na 3 maand (11maart) eindelijk weer met het hele orkest samen muziek kunnen maken in Dorpscentrum de Wieken.

Op gepaste afstand met 2 meter tussen de muzikanten.

Repetities weer van start

De repetities zijn weer van start gegaan! Woensdag de eer aan de saxen en de hoorns. Wat was het heerlijk om weer met elkaar te repeteren, ondanks dat het nu nog niet met het gehele orkest is. Gisteravond was het de beurt aan de slagwerkgroep. Hoewel ze individueel via Zoom al wekelijks les kregen gedurende de coronacrisis, mochten ze nu weer voor het eerst samen repeteren. Het was wederom de geslaagde repetitie.

Corona Virus

Beste muziekliefhebbers,

Het bestuur van het Vaassens Fanfare Corps heeft besloten de maatregelen van het RIVM en het advies van het KNMO op te volgen. Dit houdt in dat alle activiteiten (o.a. repetities en muzieklessen) van de vereniging t/m 6 april afgelast worden. Dit betekent dus ook dat het voorjaarsconcert op zaterdag 4

april helaas niet doorgaat! Het bestuur houdt alle ontwikkelingen rondom het Coronavirus goed in de gaten en zullen nieuwe informatie met u delen. We hopen voor een ieder dat deze pandemie snel voorbij mag gaan en dat wij u

snel weer van onze muzikale klanken kunnen laten genieten.

  Met muzikale groet, Bestuur Vaassens Fanfare Corps 

Potgrond aktie

Impressie van Vaassens Fanfare potgrond verkopers die door Monique Hulleman van een soepje en een broodje worden voorzien.

Waarna de laatste zakken verspreid werden in en rond Vaassen.

Nieuw jeugdorkest van start

Afgelopen woensdag was het dan zo ver, de aftrap van het

nieuwe en lang gewenste jeugdorkest van het Vaassens Fanfare Corps. Onder leiding van Annemieke Meijer- van Lohuizen zijn Lisanne, Neriah, Yannique, Lieke, Indy, Loïs, Luka en Laurens begonnen met het samenspelen.

Variërend van leeftijd en lengte van lidmaatschap (de

jongste is net 3 weken lid) zijn de jeugdleden samen begonnen aan “Playing Together, So Much Better!” uit de Band Time Starter. De aankomende weken gaan ze proberen een drietal muziekstukken in te studeren die dan op ons

Voorjaarsconcert op zaterdag 4 april te beluisteren zijn.

Mocht het u of uw kind nou ook leuk lijken om muziek

te maken, kom gerust eens langs op de woensdagavond in Dorpscentrum de Wieken. Het jeugdorkest repeteert van 18.00 -19.00 uur en het A-Orkest van 19.30 – 21.45 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@vaassensfanfare.nl

2e Prijswinnaar Albert heijn Spaaractie

Tweede prijswinnaars bekend van de spaaractie voor het VFC bij de Albert Heijn Vaassen.

Op zaterdag 8 februari hebben de 2e prijswinnaars van de spaaractie bij de Albert Heijn Vaassen, voor een nieuwe

pauk voor het Vaassens Fanfare Corps, hun prijs in ontvangst genomen. Ze wonnen twee vrijkaartjes voor het voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps op

zaterdagavond 4 april 2020 en kregen een heerlijke appeltaart.

 

We trommelen iedereen op GRATIS mee te sparen voor een nieuwe pauk voor het Vaassens Fanfare Corps. Bij elke 25 euro

aan boodschappen ontvangt u een spaarzegel, welke op een spaarkaart geplakt kan worden. Een volle spaarkaart kan ingeleverd worden in de ton bij de informatiebalie. Uit de ingeleverde volle spaarkaarten wordt elke week een

winnaar gekozen en hij/zij ontvangt een mooie prijs!

U spaart toch ook mee?! 

Eerste Prijswinnaar bekend Albert Heijn spaaractie

Eerste prijswinnaar bekend van de spaaractie voor het VFC bij de Albert Heijn Vaassen Zaterdag 25 januari heeft de 1e prijswinnaar van de spaaractie bij de Albert Heijn Vaassen, voor een nieuwe pauk voor het Vaassens Fanfare Corps, haar prijs in ontvangst genomen. Ze won twee vrijkaartjes voor het voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps op zaterdagavond 4 april 2020 en kreeg een mooie bos bloemen.

 

Het Vaassens Fanfare Corps trommelt iedereen op GRATIS mee te sparen voor een nieuwe pauk voor het Vaassens Fanfare Corps. Bij elke 25 euro aan boodschappen ontvangt u een spaarzegel, welke op een spaarkaart geplakt kan worden. Een volle spaarkaart

kan ingeleverd worden in de ton bij de informatiebalie. Uit de ingeleverde volle spaarkaarten wordt elke week een winnaar gekozen en hij/zij ontvangt een mooie prijs!

Percussion party 2020

Zondag heeft de slagwerkgroep meegedaan aan een slagwerkmiddag in Vragender. Dit was het eerste optreden dat de slagwerkers o.l.v. Mark Rorije gaven.

40 jaar lidmaatschap nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 11 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het Vaassens Fanfare Corps plaats, waarbij onder andere één jubilaris gehuldigd werd. De nieuwjaarsreceptie werd geopend met een toespraak door voorzitter Wilbert van

de Schepop. Hij gaf een korte impressie van alle gebeurtenissen en activiteiten in 2019. Daarnaast werd vooruit gekeken naar 2020 en bracht men een toost uit op het nieuwe muziekjaar.

Dit werd gevolgd door het huldigen van een jubilaris.

Jan Sangers werd gehuldigd voor 40 jaar lidmaatschap bij het Vaassens Fanfare Corps, een hele prestatie. Hij kreeg een oorkonde, speldje en bos bloemen uitgereikt.

 

Om de avond feestelijk af te sluiten was een muziekquiz voorbereid, waarmee de muziekkennis van alle aanwezigen werd getest. Het winnende team ‘Ungdomskorps’

ging er vandoor met de hoofdprijs, een heerlijke schaal bitterballen. 

Spaaractie Albert Heijn Vaassen

Vanaf 4 januari 2020 kan er bij de Albert Heijn in Vaassen gratis gespaard worden voor een nieuwe pauk voor het Vaassen Fanfare Corps waarbij u tevens kans maakt op leuke prijzen.

 Het VFC en de Albert Heijn in Vaassen slaan de handen ineen voor een leuke spaaractie. Het VFC zal gaan sparen voor een nieuwe ‘pauk’, een slagwerkinstrument dat in het A-orkest gebruikt gaat worden. Daarnaast gaat het u in januari wellicht opvallen dat het VFC een ander logo en een andere huisstijl krijgt, wat tevens gekoppeld is aan deze actie.

 Bij de aankoop van boodschappen ontvangt u als klant zegels, welke op een spaarkaart geplakt kunnen worden. Een volle spaarkaart kunt u inleveren in een grote ton die bij de informatiebalie staat. Uit de ingeleverde spaarkaarten wordt elke week een winnaar getrokken en deze winnaar ontvangt een leuke prijs. De voortgang van de spaaractie zal op een ludieke manier zichtbaar zijn in de Albert Heijn Vaassen. 

De spaaractie zal feestelijk en muzikaal geopend worden door het Vaassens Fanfare Corps op zaterdag 4 januari 2020 om 11.00 uur. Het Vaassens Fanfare Corps trommelt iedereen op mee te sparen voor een nieuwe pauk. 

Kerstconcertje bij Albert Heijn Vaassen

Vanmorgen hebben wij een kerstconcertje bij Albert Heijn in Vaassen voor het winkelende publiek.

Kerstmarkt Vaassen

VFC heeft 3 dagen op de kerstmarkt in Vaassen gestaan met leuke zelf gemaakte spulletjes en natuurlijk met de heerlijke broodjes beenham.

Serenade bij de Familie Mulder

Zaterdag 7 december heeft het VFC een serenade gebracht bij Willy en Marijo Mulder die een feest gaven omdat zij 25 jaar getrouwd zijn.

Het VFC behaalt eerste prijs op het concertconcours in Zutphen

Op zaterdag 30 november heeft het Vaassens Fanfare Corps een eerste prijs behaalt in de 2e divisie op het concertconcours in Zutphen.

Na een lange voorbereiding van zo’n vier maanden, met extra groepsrepetities en een studiedag, heeft het Vaassens Fanfare Corps zich afgelopen zaterdag laten horen in de 2e divisie van het concertconcours in Zutphen. Hier openden zij met een majestueus openingswerk ‘Majestic Prelude’ van Jacob de Haan. Na dit inspeelwerk vervolgde het VFC hun optreden met ‘By the River’ van Jan van der Roost en ‘Lake of the Moon’ van Kevin Houben. Deze laatste twee werken werden beoordeeld door een driekoppige jury, welke werden beloond met een totaal van 82 punten. Dit staat gelijk aan een dikke acht en daarmee ook een eerste prijs. Deze prestatie werd in de avond door alle leden en de dirigent gevierd door middel van een etentje en een feestje in Café De Toren.

Avondintocht Sinterklaas in Vaassen

Zaterdag 16 november heeft het VFC weer meegedaan met de jaarlijkse optocht van Sinterklaas te Vaassen.

Poppyday

Op zaterdag 9 november deed er weer een delegatie mee aan de jaarlijkse poppyday herdenking in Vaassen.

Serenade bij de familie Veldhuis

Vrijdag 8 november heeft VFC een serenade gegeven bij het Koetshuis waar de Familie Veldhuis hun 50 jarig huwelijksfeest vierden.

Try out concert met Excelsior Twello

Zaterdag 26 oktober gaven Excelsior en VFC een Concert in de Amfihal in Epe. Voor VFC was het een tryout concert in voorbereiding op het concours van 30 november in de Hanzehal in Zutphen.

Zie ginds komt de stoomtrein

Zoals u vast niet is ontgaan komt Sint Nicolaas dit jaar per stoomtrein aan in Apeldoorn. Niet alleen Apeldoorn maar ook hier in Vaassen zijn de voorbereidingen voor dit kinderfeest al weer in volle gang. Sint kan naast zijn trouwe pieten best wat hulp gebruiken, hij is immers de jongste niet meer.

Gelukkig zijn er al jaren zijn trouwe Vrienden van Vaassens Fanfare Corps die zorgen dat er voor iedereen weer een heerlijke chocolade letter klaar ligt op 5 december. U hoeft geen schoorsteen te hebben want de vrienden bellen bij u aan de in de week van 14 tot 20 oktober aanstaande. In de vroege avond kunt u hen verwachten met het hele alfabet in melk en puur. Zij gaan heus niet stilletjes uw huisje voorbij,  want vele handen maken licht werk. U hoort ze waarschijnlijk al van verre aankomen. Omdat Vaassen harder groeit dan onze muziekvereniging helpen de leden van de Oranje commissie Vaassen ook al enkele jaren met de verkoop van de letters. Samen staan we sterk in Vaassen en dat ziet ook de Sint erg graag. Omdat de Sint onze fanfare een warm hart toedraagt  worden de letters voor 1,25 verkocht en komt de winst ten goede aan het Vaassens Fanfare Corps.

Wil u er zeker van zijn dat u de juiste letters krijgt en onze verkopers niet misloopt dan kunt u ook vast mailen naar l.vergers1@kpnmail.nl. U krijgt dan een bestellijst gemaild en de letters worden bij u thuisbezorgd.

Uiteraard hoopt de Sint dat u  onze letteractie een warm hart toedraagt en we weer zoals afgelopen jaar het hele alfabet verkopen. Hiermee draagt u bij aan het financieel gezond houden van onze vereniging. U kunt het Vaassens Fanfare Corps de komende weken bewonderen in onder andere Epe op 26 oktober tijdens een try-out concert in de Amfihal. Er zijn nog kaarten voor dit concert te koop bij Slijterij Kooijer aan de Dorpsstraat te Vaassen.

Vrienden vervangen instrumenten

Hoewel Sinterklaas nog niet in het land is, zijn er de afgelopen maande enkele leden van Vaassens Fanfare blij verrast. Een aantal instrumenten waren nodig aan vervanging toe. De stichting Vrienden van Vaassens Fanfare corps die u vast wel kent van de chocoladeletter of potgrond actie heeft het spaarvarken eens  goed op de kop gehouden. Gelukkig had het varken aardig spek op de botten en zo konden zij de vereniging  blij maken met een aantal nieuwe instrumenten. Eerder werden al de slagwerkers verrast met vernieuwing en uitbreiding van instrumenten. Ook werden er net voor de zomer enkele saxofoons uitgereikt.

Afgelopen woensdag werden de trouwe leden Elise van Nieuwenhoven en Rieki de Wilde verrast. Aan hen werd een nieuwe hoorn uitgereikt. Niet alleen zij, maar ook dirigent Patrick Dieperink  is erg blij met deze nieuwe aanwinsten. Met het concours op 30 november in het verschiet is er behalve een goede inzet ook goed materiaal nodig om te komen tot een topprestatie.

 Aan de inzet van het corps zal het zeker niet liggen, er wordt druk gerepeteerd. Binnenkort is er een studiedag en het corps zal ook enkele try-out concerten gaan geven. Zo treden zij 26 oktober samen met muziekvereniging Excelsior Twello op in de Amfihal in Epe. Kaarten voor dit concert zijn onder andere verkrijgbaar bij Slijterij Hans Kooijer aan de Dorpsstraat te Vaassen. 

Nu het spaarvarken van de Vrienden van Vaassens Fanfare leeg is wordt het tijd dit weer te gaan vullen. De eerste actie staat al weer voor de deur. In de week van 14 tot 19 oktober komen de vrienden zoals ieder jaar aan uw deur met heerlijke chocoladeletters. In het volgende Vaassens weekblad leest u meer hierover.

Nieuwe instructeur

Vanaf donderdag 19 september heeft de slagwerkgroep van Vaassens Fanfare weer een instructeur. Zijn naam is Mark Rorije. (zie verdere gegevens bij instructeur).

Herfstnoten

Opening muzikaal winterseizoen in EPE

Het Vaassens Fanfare Corps uit Vaassen organiseert samen met Excelsior uit Twello een uniek duo concert.

Helaas beschikken zowel Vaassen als Twello niet over een optimale concertzaal .,maar was de gemeente Epe gaarne bereid de Amfi-hal van het Gemeentehuis ,markt 14 in Epe voor dit concert te reserveren . 

Het wordt een concert van 2 Fanfareorkesten van formaat met een rijke muzikale historie.

Het Concert start om 19:30 u  ( zaal open vanaf 19:00 ) 

Er is gekozen voor originele Fanfare stukken of breed uitgeschreven arrangementen waarbij de volle fanfare klank goed tot uitdrukking komt. 

Excelsior zal voor de pauze optreden met een gevarieerd programma. Na de Pauze neemt het VFC plaats en zal dan een 3-tal werken uitvoeren waarmee men op 30 november in Zutphen naar concours gaat in de 2e divisie Fanfare. 

Kaarten voor dit concert kosten a €.7,50 (tegen inlevering 1x koffie/thee gratis. Kaarten verkrijgbaar bij:

Boekhandel Oonk ,Stationsstraat 4, 7391 EK TWELLO

Slijterij Kooijer , Dorpsstraat 27, 8171 BK VAASSEN

Brasserij  BIJ ONS , Hoofdstraat 72a , 8162 AL EPE

Of reserveren bij info@vaassensfanfare.nl 

Een echte aanrader voor de liefhebber.

 

“FANFARE MUZIEK - LEUKE AVOND UIT ” 

Graag tot ziens op 26 oktober in Epe 

Excelsior – Twello

VFC – Vaassen

HOLLADIJEE SPEEL JIJ MEE MET VFC?

Zaterdag 14 september stond het promotie/kennismaking team weer op de markt in Vaassen kom kijken en meedoen. 

Tevens gaven wij een serenade op de markt.

ALT-SAXEN MET BIJDRAGE EPE VOOR EPE

Lisanne en Emma kregen beide een nieuwe Saxofoon aangeboden door de Rotary Epe. Bijzonder dankbaar zijn wij dan ook voor deze bijdrage voor onze muziekvereniging.

Emsterfeest

Beekzichtconcert in Voorst

Zondagmiddag waren wij voor een concert samen met Fanfare Korps Voorst aanwezig voor het beekzichtconcert 2019.

Serenade bij de Familie Rietbergen

Zaterdagavond heeft het Vaassens Fanfare een serenade gebracht bij het echtpaar Rietbergen. 

helfterkamp deel 2

Woensdag 3 juli hebben wij het Camping concert gegeven dat al 19 juni gepland stond maar helaas door het slechte weer geen doorgang kon vinden. 

Bloemfontein

Verrassing voor het Vaassens Fanfare Corps tijdens concert bij ‘De Bloemfontein’

 

Het Vaassens Fanfare Corps werd afgelopen woensdag tijdens het zomerconcert bij ‘De Bloemfontein’ verrast door René Steunenberg van de Rabobank Noord Veluwe. Hij overhandigde twee nieuwe tenorsaxofoons aan de vereniging, welke aangeschaft konden worden door een bijdrage vanuit het Rabofonds.

 

In het kader van de jaarlijkse reeks zomerconcerten gaf het Vaassens Fanfare Corps afgelopen woensdag 26 juni een concert bij de Bloemfontein. De slagwerkgroep begon het concert met een reeks swingende en ritmische muziekstukken. Het was tevens een bijzonder concert voor de slagwerkgroep, aangezien slagwerkinstucteur Robbert Houtkamp voor de laatste keer voor de groep

stond. Robbert heeft vier jaar lang met veel plezier de slagwerkgroep geleid, maar gaat nu een nieuwe uitdaging aan. Robbert werd bedankt voor zijn jarenlange inzet en enthousiasme. Het concert werd vervolgd door het A-orkest, maar werd al snel onderbroken door een mystery guest. René Steunenberg van de Rabobank Noord Veluwe overhandigde twee nieuwe tenorsaxofoons aan de vereniging,aangezien de twee oude tenorsaxofoons aan vervanging toe waren. Het Vaassens Fanfare Corps is erg blij dat met een bijdrage vanuit het Rabofonds twee nieuwe tenorsaxofoons aangeschaft konden worden. Na deze leuke verrassing vervolgde het orkest het concert vooral swingende en zomerse muziek, waarop een enkeling zelfs een dansje waagde.  

 

Woensdag 3 juli geeft het Vaassens Fanfare Corps nog een concert bij camping de Helfterkamp, aanvang 19.30 uur. En op zondagmiddag 7 juli zal het VFC nog een optreden verzorgen in samenwerking met Fanfare Korps Voorst tijdens het Beekzichtconcert te Voorst, aanvang 14.00 uur. Kijk voor meer informatie op onze website www.vaassensfanfare.nl, facebookpagina, stel uw vragen via info@vaassensfanfare.nl of neem contact op via 06-53592074.