Op deze pagina ziet u 1 foto van onze activiteiten wilt u er meer zien kijk dan op de fotopagina

Vaassens Fanfare Corps staat met beide benen op de (pot)grond.

Ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Met deze kreet worden wij gewaarschuwd tegen financiële risico’s. Maar goed ook. In de crisisjaren die gelukkig achter ons liggen hebben we geleerd dat  gouden bergen niet bleken te bestaan. In het verleden was het voor verenigingen zoals ons Vaassens Fanfare een stuk eenvoudiger om financieel gezond te blijven.  Qua verenigingen  was er minder keus voor de Vaassenaren. Als je niet zo sportief was dan ging je bij de muziek in plaats van op voetbal. De vele leden die onze fanfare in het verleden had zorgden ook voor een grote aanhang. Contributie, donateurs en subsidie hielden onze vereniging op alle fronten gezond.

Op deze ervaringen kunnen wij niet voor de toekomst bouwen. Door het grote aanbod, ons drukke leven moet Vaassens Fanfare Corps het doen met minder leden. Wat gelukkig blijft is de steun vanuit Vaassen en onze no-nonsens mentaliteit. Handen uit de mouwen om te zorgen dat er geld in het laatje komt. Wij staan met beide benen op de grond.

Evenals voorgaande jaren organiseren wij op 24 februari een potgrond actie. Onze leden en vrijwilligers van de Vrienden van Vaassens Fanfare gaan van 9.00u op stap. Huis aan huis wordt in Vaassen potgrond verkocht. Ondanks stijgende inkoopprijs houden we vast aan de vaste verkoopprijs. Voor een zak van 40 liter betaald u 4,50 voor 3 zakken twaalf euro vijftig en voor 20 euro leveren wij 5 zakken. Uiteraar krijgt u hiervoor eerste kwaliteit potgrond.

Mocht u de verkopers mislopen dan kunt u ook achter de Wieken terecht tot middags 15.00u. Ook kunt u mailen met l.vergers1@kpnmail.nl als u potgrond wil bestellen. Laat in uw mail even weten wanneer wij kunnen bezorgen. 

Ook hopen wij in de toekomst onze vereniging weer te zien groeien. Muziek maken is een hobby voor het leven, het maakt mensen socialer en creatiever en geeft veel ontspanning. Geen tijd? Des te meer reden om muziek te gaan maken, jezelf opjagen geeft alleen meer stress. Wij muzikanten gaan voor het moto: beter bij de fanfare op de tuba dan bij de psychiater op de sofa! Bezoek onze website www.vaassensfanfare.nl en meld u aan voor een proefles. 

Hierbij nodigen wij u ook alvast uit voor ons voorjaarsconcert op 7 april om 19.30 in de Wieken. In latere edities van dit weekblad leest u meer hierover.

Nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 13 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats in Dorpscentrum de Wieken. Tijdens de receptie hadden wij 5 jubilarissen die samen een  totaal van 265 jaar muziek waren.

Vaassens Fanfare corps geeft buitenconcert bij Albert Heijn Vaassen.

Op verzoek van Albert Heijen hebben wij 23 december een kerst concertje gegeven op de parkeerplaats voor de winkel.

Vrienden Vaassens Fanfare staan 3 dagen op de kerstmarkt in Vaassen

Leden van Vaassens Fanfare hebben de vereniging gepromoot op de Vaassense kerstmarkt. Zo kon iedereen kennis maken met onze vereniging en zelf een trommel, bariton of bugel ter hand nemen om te proberen wie het langste de toon kon vasthouden. Tevens  werden er diverse andere activiteiten georganiseerd.  Op vrijdag avond hebben de blokfluitdames en de 3 leerlingen op de saxofoon, diverse kerst liedjes gespeeld. Zondags heeft er een ensemble muziek gemaakt op het podium. Alle dagen hebben Monique en Dennis broodjes beenham verkocht.

Vrienden van Vaassens Fanfare spelen voor Sinterklaas.

Bij Vaassens Fanfare was het afgelopen woensdag al Sinterklaas. De vrienden van Vaassens Fanfare die al sinds jaren de goedheiligman een handje helpen met hun chocoladeletter actie hadden de spaarpot omgekeerd.

Vaassens Fanfare was namelijk hard toen aan een nieuwe  alt-saxofoon. Ook instrumenten slijten, zeker als ze goed bespeelt worden. Trouw lid Ineke van Bussel mocht uit handen van de voorzitter van de vrienden , Monique Hulleman, een nieuwe alt- saxofoon in ontvangst nemen.

 Een feestelijke gebeurtenis waar tijdens de wekelijkse repetitie avond op woensdag even bij stil werd gestaan. Voorzitter Carel Tijssen bedankte de vrienden voor deze gift en wenste Ineke veel speelplezier toe.

 De vereniging zet zich volop in om nieuwe leden te werven. Zowel jeugdigen als her- intreders zijn van harte welkom. Meer hierover kunt u lezen op de website www. Vaassensfanfare.nl.

  De fanfare zal zich komende week weer op de kerstmarkt laten zien en horen. Kinderen kunnen bij onze kraam op een speelse manier kennismaken met muziek maken. Ook staat ons Beenham hutje weer naast het kasteel. Hier kunt  u genieten van een lekker broodje beenham en er is  snert voor thuis te koop. Zoals altijd weer staat slagerij Kroon garant voor heerlijke ham en snert.  Op zondag 10 december geeft de fanfare om 14.00u een concertje in de muziektent op de Kerstmarkt. 

Poppyday.

Zaterdag 11 november deed er weer een delegatie van het VFC mee aan poppyday op de begraafplaats in Vaassen in samenwerking met Broken Wings.

Vaassens Fanfare schittert tijdens festival in Bodegraven.

Zaterdag 4 november deed het Vaassens Fanfare Corps mee aan een muzikaal festival in Bodegraven o.l.v. dirigent Patrick Dieperink. Nadat het VFC met inspeelwerk 'Melting the ice' het publiek al redelijk omver speelde, werd het eerste 'serieuze' werk  Antartica alles in de praktijk gebracht, waarop de muzikanten maanden hadden geoefend. Prachtige solistische passages werden afgewisseld met zeer muzikale tutti stukken. Na Antartica werd deze lijn doorgezet in het derde werk 'St. Martens Suite. Beide werken werden door de aanwezige jury positief beoordeeld met ruim 86 punten, wat in de muziektermen een dikke eerste prijs betekend.

 

De L van Letteractie

 De dagen worden korter, de bomen kleuren. Oktober, de herfstmaand  is voor het Vaassens Fanfare Corps traditiegetrouw lettermaand. Voor de meeste Vaassenaren inmiddels een bekend begrip. In de week van 23 oktober komen de leden van Vaassens Fanfare langs uw deur met het hele alfabet in melk en pure chocolade. Alle leden zetten zich weer voor de volle honderd procent in om ook uw deur niet stilletjes voorbij te gaan.

Hopelijk treffen ze u thuis en heeft u op hun komst gerekend. Zorg dat u contant geld in huis heeft want pinnen kunt u nog niet bij onze verkopers. De letters kosten zoals al jaren 1,25 per stuk dus daar hoeft u het niet voor te laten. Uiteraard kunt u voor 5 december voor de hele familie inslaan. Wilt u zeker zijn  dat wij voor u nog de juiste letters hebben kunt u mailen met  avandeschepop@hotmail.nl. Van A tot Z, alle letters kunnen wij u leveren en dit doen we met plezier. Immers door uw steun kan ons Vaassens Fanfare Corps blijven voortbestaan.

Deze actie, zoals altijd weer georganiseerd  door de Vrienden van Vaassens Fanfare Corps draagt bij aan het financieel gezond houden van onze vereniging. Wij streven er na om musiceren voor iedereen mogelijk te maken. Zeker in de jeugd willen wij investeren. Wij bieden betaalbare, goede lessen aan. Om het instrumentarium op peil te houden en ook steeds ons repertoire te vernieuwen is veel geld nodig. Dit kan niet allemaal door onze leden worden opgebracht; niet iedereen heeft een hoog inkomen. De letteractie is een van oudsher belangrijke actie, waar het nodige bij komt kijken. Zo moet er een vergunning aangevraagd, letters ingekocht, routes gemaakt, mensen ingedeeld. Wij zijn als Vaassens Fanfare Corps dan ook erg blij met onze Vrienden die al deze taken op zich nemen. Iedere verenging gun je zo’n club mensen die door weer en wind op pad gaan, harde werkers trouw aan hun club.

 Zoals dat al jaren gaat in Vaassen verwachten we dat onze Letteractie ook dit jaar weer een succes zal worden. Dank alvast voor uw steun, geniet van uw chocolade en geniet van onze muziek.

U kunt het Vaassens Fanfare Corps tegenkomen tijdens de intocht van Sint Nicolaas en op de kerstmarkt op zondagmiddag 10 december.

Binnenkort chocoladeletter aktie VFC.

 De letter C van Chocolade.

Wat is er zo heerlijk aan de herfst? Is het de wind die door de bomen waait, de regen die tegen de ramen slaat?

 Welnee, het lekkerste van de oktober maand  is chocolade van VFC. Een traditie die wij nog lang in ere hopen te houden.

 Wij komen weer naar u toe met het hele alfabet in de week van 23 tot 28 oktober aanstaande.

 Hopelijk treffen wij u thuis in ieder geval gaan wij niet stilletjes uw huisje voorbij.

 Uiteraard  zijn de letters houdbaar tot ver in het nieuwe jaar en kunt u voor de hele familie, uw bedrijf, of vereniging  de passende letters  ze kosten €.1,25 per stuk en zijn in puur en  melk  .Wilt u zeker zijn van uw juiste letter dan is bestellen voor  15 oktober het beste.

 

Bestellen kan per mail  : avandeschepop@hotmail.nl   en dan worden de letters worden bij u aan huis bezorgd.

Per tel kan  natuurlijk ook op 0578-575410 of 06-23317080

 Van chocolade (letters )worden mensen en het  VFC  blij.

 Wij danken u voor uw steun en wensen u een heerlijke herfst toe !

 HET  VFC letterteam

Nieuwe klanken bij Vaassens Fanfare Corps.

Het is een hele kunst om onze 111 jaar oude muziekvereniging jong te houden. Kinderen van tegenwoordig hebben soms nog een vollere agenda dan hun ouders. Van school naar de BSO, de voetbal, een kinderfeestje, opa’s, oma’s noem maar op.  De tijd dat ons dorp beschikte over enkel een voetbalclub en een muziek corps is echt voorbij.  De tijd dat wij jaarlijks konden starten met het opleiden van een groep  kinderen helaas ook. Voor ieder wat wils, zo zien we het graag. Voor de ontwikkeling van het brein, socialisatie en ook vooral voor plezier en ontspanning is muziek maken een belangrijke activiteit. Reden te meer om ook hier aandacht voor te hebben bij de ontwikkeling van onze kinderen.

Al langere tijd is onze vereniging op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de Vaassense jeugd te laten kennismaken en enthousiast te maken voor muziek maken. Onlangs hebben wij hiervoor een set boomwackers aangeschaft.  Dit zijn gekleurde plastic  staven in verschillende lengtes. Ieder staaf heeft een eigen toon. Door met de staven te slaan kan er een melodie mee worden gespeeld. Omdat we allemaal maar 2 handen hebben en je met 2 tonen niet veel kan is het vooral een heel leuke manier om samen muziek te maken.  De komende tijd zullen wij met deze boomwackers de boer op gaan. Natuurlijk hopen wij hiermee jonge leden te werven, immers we willen nog zeker 111 jaar mee!

Ook hebben wij enkele kleine  altsaxofoons aangeschaft, speciaal bedoeld als opleidings instrument  voor kinderen. Deze worden bespeelt door onze jongste jeugdleden die gestart zijn op de blokfluit.  Een echt muziekinstrument maar dan wel goed hanteerbaar voor kinderen.

Onze enthousiaste jeugdcommissie zou heel graag de handen vol hebben aan het opleiden van kinderen. Als u nieuwsgierig bent geworden naar onze opleidingsmogelijkheden dan kunt u mailen met onze jeugd coördinator (Iveldkamp93@gmail.com)

De aanschaf van al deze instrumenten is gedaan door de” Vrienden van Vaassens Fanfare Corps”. Deze enthousiaste club heeft met haar inmiddels traditionele acties weer voldoende geld weten te verzamelen. Omdat de bodem van de kas een beetje in zicht komt staat de volgende actie al weer op stapel. In de week van 23 oktober komen wij  weer langs uw deur met chocoladeletters. Hopelijk kunnen we rekenen op uw steun.

Clinic voor slagwerkgroep.

Olaf Fase is o.a. bekend van Waylon, Nielson en is nu 3 jaar drummer bij Slagerij van Kampen. Geeft vandaag 3 september een clinic aan de slagwerkgroep van Vaassens Fanfare Corps.

Oranjefeest Wenum.

Zaterdag 2 september opende Vaassens Fanfare weer de optocht op het Wenums Oranjefeest

Workshop de Violier (Les 1).

De komende weken houden wij workshop lessen op de Violier zowel slagwerk als koperen instrumenten 

Optocht Emsterfeest.

Op zaterdag 26 augustus deed het Vaassens fanfare weer mee aan de optocht van het Emsterfeest

Kinderdorp Cavente Workshop.

Vrijdag ochtend hebben een aantal leden van het VFC een workshop gegeven bij kinderdorp Cavente, daar mochten de kinderen kennis maken met koperen blaas instrumenten en met blokfluiten. Vele kinderen waren enthousiast om te mogen blazen op echte instrumenten. zie foto's op de foto pagina.

Concert bij de Bloemfontein.

Woensdag 5 juli gaf Vaassens Fanfare het laatste concertje voor de vakantie bij de Bloemfontein. De slagwerkers begonnen de avond om 19.00 uur.

Campingconcert de Helfterkamp te Vaassen.

Woensdag 21 juni gaf het Vaassens Fanfare Corps het jaarlijkse campingconcert bij de Helfterkamp.

Dit keer begonnen de 5 blokfluitgirls van de fanfare met het concert ieder afzonderlijk en als laatste deden zij mee met een stuk voor fanfare en blokfluit La Grand Finale.

Wandelvierdaagse Vaassen.

Vrijdag 16 juni haalde VFC de wandelvierdaagse binnen van Vaassen, met veel schooljeugd.

Slagwerkconcert in Oene.

 Zaterdag 10 juni was er volop muziek in het Kulturhus in Oene.  De slagwerkgroepen van de gemeentelijke korpsen hadden een slagwerkmiddag en avond georganiseerd. `s middags werd een gezamenlijk nummer ingestudeerd . `s Avonds kon het publiek genieten van de verschillende groepen Een optreden van de malletband van De Koninklijke Harmonie Epe, daarna de slagwerkgroep van Vaassens Fanfare Corps en na de pauze de slagwerkgroep van Prins Bernhard Emst en de slagwerkgroep van Vriendschap Oene.  Het publiek genoot  van veel verschillende soorten slagwerk van traditioneel tot modern. De avond werd afgesloten met het gezamenlijk nummer met alle slagwerkers op het podium. Een mooi slot van een muzikale dag die zeker voor herhaling vatbaar is. 

Vaasaqua Vaassen.

Start Vaasaqua 2017 met een mini concert bij Dorpscentrum de Wieken en Daams molen.

 

B-Orkest en Slagwerkgroep.

Vanmorgen deden het B-orkest en de Slagwerkgroep van het VFC mee aan het AMF festival, georganiseerd door Pr. Bernhard Apeldoorn.

Nadja Koenders slaagt voor B-diploma.

Zaterdag heeft Nadja haar B-diploma gehaald voor Bugel met een mooie score van 46 punten.

Opendag Clondalkin Flexible Packaging.

Concert bij Vaassen Flexible Packaging ivm het 150-jarig bestaan van het bedrijf.

Goed georganiseerde Open Dag, welke wij muzikaal hebben omlijst. 

Dodenherdenking bij Clondalkin Flexible Packaging.

VFC verleende vanavond hun medewerking aan de dodenherdenking in Vaassen.

Koningsdag Vaassen.

Vanmorgen om 10.15 begon het Vaassens Fanfare Corps met koffie bij Cafe Bar de Ruif aan de traditionele optocht door Vaassen. Aangekomen bij de Speulbrink een serenade gebracht aan de ouderen van Vaassen, verder doorgelopen langs het Ireneveld naar Kasteel de Cannenburgh. Daar werden wij ontvangen door Peter Verstoep. Waar wij het Wilhelmus en Ons Gelderland gespeeld hebben.

Muziekfestival bij muziekvereniging Eendracht Apeldoorn.

Vaassens Fanfare te gast op het muziekfestival ter gelegenheid van het 95 jarig jubileum van Muziekvereniging Eendracht Apeldoorn.

Rabobank Clubkas Actie.

Vaassens Fanfare Corps heeft vanavond een mooie cheque ontvangen vanuit de Rabobank Clubkasactie. Met het mooie bedrag van € 952,50

Een ieder die haar of zijn stem heeft gegeven aan het Vaassens Fanfare Corps. Hartstikke bedankt!

Paas Sing-inn.

Paas Sing-inn op het marktplein bij de Nederlandse Hervormde kerk in Vaassen, 1e paasdag werd muzikaal begeleid door een aantal leden van het Vaassens Fanfare Corps.

T for Tommy.

De herdenking afgelopen zaterdag 8 april georganiseerd door Broken Wings en Vereniging Gortel-Niersen, vond deze keer plaats in aanwezigheid van oud-leerlingen van de voormalige Kosterstraatschool. De plechtigheid, waaraan verder werd deelgenomen door Oud Mariniers en leden van het Vaassens Fanfare Corps

VFC op zuid Amerikaanse toer met Let's Get Loud.

Op zaterdag 1 april gaf het Vaassens Fanfare Corps haar jaarlijkse voorjaarsconcert in dorpscentrum de Wieken te Vaassen. Met het voorjaarsconcert geeft VFC elk jaar de mogelijkheid aan haar donateurs en andere belangstellenden om te genieten van een leuke, afwisselende avond vol muziek en vertier. DIt keer werd met het thema 'Let's het Loud!' een muzikale uitstap gemaakt naar Zuid Amerika. Kortom, het was een avond  vol muzikale energie, ritmiek, passie en Zuid-Amerikaans temperament. Het B-orkestconcert o.l.v. Jeffry Wiesnekker beet het spits af. Voor de pauze liet ook de slagwerk o.l.v. Robbert Houtkamp van zich horen, na de pauze kon een bijna volle zaal genieten van het optreden van het A-orkest en flamingodanseres Conchita Boom.

 

Met ook dit jaar weer een goed gevulde zaal en veel enthousiaste reacties uit het publiek, mag VFC concluderen dat de editie 2017 van het voorjaarsconcert wederom  als succesvol de boeken in gaat. Zoals gebruikelijk opende voorzitter Carel Tijssen de avond. Vervolgens nam ladyspeaker Anjo van Vemde het woord. Zij  leidde het publiek professioneel door het programma. 

Het B-orkest begon met een vijftal stukken. Vanaf het swingende Jamaica Calyso tot aan de Grand Finale zaten de jeugdleden op het puntje van hun stoel te musiceren en luisterde het publiek aandachtig. In la grande finale speelden de blokfluitsolisten Neriah, Raya en Jara mee.

De slagwerkgroep liet een zestal nummers horen onderleiding van Robbert Houtkamp. Daarbij werd ook gebruik gemaakt  van elektronica, om zo te zorgen voor een 'dikkere sound'. Hiermee kwam de slagwerkgroep verrassend uit de hoek. Naast het gebruik van instrumenten werd in het nummer Follow Suit zelfs gebruik gemaakt van lichaamsdelen. De laatste twee nummers van de slagwerkers waren van de hand van de instructeur zelf.

 

Na de pauze met jaarlijks de verloting door de Vrienden van VFC, werd de avond vervolgd door het A-orkest. Dirigent Patrick Dieperink leidde zijn orkest vakkundig door het Zuid Amerikaans programma met het prachtige openingsnummer Amparito Roca, een onvervalste paso doble. Vervolgens werd het bruisende Danzon nr.2 gespeeld, wat ook wel het 'tweede Mexicaanse volkslied' wordt genoemd. Het publiek genoot zichtbaar van dit indrukwekkende stuk waarin de afwisselende ritmische aspecten zorgden voor een lastige uitdaging voor het orkest.  Ook kwam een zeer melancholische sopraan saxofoon solo voorbij in Oblivion van 'de Koning van de Tango' Astor Piazolla. Met werken van Gloria Estafan en the Miami Sound Machine, Jennifer Lopez en Mink DeVille liet het orkest vervolgens nummers horen, die menig luistenaar bekend in de oren deed klinken. Enkele stukken werden begeleid door flamingo danseres Conchita Boom, die veel energie  en dynamiek in haar dansen wist te leggen. Na afloop deed voorzitter Tijssen  zijn gebruikelijke dankwoord. Hierin werd benadrukt dat een avond ala deze alleen kan plaatsvinden door de ondersteuning van trouwe sponsoren en de samenwerking met dorpscentrum de Wieken, carnavalsvereniging de Rossumdaerpers en Cavente licht en geluid. Mede hierdoor kan het VFC een spetterend concert geven in een sporthal die in een dag wordt omgetoverd tot een complete concertzaal.

Na dit bedankwoord sloot het VFC de avond in stijl af. Er werd samen door de slagwerkgroep , het B-orkest en A-orkest 

de bekende Mambo nr. 5 van Lou Bega gespeeld. DIt swingemde slot zorgde voor een staande ovatie waarna zowel het publiek als de muzikanten fluitend en muzikaal voldaan huiswaarts gingen.

Stichting licht en geluid van Cavente, dat dit jaar 25 jaar bestaat, verzorgde als vanouds de licht- en geluidsinstallatie  voor het concert. Na het concert was die installatie binnen anderhalf  uur weer gedemonteerd. Toen togen de Rossumdaerpers aan het werk om de fraaie zaalaankleding weer te verwijderen en de zaal sport klaar te krijgen.