Op deze pagina ziet u onze activiteiten.

Sponsorovereenkomst van Laar

BOUWEN is onze PASSIE,

Vrijdag 8 februari 2019 heeft Bouwbedrijf Van Laar haar trouw aan het Vaassens Fanfare Corps als één van de hoofdsponsoren wederom bekrachtigd met het tekenen van de sponsorovereenkomst.

U zult zich misschien afvragen wat motiveert een bouwbedrijf nu om een fanfare orkest te sponsoren?
Eén van de redenen is zeker dat beiden hun wortels in het Vaassense hebben maar er zijn meer opvallende overeenkomsten waar beide organisaties voor gaan.

Niet onbelangrijk is maatschappelijke betrokkenheid zowel bij de Firma van Laar als bij het Vaassens Fanfare Corps, waar de mens ook mens is. Het fanfare eigene familie gevoel dat je alleen door er met zijn allen voor te gaan iets moois neer kunt zetten, staat ook zeker bij het familiebedrijf Van Laar hoog in het vaandel.

De V van VFC zou tegenwoordig ook als Veluws Fanfare Corps kunnen worden gelezen.
Zowel Van Laar als het VFC staan voor kwaliteit en zijn graag gezien in Vaassen en in de regio.
Opdrachten en gemotiveerde medewerkers of spelers van buiten Vaassen zijn bij beiden van harte welkom.

Daarnaast is het woord innovatie ook wederzijds van toepassing en zo willen we samen verder bouwen aan een gezonde toekomst.

Bouwbedrijf Van Laar BV
Vaassens Fanfare Corps.

Nieuwjaarsreceptie

 250 jaar lidmaatschap op drukbezochte nieuwjaarsreceptie van het VFC

 Op zaterdag 12 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het Vaassens Fanfare Corps plaats, waarbij onder andere vijf jubilarissen gehuldigd werden.

  

De nieuwjaarsreceptie werd geopend met een toespraak door voorzitter Wilbert van de Schepop, waarbij een korte impressie van alle gebeurtenissen in 2018 werd gegeven. Daarnaast werd vooruit gekeken naar 2019 en bracht men een toost uit op het nieuwe muziekjaar. Dit werd gevolgd door het huldigen van maar liefst vijf jubilarissen, Klaas Hulleman 70 jaar lid, Henk van Bussel 50 jaar lid, Wilbert van de Schepop 50 jaar lid, Mariët Wijnbergen 40 jaar lid en Karel Pieter Prins 40 jaar lid. Allen kregen een oorkonde, speldje en een bos bloemen uitgereikt. Vervolgens werden door de Stichting ‘Vrienden van VFC’ diverse slaginstrumenten uitgereikt aan de leden van de slagwerkgroep, waaronder een nieuwe set bekkens.

 

Om de avond feestelijk af te sluiten was een muziekquiz voorbereid, waarbij de muziekkennis van alle aanwezigen werd getest. Het winnende team ‘Jaap en de jongens’ ging er vandoor met de hoofdprijs, een heerlijke schaal bitterballen.

Kijk voor meer informatie op onze website www.vaassensfanfare.nl, facebookpagina, stel uw vragen via info@vaassensfanfare.nl of neem contact op via 06-53592074.

 

Kerstconcertje tijdens het winkelen bij AH Vaassen

Vaassens Fanfare heeft vanmorgen 22 december een kerstconcertje gegeven voor de deur van Albert Heijn Vaassen.

Kerstevent OVV

VFC heeft zaterdag 15 december meegedaan aan het Kerstevent dat georganiseerd werd door de ondernemers van Vaassen.

 

Serenade bij de Fam. Kolk

Gisterenmiddag 9 december na het kerstconcert heeft de VFC nog een serenade gebracht bij het 25 jarige bruidspaar Kolk.

Trijnie is lid van VFC.

Kerstconcert op de kerstmarkt

Zondag 9 december gaf het Vaassens Fanfare Corps een kerstconcert op de kerstmarkt in Vaassen.

 

Kerstmarkt Vaassen

Vaassens Fanfare staat 3 dagen op de Vaassense Kerstmarkt met leuke en originele kadootjes kom kijken. En natuurlijk staan wij ook weer met broodjes beenham. Zondagmiddag om 14.15 uur maken wij als fanfare leuke kerstmuziek op het podium.

Poppyday

Zaterdag 10 november was de jaarlijkse herdenking van Poppyday op de oude begraafplaats in Vaassen.

Chocoladeletteractie vfc

De letter C van Chocolade.

De avonden worden weer korter. De wind die door de bomen waait. De regen die tegen de ramen slaat?

 

Het lekkerste van de oktober maand  is chocolade van VFC. Een traditie die wij nog lang in ere hopen te houden. Wij komen weer naar u toe met het hele alfabet in de week van 15 tot 21 oktober aanstaande.

Hopelijk treffen wij u thuis. In ieder geval gaan wij niet stilletjes uw huisje voorbij.

 

Uiteraard  zijn de letters houdbaar tot ver in het nieuwe jaar U kunt voor de hele familie, uw bedrijf of vereniging  de passende letters krijgen. Ze kosten € 1,25 per stuk en zijn in puur en  melk.

Van chocolade (letters ) worden mensen en het  VFC  blij. 

Zoals dat al jaren gaat in Vaassen verwachten we dat onze Letteractie ook dit jaar weer een succes zal worden. Dank alvast voor uw steun. Geniet van uw chocolade en geniet van onze muziek.

U kunt het Vaassens Fanfare Corps tegenkomen tijdens de intocht van Sint Nicolaas 17 november en op de kerstmarkt op zondagmiddag 9 december.

 

Het  VFC letterteam 

Het VFC behaalt een 8 op het Hanzefestival in Zutphen

Zaterdag 13 oktober heeft het Vaassens Fanfare Corps deelgenomen aan het Hanzefestival in Zutphen,

waarbij gemiddeld een 8 werd behaalt in de topklasse.

 

Afgelopen zaterdag vond het Hanzefestival in Zutphen plaats, waarbij het Vaassens Fanfare

Corps deelnam in de topklasse. Tijdens het Hanzefestival heeft het Vaassens

Fanfare Corps een drietal muziekstukken ten gehore gebracht. Het concert begon

met het inspeelwerk ‘Valley of the Pinios’, gevolgd door het verplichte werk

‘By the River’. Er werd afgesloten met een vrije keuze, ‘Lord of the Rings’.

 

Het gehele concert werd beoordeeld door een jury, bestaande uit Jos Pommer en Anton

van Houten, waarbij gelet werd op muzikale uitvoering en presentatie. Middels

een juryrapport werd feedback gegeven en werd een uiteindelijke score

toegekend. Het VFC behaalde voor het gehele optreden gemiddeld een 8.

 

Op zondagmiddag 9 december staat ons volgende optreden gepland op de jaarlijkse

kerstmarkt bij Kasteel de Cannenburch. Daarnaast bent u allen van harte welkom om

op één van onze repetitieavonden te komen kijken. De slagwerkgroep repeteert op

maandagavond bij ABS Autoherstel Tiemessen en het orkest repeteert op woensdagavond

in Dorpscentrum De Wieken.

 

Kijk voor meer informatie op onze website www.vaassensfanfare.nl,

facebookpagina, stel uw vragen via info@vaassensfanfare.nl of neem contact

op via 06-53592074. 

VFC doet mee aan Walk & Wine

Vrijdag 5 oktober deed VFC mee aan de wine walk

Optocht Oranjefeest Emst

Begin afsluiten Caventedorp

kinderen maken muziek bij Cavente kinderdorp

Donderdagochtend 23 augustus jongsleden was het Vaassens Fanfare Corps met veel verschillende muziekinstrumenten aanwezig bij Cavente Kinderdorp. Alle kinderen kregen de mogelijkheid om zowel slag- als blaasinstrumenten uit te proberen.

Onder begeleiding van leden van het Vaassens Fanfare Corps kon ieder kind een muziekinstrument bespelen. En wat was iedereen enthousiast! Bijna iedereen kreeg geluid uit de blaasinstrumenten en dat is ontzettend knap! Daarnaast lieten velen van zich horen op de trommels of andere aanwezige slaginstrumenten. Nadat zij een muziekinstrument bespeeld hadden kreeg elk kind een blokfluitje en een flyer mee, waarop drie gratis proeflessen staan aangeboden.Tevens was er een wedstrijd ‘bas blazen’ georganiseerd. Vele kinderen waagden zich aan het grote instrument en probeerden zo lang mogelijk, met één ademteug, geluid uit het instrument te krijgen. De winnaar, Dylan van Kruisbergen, hield het met 8,12 sec. het langste vol en ging met een mooie prijs naar huis. 

Ben jij enthousiast geworden over het bespelen van een instrument? Meld je dan snel aan voor de gratis proeflessen en maak kennis met de fanfare. Voor meer informatie, bezoek snel onze website www.vaassensfanfare.nl, facebookpagina of stel uw vragen via info@vaassensfanfare.nl

Voorspeelmiddag voor de jeugd.

Jeugdsterren stralen op Voorspeelmiddag VFC
Zaterdag 7 juli jongstleden traden diverse jeugdleden van Vaassens fanfare Corps op voor familie, vrienden en de leden van het A orkest. In de repetitieruimte bij Tiemessen werd een podium gemaakt zodat de leden zich hiervoor in een concertzaal waanden.
Voor deze voorspeelmiddag konden de jeugdleden zelf een keuze maken uit een aantal muziekstukken. In enkele maanden hebben zij de nummers onder leiding van hun leraren ingestudeerd tijdens de wekelijkse lessen. De middag werd geopend door onze secretaris Annemieke Meijer.
De saxofonisten Neriah de Wolf en Noor Jonker hebben afgelopen tijd les gehad van Edwin Neutenboom. Van advocaatje met slagroom, met de wind mee, Game-Boy tot staccato blues speelden beide meiden individueel een gezellig stukje muziek. Samen sloten ze af met Circle of life. Elias Heijs is in dit gezelschap van vandaag de enigste koper blazer en hij heeft les van Guido Cornet. Samen met Guido speelden ze September Song. Elias sloot af met 7 Years.
De blokfluiters, de grootste groep van vanmiddag, hebben les van Iris Veldkamp en Annemieke Meijer, Indy van Lohuizen & Feija van Drie straalden helemaal toen ze op het podium mochten spelen! Wat een vrolijke stukjes werden er gespeeld op de blokfluit.
Ook het slagwerk stond in de spotlights, Luka liet flink van zich horen op de snare, helaas kon de leraar (Robbert Houtkamp) niet aanwezig zijn. Maar gelukkig was daar Opa Teun, samen traden ze op. Met de Second Snare Drum werd het een groot succes!
De aanwezige broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes mochten bij de leraren de instrumenten uitproberen die wij voor deze gelegenheid hadden meegenomen.
Duidelijk werd dat Vaassens Fanfare trots mag zijn op haar jeugdige sterren. In alle opzichten was het een geslaagde middag. We verheugen ons al op het volgende concert!
Heb je onze voorspeelmiddag gemist? Na de zomervakantie zijn er weer lesplekken beschikbaar, meld je dan snel aan voor de gratis proeflessen. En maak kennis met de fanfare. 

Dubbelconcert te Bathmen

Gezellig koffieconcert VFC bij de Speulbrink

VFC laat de Speulbrink swingen op zondagochtend

 

Op verzoek van een woongroep uit verzorgingshuis de Speulbrink in Vaassen, gaf het Vaassens Fanfare Corps afgelopen zondag 24 juni een koffieconcert in de buitentuin bij de Speulbrink. Het concert werd afgetrapt door de slagwerkgroep van het Vaassens Fanfare Corps. Zij brachten een leuk, gevarieerd programma ten gehoren waarbij onder andere muziek werd gemaakt met PVC-buizen. Een creatieve manier van (slagwerk) muziek maken, die door het aanwezige publiek zeer werd gewaardeerd. 

Na de slagwerkgroep was het de buurt aan het A-orkest van het Vaassens Fanfare Corps. Ondanks dat het zondagochtend was, die zeker voor de jeugd nog weleens taai kan zijn, brachten zij een zeer fris en vrolijk in het hoor liggend programma ten gehore. Bekende nummers als een james bond medley, filmmuziek van Jurrasic Park en een greep uit het oeuvre van Gloria Estefan passeerden de revue. Het concert werd afgesloten met het nummer 'Sierra Madre', die op verzoek van de moeder en oma van een aantal leden werd gespeeld. Een muzikale ochtend, die met een groot applaus werd gewaardeerd.  

Avondwandelvierdaagse orderbos

Donderdag 21 juni het inhalen van de avondwandelvierdaagse Orderbos.

Campingconcert op de Helfterkamp

Vaassens Fanfare Corps laat het zonnetje extra schijnen op Camping de Helfterkamp
Afgelopen woensdag 20 juni gaf het Vaassens Fanfare Corps haar jaarlijkse zomerconcert op Camping de Helfterkamp in Vaassen. Wederom was het een zonnige avond, de afgelopen jaren was het doorgaans mooi weer, waarbij het VFC werd vertegenwoordigd door al haar corpsen. Om 19u werd de avond afgetrapt door de jongste jeugd van het VFC, die allemaal één of twee nummers hadden ingestudeerd. Erg knap om te horen wat ze allemaal al hebben geleerd in een korte periode!
Na de jongste jeugd was het de beurt aan de Slagwerkgroep van het VFC onder leiding van Robbert Houtkamp. De slagwerkgroep bracht een drietal werken tot gehore waar door het in grote getalen aanwezige publiek enthousiast op werk gereageerd.
Toen de slagwerk haar optreden had afgerond, was het de beurt aan het A-orkest van het Vaassens Fanfare Corps. In het programma, wat ongeveer een uur duurde, was de rode draad ‘filmmuziek’. Zo werden er onder andere werken gespeeld uit ‘Jurassic Park’, ‘James Bond’ en ‘The Incredibles’. Vrolijke, ‘uptempo’ muziek wat door het publiek erg werd gewaardeerd. De avond werkt vakkundig aan elkaar gepraat door de voorzitter van het Vaassens Fanfare Corps, Wilbert van de Schepop. Over zijn introductie van de ‘Song of the Wizz’, waarbij Wilbert via zijn eigen kersenboom toch uit wist te komen bij het muziekstuk, zal nog lang worden nagepraat. Al met al een gezellige, muzikale avond waarbij de campinggasten zichtbaar genoten. Op naar volgend jaar!

Saxofoonsgirls en blokfluitgirls

Slagwerkgroep

Fanfare

Intocht Wandelvierdaagse Vaassen

Foto: Robert Scholten
Foto: Robert Scholten

Hulde aan het bruidspaar

Vaassen 29 mei 2018

Op de warmste 29 mei tot nu gemeten gevolgd door noodweer

wat rond 20.00 u was uitgeraasd rukte het Vaassens Fanfare Corps nog uit.

Aan de Canneburgerweg werd een serenade gebracht bij haar

oudste vrijwilliger die naast trouw aan de muziek al 60 jaar trouw is geweest aan een meisje uit Loenen.

Wim en Gradje Bourgonje vierden op deze dag hun 60 jarig

huwelijk en sloten dit feestelijk af met de muzikale klanken van het Vaassens Fanfare Corps in de achtertuin

Wij wensen hen nog vele mooie jaren.

Slagwerkers doen mee Festival

Vandaag 27 mei zijn onze slagwerkers kanjers in actie bij AMF festival bij Pr. Bernhard te Apeldoorn.

Rabobankclubkas

Vanmiddag zijn we aanwezig geweest bij de uitreiking van de Raboclubkasfonds cheque.
Een mooi bedrag van €817,50! Bedankt voor het stemmen op onze vereniging.

Bestuur

Bestuur Vaassens Fanfare Corps verjongt met nieuwe bestuursleden                   Dinsdag 15 mei Vaassens Weekblad.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dit geldt ook voor het bestuur van het Vaassens Fanfare Corps. Nadat Carel Tijssen vorig

jaar had aangegeven te stoppen als voorzitter, is deze functie overgenomen door Wilbert van de Schepop. Het bestuur van het VFC kon naast een nieuwe voorzitter nog wel wat extra bestuurders gebruiken.

Het bestuur was dan ook blij dat al snel Marco van de Berg, Arnold van de Schepop en Manon van Vemde

zich aanmeldden als nieuwe bestuursleden. Allen zijn spelend lid bij het Vaassens Fanfare Corps, jong (dertig jaar en jonger) en vol positieve energie. Met het toetreden van Arnold, Manon en Marco is het bestuur van het VFC weer compleet en kan het de ingeslagen weg van een bloeiende, levendige vereniging, die midden in de gemeenschap van Vaassen staat, verder vervolgen.

(FotoV@S). 

Vaasaqua beleeft topdag

Vaassen – In de aanloop naar Hemelvaartsdag werd langzaam

duidelijk dat het weer in een dip zou zitten. De organisatie schakelde snel en zorgde voor een dubbele overkapping op het marktplein zodat ze nog meer mensen een droge plek zouden kunnen bieden. De dag startte dan ook met regen. De

boekenmarkt kwam daardoor later op gang dan andere jaren. Sommige boekenhandelaren moesten wachten met het uitpakken van hun waar, bang dat het nat zou worden. Uiteindelijk werd het rond 10.00 uur definitief droog. Naar

schatting hebben zo’n 40.000 bezoekers Vaasaqua bezocht.

De braderie en de boekenmarkt werden na een ietwat rustig begin steeds drukker en tegen elven kon men al over de koppen lopen. Op het kinderplein met diverse spectaculaire springkussens en hindernisbanen trok Theaterfiets veel publiek.

De kinderen genoten met volle teugen. Op het sportplein lieten de Vaassense sportverenigingen zien wat ze in huis hebben.

Soort reünie veel bezoekers komen met een doel naar Vaasaqua.

De een zoekt een ontbrekend boek op de boekenmarkt, de ander komt voor de oliebollen of aardbeien op de grote braderie. Maar er zijn ook bezoekers die op zoek zijn naar oude bekenden. Zo kwam een echtpaar uit Soest een oude dienstkameraad, die in Vaassen woont (lichting 73-2) tegen. Omdat alle terrasjes vol zaten, werd heerlijk koffie

gedronken op het terras van de Wieken. Na 45 jaar kwamen de verhalen vanzelf

weer boven. ’s Avonds werden al oude dienstfoto’s over en weer gemaild. Muziek Het Vaassens Fanfare Corps verzorgde om 11.00 uur een één uur durend concert.

De aanwezige toehoorders genoten van een uitstekend concert, in de middag gevolgd door Dennis Wiltink, DJ Laurens en de Millennium Showband.

Voorzitterwissel bij Vaassens Fanfare

Gisteravond vond tijdens de repetitie de ceremoniële voorzitterswissel plaats. Na ruim 16 jaar in het dagelijks bestuur van VFC te hebben gezeten, waarvan de laatste 8 jaar als voorzitter en daarvoor als secretaris en penningmeester, had Carel Tijssen een half jaar geleden aangegeven te gaan stoppen met het voorzitterschap.

De werkzaamheden voor de bedrijven van HB centrale Retourencentra en Middelencentra Nederland (12 locaties met ruim 300 personeelsleden), waar hij als Financieel Directeur voor werkt en ook mede-eigenaar van is, nemen steeds meer toe waardoor de werkzaamheden als voorzitter van VFC onder druk komen te staan. Dat is de reden waarom Carel het laatste half jaar op zoek is gegaan naar een opvolger en die heeft hij gevonden in Wilbert van de Schepop. Tijdens de ledenvergadering vorige week is het officieel geworden en gisteravond de ceremoniële overdracht.

Wilbert van de Schepop is ook al tientallen jaren lid van VFC en heeft al eens 8 jaar als secretaris in het bestuur gezeten. Wilbert is ook al vele jaren zeer actief betrokken bij de Stichting Vrienden van VFC, waar hij de laatste jaren penningmeester was. Wilbert kennen wij als een zeer betrokken en bevlogen lid van VFC. 2 van zijn kinderen zijn tevens muzikanten bij VFC en echtgenote Anita en de andere dochter ondersteunen de tamboergroep bij optredens.
In het dagelijks leven is Wilbert Transport Manager bij TGN (Transport Groep Nederland) in Zwolle, dus naast het voorzitterschap een drukke/verantwoordelijke baan. Mede daarom veel respect dat hij de voorzittershamer op heeft opgepakt.

Daarnaast zijn wij als vereniging ontzettend blij dat er ook 3 nieuwe bestuursleden aantreden in het Bestuur en dat zijn Manon van Vemde, Marco van den Berg en Arnold van de Schepop. Wij wensen allen veel succes.

Oranjecommissie Vaassen

Al tientallen jaren zet Vaassens Fanfare Corps zich in voor de Vaassense samenleving op Koningsdag (Koninginnedag) en 4/5 mei. Namens de Oranjecommissie Vaassen overhandigde voorzitter Peter Verstoep gisteravond een donatie van de Oranjecommissie aan onze vereniging. Dank daarvoor. 

Rabobank Clubkas fonds

De Rabobank Clubkas Actie gaat weer van start en vanaf 1 maart kunnen de leden van de Rabobank weer hun stem uitbrengen. Wij hopen dat Uw stem naar Vaassens Fanfare gaat, zodat wij dit geld kunnen investeren in onze jongste jeugd. Alvast dank voor Uw stem!

 

De uitslag van deze actie is op zaterdag 19 mei a.s.

Voorjaarsconcert

Geslaagd voorjaarsconcert VFC Zaterdagavond 7 april was dorpscentrum de Wieken in Vaassen voor heel even een klein stukje Hollywood. Het voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps vond plaats met dit jaar als thema filmmuziek. Diverse filmscenes werden getoond op twee grote schermen en de bijbehorende muziek werd uitgevoerd door het Vaassens Fanfare Corps. Bovendien werd door een voice-over het verhaal verteld over de film. Uiteraard was de zaal stijlvol ingericht, alsof de Academy Awards elk moment konden worden uitgereikt.

Voorzitter Carel Tijssen opende de avond. Hij gaf aan dat hij blij was dat vele muziekliefhebbers uit Vaassen en omgeving de weg naar de Wieken weer wisten te vinden. Met het bekende filmintro 20th Century Fox Theme werd de avond geheel in stijl muzikaal geopend door de fanfare, onder leiding van Patrick Dieperink. Met Crimson Tide en Music From the Incredibles liet de fanfare daarna twee afwisselende muziekstukken horen.

Vervolgens was het de beurt aan de slagwerkgroep, waarbij instructeur Robbert Houtkamp zijn muzikanten op allerlei verschillende soorten slagwerkinstrumenten liet spelen. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van elektronica, om zo te zorgen voor een ‘dikkere sound’. Bovendien werd niet alleen gebruik gemaakt van de traditionele slagwerkinstrumenten, maar ook werden zogenaamde ‘boom whackers’ gebruikt. Deze plastic buizen, in verschillende soorten en maten, werden ritmisch bespeeld en gaven een bijzonder effect. Hiermee kwam de slagwerkgroep verrassend uit de hoek.

Ook jongste jeugd liet zien en horen aan het grote publiek dat zij zeker geen plankenkoorts hebben! Zij speelden op blokfluit en saxofoon, onder andere het bekende werk The Circle of Life uit de film The Lion King.

Net voordat de pauze aanbrak werd het Vaassens Fanfare Corps nog onverwachts verrast door Peter Verstoep, voorzitter van de oranjecommissie Vaassen. Hij overhandigde een cheque om hiermee te onderstrepen dat de oranjecommissie blij is dat ze altijd kunnen rekenen op het corps tijdens de activiteiten op Koningsdag en 4 mei.

Na de pauze werd het programma geopend met At Worlds End, het tweede deel van de bekende film Pirates of the Caribbean. Het publiek genoot zichtbaar van dit indrukwekkende stuk, waarin de afwisselende ritmische aspecten zorgden voor een lastige uitdaging voor het orkest. Ook kwam een zeer melancholische sopraan­saxofoon solo voorbij in het nummer Gabriels Oboe, gecomponeerd door één van ‘s werelds bekendste componisten Ennio Morricone. Het programma werd vervolgd met makkelijk in het gehoor liggende muziek uit de films The Pink Panther, Midnight Cowboy, James Bond en Forrest Gump.

Tot slot deed voorzitter Tijssen zijn gebruikelijke dankwoord. Hij benadrukte dat een avond als deze alleen maar kan plaatsvinden door de ondersteuning van diverse trouwe sponsoren uit de omgeving en de samenwerking met carnavalsvereniging de Rossumdaerpers en Cavente licht en geluid. Hierna sloot het Vaassens Fanfare Corps de avond in stijl af. Er werd gezamenlijk door de slagwerkgroep en fanfare het nummer Two Worlds van Phil Collins uit de film Tarzan gespeeld. Dit swingende slot zorgde voor een staande ovatie. Dit zorgde ervoor dat zowel het publiek als de muzikanten fluitend en muzikaal voldaan huiswaarts gingen. 

Wilt u nog meerdere foto's bekijken van deze avond zie vaassenactief of vaassen.nu

T for Tommy

Zaterdag 7 april werd weer een herdenking gehouden door Broken Wings en de vereniging Gortel Niersen bij het monumentje "T for Tommy" aan de Gortelseweg. Een indrukwekkende herdenking voor de gevallen vliegers met medewerking van de Seaforth Highlanders, het Vaassens Fanfare Corps, de Oud Mariniers en leerlingen van CBS het Mosterdzaadje uit Gortel.

Voorjaarconcert Vaassens Fanfare Corps op zaterdag 7 april.

 

Aanstaande zaterdag 7 april geeft het Vaassens Fanfare Corps haar jaarlijks voorjaarsconcert in dorpscentrum de Wieken in Vaassen. Elk jaar hanteert de vereniging een ander thema voor dit concert, deze keer staat de avond in het teken van filmmuziek. Het leuke en spannende aan filmmuziek is dat het een verhaal nog meer kan versterken omdat de muziek beeldend is. Bovendien kent bijna iedereen wel filmmuziek waarvan het hart sneller gaat kloppen. Tijdens deze avond worden de muzikale klanken van de fanfare ondersteund met prachtige filmbeelden en het bijbehorende verhaal zal worden verteld door een voice-over.

 

Er wordt al wekenlang druk gerepeteerd door alle blazers en slagwerkers van het Vaassens Fanfare Corps om te zorgen dat tijdens het voorjaarsconcert alle muzieknoten juist worden gespeeld, de muziek juist wordt geïnterpreteerd en de dirigent goed wordt gevolgd. De jongste jeugd, de slagwerkgroep en het A-orkest; alle geledingen van het VFC zullen van zich laten horen deze avond. Het programma van de avond zal herkenbaar en gevarieerd zijn voor jong en oud. Enkele muziekstukken die de fanfare gaat spelen zijn: Tarzan, The Pink Panther, Midnight Cowboy en James Bond. Ook de slagwerkgroep heeft een aantal hele bijzondere muzikale act ingestudeerd. Wie deze muzikale happening wil meemaken en benieuwd is naar lokaal muzikaal talent is van harte uitgenodigd op zaterdag 7 april in dorpscentrum De Wieken in Vaassen. De zaal is open om 19:00u, het concert vangt aan om 19:30u. Uiteraard krijgen donateurs op vertoon van hun donateurskaart korting op de entreeprijs.

Vaassens Fanfare Corps geeft filmavond.

Aankomende zaterdag 7 april geeft het Vaassens Fanfare Corps haar jaarlijkse concert in Dorpscentrum de Wieken in Vaassen. Het thema is dit jaar: De VFC Filmavond. De deuren gaan om 19.00 open en het concert zal beginnen om 19.30. Zou u dit in uw agenda's e.d. op kunnen nemen? 

Vaassens Fanfare Corps staat met beide benen op de (pot)grond.

Ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Met deze kreet worden wij gewaarschuwd tegen financiële risico’s. Maar goed ook. In de crisisjaren die gelukkig achter ons liggen hebben we geleerd dat gouden bergen niet bleken te bestaan. In het verleden was het voor verenigingen zoals ons Vaassens Fanfare een stuk eenvoudiger om financieel gezond te blijven. Qua verenigingen was er minder keus voor de Vaassenaren. Als je niet zo sportief was dan ging je bij de muziek in plaats van op voetbal. De vele leden die onze fanfare in het verleden had zorgden ook voor een grote aanhang. Contributie, donateurs en subsidie hielden onze vereniging op alle fronten gezond.

 

Op deze ervaringen kunnen wij niet voor de toekomst bouwen. Door het grote aanbod, ons drukke leven moet Vaassens Fanfare Corps het doen met minder leden. Wat gelukkig blijft is de steun vanuit Vaassen en onze no-nonsens mentaliteit. Handen uit de mouwen om te zorgen dat er geld in het laatje komt. Wij staan met beide benen op de grond.Evenals voorgaande jaren organiseren wij op 24 februari een potgrond actie. Onze leden en vrijwilligers van de Vrienden van Vaassens Fanfare gaan van 9.00u op stap. Huis aan huis wordt in Vaassen potgrond verkocht. Ondanks stijgende inkoopprijs houden we vast aan de vaste verkoopprijs. Voor een zak van 40 liter betaald u 4,50 voor 3 zakken twaalf euro vijftig en voor 20 euro leveren wij 5 zakken. Uiteraar krijgt u hiervoor eerste kwaliteit potgrond.Mocht u de verkopers mislopen dan kunt u ook achter de Wieken terecht tot middags 15.00u. Ook kunt u mailen met l.vergers1@kpnmail.nl als u potgrond wil bestellen.

Laat in uw mail even weten wanneer wij kunnen bezorgen.

 

Ook hopen wij in de toekomst onze vereniging weer te zien groeien. Muziek maken is een hobby voor het leven, het maakt mensen socialer en creatiever en geeft veel ontspanning. Geen tijd? Des te meer reden om muziek te gaan maken, jezelf opjagen geeft alleen meer stress. Wij muzikanten gaan voor het moto: beter bij de fanfare op de tuba dan bij de psychiater op de sofa! Bezoek onze website www.vaassensfanfare.nl en meld u aan voor een proefles.

 

Hierbij nodigen wij u ook alvast uit voor ons voorjaarsconcert op 7 april om 19.30 in de Wieken. In latere edities van dit weekblad leest u meer hierover.

Nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 13 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats in Dorpscentrum de Wieken. Tijdens de receptie hadden wij 5 jubilarissen die samen een totaal van 265 jaar muziek waren.

Vaassens Fanfare corps geeft buitenconcert bij Albert Heijn Vaassen.

Op verzoek van Albert Heijen hebben wij 23 december een kerst concertje gegeven op de parkeerplaats voor de winkel.

Vrienden Vaassens Fanfare staan 3 dagen op de kerstmarkt in Vaassen

Leden van Vaassens Fanfare hebben de vereniging gepromoot op de Vaassense kerstmarkt. Zo kon iedereen kennis maken met onze vereniging en zelf een trommel, bariton of bugel ter hand nemen om te proberen wie het langste de toon kon vasthouden. Tevens  werden er diverse andere activiteiten georganiseerd.  Op vrijdag avond hebben de blokfluitdames en de 3 leerlingen op de saxofoon, diverse kerst liedjes gespeeld. Zondags heeft er een ensemble muziek gemaakt op het podium. Alle dagen hebben Monique en Dennis broodjes beenham verkocht.