Op deze pagina ziet u onze activiteiten.

Optocht Oranjefeest Emst

Begin afsluiten Caventedorp

kinderen maken muziek bij Cavente kinderdorp

 

Donderdagochtend 23 augustus jongsleden was het Vaassens Fanfare Corps met veel verschillende muziekinstrumenten aanwezig bij Cavente Kinderdorp. Alle kinderen kregen de mogelijkheid om zowel slag- als blaasinstrumenten uit te proberen.

 

Onder begeleiding van leden van het Vaassens Fanfare Corps kon ieder kind een muziekinstrument bespelen. En wat was iedereen enthousiast! Bijna iedereen kreeg geluid uit de blaasinstrumenten en dat is ontzettend knap! Daarnaast lieten velen van zich horen op de trommels of andere aanwezige slaginstrumenten.  Nadat zij een muziekinstrument bespeeld hadden kreeg elk kind een blokfluitje en een flyer mee, waarop drie gratis proeflessen staan aangeboden.

 

Tevens was er een wedstrijd ‘bas blazen’ georganiseerd. Vele kinderen waagden zich aan het grote instrument en probeerden zo lang mogelijk, met één ademteug, geluid uit het instrument te krijgen. De winnaar, Dylan van Kruisbergen, hield het met 8,12 sec. het langste vol en ging met een mooie prijs naar huis.

 

Ben jij enthousiast geworden over het bespelen van een instrument? Meld je dan snel aan voor de gratis proeflessen en maak kennis met de fanfare. Voor meer informatie, bezoek snel onze website www.vaassensfanfare.nl, facebookpagina of stel uw vragen via info@vaassensfanfare.nl  

Voorspeelmiddag voor de jeugd.

Jeugdsterren stralen op Voorspeelmiddag VFC
Zaterdag 7 juli jongstleden traden diverse jeugdleden van Vaassens fanfare Corps op voor familie, vrienden en de leden van het A orkest. In de repetitieruimte bij Tiemessen werd een podium gemaakt zodat de leden zich hiervoor in een concertzaal waanden.
Voor deze voorspeelmiddag konden de jeugdleden zelf een keuze maken uit een aantal muziekstukken. In enkele maanden hebben zij de nummers onder leiding van hun leraren ingestudeerd tijdens de wekelijkse lessen. De middag werd geopend door onze secretaris Annemieke Meijer.
De saxofonisten Neriah de Wolf en Noor Jonker hebben afgelopen tijd les gehad van Edwin Neutenboom. Van advocaatje met slagroom, met de wind mee, Game-Boy tot staccato blues speelden beide meiden individueel een gezellig stukje muziek. Samen sloten ze af met Circle of life.
Elias Heijs is in dit gezelschap van vandaag de enigste koper blazer en hij heeft les van Guido Cornet. Samen met Guido speelden ze September Song. Elias sloot af met 7 Years.
De blokfluiters, de grootste groep van vanmiddag, hebben les van Iris Veldkamp en Annemieke Meijer. Resa Stijf, Indy van Lohuizen & Feija van Drie straalden helemaal toen ze op het podium mochten spelen! Wat een vrolijke stukjes werden er gespeeld op de blokfluit.
Ook het slagwerk stond in de spotlights, Luka liet flink van zich horen op de snare, helaas kon de leraar (Robbert Houtkamp) niet aanwezig zijn. Maar gelukkig was daar Opa Teun, samen traden ze op. Met de Second Snare Drum werd het een groot succes!
De aanwezige broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes mochten bij de leraren de instrumenten uitproberen die wij voor deze gelegenheid hadden meegenomen.
Duidelijk werd dat Vaassens Fanfare trots mag zijn op haar jeugdige sterren. In alle opzichten was het een geslaagde middag. We verheugen ons al op het volgende concert!
Heb je onze voorspeelmiddag gemist? Na de zomervakantie zijn er weer lesplekken beschikbaar, meld je dan snel aan voor de gratis proeflessen. En maak kennis met de fanfare. 

Dubbelconcert te Bathmen

Gezellig koffieconcert VFC bij de Speulbrink

VFC laat de Speulbrink swingen op zondagochtend

 

Op verzoek van een woongroep uit verzorgingshuis de Speulbrink in Vaassen, gaf het Vaassens Fanfare Corps afgelopen zondag 24 juni een koffieconcert in de buitentuin bij de Speulbrink. Het concert werd afgetrapt door de slagwerkgroep van het Vaassens Fanfare Corps. Zij brachten een leuk, gevarieerd programma ten gehoren waarbij onder andere muziek werd gemaakt met PVC-buizen. Een creatieve manier van (slagwerk) muziek maken, die door het aanwezige publiek zeer werd gewaardeerd. 

Na de slagwerkgroep was het de buurt aan het A-orkest van het Vaassens Fanfare Corps. Ondanks dat het zondagochtend was, die zeker voor de jeugd nog weleens taai kan zijn, brachten zij een zeer fris en vrolijk in het hoor liggend programma ten gehore. Bekende nummers als een james bond medley, filmmuziek van Jurrasic Park en een greep uit het oeuvre van Gloria Estefan passeerden de revue. Het concert werd afgesloten met het nummer 'Sierra Madre', die op verzoek van de moeder en oma van een aantal leden werd gespeeld. Een muzikale ochtend, die met een groot applaus werd gewaardeerd.  

Avondwandelvierdaagse orderbos

Donderdag 21 juni het inhalen van de avondwandelvierdaagse Orderbos.

Campingconcert op de Helfterkamp

Vaassens Fanfare Corps laat het zonnetje extra schijnen op Camping de Helfterkamp
Afgelopen woensdag 20 juni gaf het Vaassens Fanfare Corps haar jaarlijkse zomerconcert op Camping de Helfterkamp in Vaassen. Wederom was het een zonnige avond, de afgelopen jaren was het doorgaans mooi weer, waarbij het VFC werd vertegenwoordigd door al haar corpsen. Om 19u werd de avond afgetrapt door de jongste jeugd van het VFC, die allemaal één of twee nummers hadden ingestudeerd. Erg knap om te horen wat ze allemaal al hebben geleerd in een korte periode!
Na de jongste jeugd was het de beurt aan de Slagwerkgroep van het VFC onder leiding van Robbert Houtkamp. De slagwerkgroep bracht een drietal werken tot gehore waar door het in grote getalen aanwezige publiek enthousiast op werk gereageerd.
Toen de slagwerk haar optreden had afgerond, was het de beurt aan het A-orkest van het Vaassens Fanfare Corps. In het programma, wat ongeveer een uur duurde, was de rode draad ‘filmmuziek’. Zo werden er onder andere werken gespeeld uit ‘Jurassic Park’, ‘James Bond’ en ‘The Incredibles’. Vrolijke, ‘uptempo’ muziek wat door het publiek erg werd gewaardeerd. De avond werkt vakkundig aan elkaar gepraat door de voorzitter van het Vaassens Fanfare Corps, Wilbert van de Schepop. Over zijn introductie van de ‘Song of the Wizz’, waarbij Wilbert via zijn eigen kersenboom toch uit wist te komen bij het muziekstuk, zal nog lang worden nagepraat. Al met al een gezellige, muzikale avond waarbij de campinggasten zichtbaar genoten. Op naar volgend jaar!

Saxofoonsgirls en blokfluitgirls

Slagwerkgroep

Fanfare

Intocht Wandelvierdaagse Vaassen

Foto: Robert Scholten
Foto: Robert Scholten

Hulde aan het bruidspaar

Vaassen 29 mei 2018

Op de warmste 29 mei tot nu gemeten gevolgd door noodweer

wat rond 20.00 u was uitgeraasd rukte het Vaassens Fanfare Corps nog uit.

Aan de Canneburgerweg werd een serenade gebracht bij haar

oudste vrijwilliger die naast trouw aan de muziek al 60 jaar trouw is geweest aan een meisje uit Loenen.

Wim en Gradje Bourgonje vierden op deze dag hun 60 jarig

huwelijk en sloten dit feestelijk af met de muzikale klanken van het Vaassens Fanfare Corps in de achtertuin

Wij wensen hen nog vele mooie jaren.

Slagwerkers doen mee Festival

Vandaag 27 mei zijn onze slagwerkers kanjers in actie bij AMF festival bij Pr. Bernhard te Apeldoorn.

Rabobankclubkas

Vanmiddag zijn we aanwezig geweest bij de uitreiking van de Raboclubkasfonds cheque.
Een mooi bedrag van €817,50! Bedankt voor het stemmen op onze vereniging.

Bestuur

Bestuur Vaassens Fanfare Corps verjongt met nieuwe bestuursleden                   Dinsdag 15 mei Vaassens Weekblad.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dit geldt ook voor het bestuur van het Vaassens Fanfare Corps. Nadat Carel Tijssen vorig

jaar had aangegeven te stoppen als voorzitter, is deze functie overgenomen door Wilbert van de Schepop. Het bestuur van het VFC kon naast een nieuwe voorzitter nog wel wat extra bestuurders gebruiken.

Het bestuur was dan ook blij dat al snel Marco van de Berg, Arnold van de Schepop en Manon van Vemde

zich aanmeldden als nieuwe bestuursleden. Allen zijn spelend lid bij het Vaassens Fanfare Corps, jong (dertig jaar en jonger) en vol positieve energie. Met het toetreden van Arnold, Manon en Marco is het bestuur van het VFC weer compleet en kan het de ingeslagen weg van een bloeiende, levendige vereniging, die midden in de gemeenschap van Vaassen staat, verder vervolgen.

(FotoV@S). 

Vaasaqua beleeft topdag

Vaassen – In de aanloop naar Hemelvaartsdag werd langzaam

duidelijk dat het weer in een dip zou zitten. De organisatie schakelde snel en zorgde voor een dubbele overkapping op het marktplein zodat ze nog meer mensen een droge plek zouden kunnen bieden. De dag startte dan ook met regen. De

boekenmarkt kwam daardoor later op gang dan andere jaren. Sommige boekenhandelaren moesten wachten met het uitpakken van hun waar, bang dat het nat zou worden. Uiteindelijk werd het rond 10.00 uur definitief droog. Naar

schatting hebben zo’n 40.000 bezoekers Vaasaqua bezocht.

De braderie en de boekenmarkt werden na een ietwat rustig begin steeds drukker en tegen elven kon men al over de koppen lopen. Op het kinderplein met diverse spectaculaire springkussens en hindernisbanen trok Theaterfiets veel publiek.

De kinderen genoten met volle teugen. Op het sportplein lieten de Vaassense sportverenigingen zien wat ze in huis hebben.

Soort reünie veel bezoekers komen met een doel naar Vaasaqua.

De een zoekt een ontbrekend boek op de boekenmarkt, de ander komt voor de oliebollen of aardbeien op de grote braderie. Maar er zijn ook bezoekers die op zoek zijn naar oude bekenden. Zo kwam een echtpaar uit Soest een oude dienstkameraad, die in Vaassen woont (lichting 73-2) tegen. Omdat alle terrasjes vol zaten, werd heerlijk koffie

gedronken op het terras van de Wieken. Na 45 jaar kwamen de verhalen vanzelf

weer boven. ’s Avonds werden al oude dienstfoto’s over en weer gemaild. Muziek Het Vaassens Fanfare Corps verzorgde om 11.00 uur een één uur durend concert.

De aanwezige toehoorders genoten van een uitstekend concert, in de middag gevolgd door Dennis Wiltink, DJ Laurens en de Millennium Showband.

Voorzitterwissel bij Vaassens Fanfare

Gisteravond vond tijdens de repetitie de ceremoniële voorzitterswissel plaats. Na ruim 16 jaar in het dagelijks bestuur van VFC te hebben gezeten, waarvan de laatste 8 jaar als voorzitter en daarvoor als secretaris en penningmeester, had Carel Tijssen een half jaar geleden aangegeven te gaan stoppen met het voorzitterschap.

De werkzaamheden voor de bedrijven van HB centrale Retourencentra en Middelencentra Nederland (12 locaties met ruim 300 personeelsleden), waar hij als Financieel Directeur voor werkt en ook mede-eigenaar van is, nemen steeds meer toe waardoor de werkzaamheden als voorzitter van VFC onder druk komen te staan. Dat is de reden waarom Carel het laatste half jaar op zoek is gegaan naar een opvolger en die heeft hij gevonden in Wilbert van de Schepop. Tijdens de ledenvergadering vorige week is het officieel geworden en gisteravond de ceremoniële overdracht.

Wilbert van de Schepop is ook al tientallen jaren lid van VFC en heeft al eens 8 jaar als secretaris in het bestuur gezeten. Wilbert is ook al vele jaren zeer actief betrokken bij de Stichting Vrienden van VFC, waar hij de laatste jaren penningmeester was. Wilbert kennen wij als een zeer betrokken en bevlogen lid van VFC. 2 van zijn kinderen zijn tevens muzikanten bij VFC en echtgenote Anita en de andere dochter ondersteunen de tamboergroep bij optredens.
In het dagelijks leven is Wilbert Transport Manager bij TGN (Transport Groep Nederland) in Zwolle, dus naast het voorzitterschap een drukke/verantwoordelijke baan. Mede daarom veel respect dat hij de voorzittershamer op heeft opgepakt.

Daarnaast zijn wij als vereniging ontzettend blij dat er ook 3 nieuwe bestuursleden aantreden in het Bestuur en dat zijn Manon van Vemde, Marco van den Berg en Arnold van de Schepop. Wij wensen allen veel succes.

Oranjecommissie Vaassen

Al tientallen jaren zet Vaassens Fanfare Corps zich in voor de Vaassense samenleving op Koningsdag (Koninginnedag) en 4/5 mei. Namens de Oranjecommissie Vaassen overhandigde voorzitter Peter Verstoep gisteravond een donatie van de Oranjecommissie aan onze vereniging. Dank daarvoor. 

Rabobank Clubkas fonds

De Rabobank Clubkas Actie gaat weer van start en vanaf 1 maart kunnen de leden van de Rabobank weer hun stem uitbrengen. Wij hopen dat Uw stem naar Vaassens Fanfare gaat, zodat wij dit geld kunnen investeren in onze jongste jeugd. Alvast dank voor Uw stem!

 

De uitslag van deze actie is op zaterdag 19 mei a.s.

Voorjaarsconcert

Geslaagd voorjaarsconcert VFC Zaterdagavond 7 april was dorpscentrum de Wieken in Vaassen voor heel even een klein stukje Hollywood. Het voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps vond plaats met dit jaar als thema filmmuziek. Diverse filmscenes werden getoond op twee grote schermen en de bijbehorende muziek werd uitgevoerd door het Vaassens Fanfare Corps. Bovendien werd door een voice-over het verhaal verteld over de film. Uiteraard was de zaal stijlvol ingericht, alsof de Academy Awards elk moment konden worden uitgereikt.

Voorzitter Carel Tijssen opende de avond. Hij gaf aan dat hij blij was dat vele muziekliefhebbers uit Vaassen en omgeving de weg naar de Wieken weer wisten te vinden. Met het bekende filmintro 20th Century Fox Theme werd de avond geheel in stijl muzikaal geopend door de fanfare, onder leiding van Patrick Dieperink. Met Crimson Tide en Music From the Incredibles liet de fanfare daarna twee afwisselende muziekstukken horen.

Vervolgens was het de beurt aan de slagwerkgroep, waarbij instructeur Robbert Houtkamp zijn muzikanten op allerlei verschillende soorten slagwerkinstrumenten liet spelen. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van elektronica, om zo te zorgen voor een ‘dikkere sound’. Bovendien werd niet alleen gebruik gemaakt van de traditionele slagwerkinstrumenten, maar ook werden zogenaamde ‘boom whackers’ gebruikt. Deze plastic buizen, in verschillende soorten en maten, werden ritmisch bespeeld en gaven een bijzonder effect. Hiermee kwam de slagwerkgroep verrassend uit de hoek.

Ook jongste jeugd liet zien en horen aan het grote publiek dat zij zeker geen plankenkoorts hebben! Zij speelden op blokfluit en saxofoon, onder andere het bekende werk The Circle of Life uit de film The Lion King.

Net voordat de pauze aanbrak werd het Vaassens Fanfare Corps nog onverwachts verrast door Peter Verstoep, voorzitter van de oranjecommissie Vaassen. Hij overhandigde een cheque om hiermee te onderstrepen dat de oranjecommissie blij is dat ze altijd kunnen rekenen op het corps tijdens de activiteiten op Koningsdag en 4 mei.

Na de pauze werd het programma geopend met At Worlds End, het tweede deel van de bekende film Pirates of the Caribbean. Het publiek genoot zichtbaar van dit indrukwekkende stuk, waarin de afwisselende ritmische aspecten zorgden voor een lastige uitdaging voor het orkest. Ook kwam een zeer melancholische sopraan­saxofoon solo voorbij in het nummer Gabriels Oboe, gecomponeerd door één van ‘s werelds bekendste componisten Ennio Morricone. Het programma werd vervolgd met makkelijk in het gehoor liggende muziek uit de films The Pink Panther, Midnight Cowboy, James Bond en Forrest Gump.

Tot slot deed voorzitter Tijssen zijn gebruikelijke dankwoord. Hij benadrukte dat een avond als deze alleen maar kan plaatsvinden door de ondersteuning van diverse trouwe sponsoren uit de omgeving en de samenwerking met carnavalsvereniging de Rossumdaerpers en Cavente licht en geluid. Hierna sloot het Vaassens Fanfare Corps de avond in stijl af. Er werd gezamenlijk door de slagwerkgroep en fanfare het nummer Two Worlds van Phil Collins uit de film Tarzan gespeeld. Dit swingende slot zorgde voor een staande ovatie. Dit zorgde ervoor dat zowel het publiek als de muzikanten fluitend en muzikaal voldaan huiswaarts gingen. 

Wilt u nog meerdere foto's bekijken van deze avond zie vaassenactief of vaassen.nu

T for Tommy

Zaterdag 7 april werd weer een herdenking gehouden door Broken Wings en de vereniging Gortel Niersen bij het monumentje "T for Tommy" aan de Gortelseweg. Een indrukwekkende herdenking voor de gevallen vliegers met medewerking van de Seaforth Highlanders, het Vaassens Fanfare Corps, de Oud Mariniers en leerlingen van CBS het Mosterdzaadje uit Gortel.

Voorjaarconcert Vaassens Fanfare Corps op zaterdag 7 april.

 

Aanstaande zaterdag 7 april geeft het Vaassens Fanfare Corps haar jaarlijks voorjaarsconcert in dorpscentrum de Wieken in Vaassen. Elk jaar hanteert de vereniging een ander thema voor dit concert, deze keer staat de avond in het teken van filmmuziek. Het leuke en spannende aan filmmuziek is dat het een verhaal nog meer kan versterken omdat de muziek beeldend is. Bovendien kent bijna iedereen wel filmmuziek waarvan het hart sneller gaat kloppen. Tijdens deze avond worden de muzikale klanken van de fanfare ondersteund met prachtige filmbeelden en het bijbehorende verhaal zal worden verteld door een voice-over.

 

Er wordt al wekenlang druk gerepeteerd door alle blazers en slagwerkers van het Vaassens Fanfare Corps om te zorgen dat tijdens het voorjaarsconcert alle muzieknoten juist worden gespeeld, de muziek juist wordt geïnterpreteerd en de dirigent goed wordt gevolgd. De jongste jeugd, de slagwerkgroep en het A-orkest; alle geledingen van het VFC zullen van zich laten horen deze avond. Het programma van de avond zal herkenbaar en gevarieerd zijn voor jong en oud. Enkele muziekstukken die de fanfare gaat spelen zijn: Tarzan, The Pink Panther, Midnight Cowboy en James Bond. Ook de slagwerkgroep heeft een aantal hele bijzondere muzikale act ingestudeerd. Wie deze muzikale happening wil meemaken en benieuwd is naar lokaal muzikaal talent is van harte uitgenodigd op zaterdag 7 april in dorpscentrum De Wieken in Vaassen. De zaal is open om 19:00u, het concert vangt aan om 19:30u. Uiteraard krijgen donateurs op vertoon van hun donateurskaart korting op de entreeprijs.

Vaassens Fanfare Corps geeft filmavond.

 

Aankomende zaterdag 7 april geeft het Vaassens Fanfare Corps haar jaarlijkse concert in Dorpscentrum de Wieken in Vaassen. Het thema is dit jaar: De VFC Filmavond. De deuren gaan om 19.00 open en het concert zal beginnen om 19.30. Zou u dit in uw agenda's e.d. op kunnen nemen? 

Vaassens Fanfare Corps staat met beide benen op de (pot)grond.

Ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Met deze kreet worden wij gewaarschuwd tegen financiële risico’s. Maar goed ook. In de crisisjaren die gelukkig achter ons liggen hebben we geleerd dat gouden bergen niet bleken te bestaan. In het verleden was het voor verenigingen zoals ons Vaassens Fanfare een stuk eenvoudiger om financieel gezond te blijven. Qua verenigingen was er minder keus voor de Vaassenaren. Als je niet zo sportief was dan ging je bij de muziek in plaats van op voetbal. De vele leden die onze fanfare in het verleden had zorgden ook voor een grote aanhang. Contributie, donateurs en subsidie hielden onze vereniging op alle fronten gezond.

 

Op deze ervaringen kunnen wij niet voor de toekomst bouwen. Door het grote aanbod, ons drukke leven moet Vaassens Fanfare Corps het doen met minder leden. Wat gelukkig blijft is de steun vanuit Vaassen en onze no-nonsens mentaliteit. Handen uit de mouwen om te zorgen dat er geld in het laatje komt. Wij staan met beide benen op de grond.Evenals voorgaande jaren organiseren wij op 24 februari een potgrond actie. Onze leden en vrijwilligers van de Vrienden van Vaassens Fanfare gaan van 9.00u op stap. Huis aan huis wordt in Vaassen potgrond verkocht. Ondanks stijgende inkoopprijs houden we vast aan de vaste verkoopprijs. Voor een zak van 40 liter betaald u 4,50 voor 3 zakken twaalf euro vijftig en voor 20 euro leveren wij 5 zakken. Uiteraar krijgt u hiervoor eerste kwaliteit potgrond.Mocht u de verkopers mislopen dan kunt u ook achter de Wieken terecht tot middags 15.00u. Ook kunt u mailen met l.vergers1@kpnmail.nl als u potgrond wil bestellen.

Laat in uw mail even weten wanneer wij kunnen bezorgen.

 

Ook hopen wij in de toekomst onze vereniging weer te zien groeien. Muziek maken is een hobby voor het leven, het maakt mensen socialer en creatiever en geeft veel ontspanning. Geen tijd? Des te meer reden om muziek te gaan maken, jezelf opjagen geeft alleen meer stress. Wij muzikanten gaan voor het moto: beter bij de fanfare op de tuba dan bij de psychiater op de sofa! Bezoek onze website www.vaassensfanfare.nl en meld u aan voor een proefles.

 

Hierbij nodigen wij u ook alvast uit voor ons voorjaarsconcert op 7 april om 19.30 in de Wieken. In latere edities van dit weekblad leest u meer hierover.

Nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 13 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats in Dorpscentrum de Wieken. Tijdens de receptie hadden wij 5 jubilarissen die samen een totaal van 265 jaar muziek waren.

Vaassens Fanfare corps geeft buitenconcert bij Albert Heijn Vaassen.

Op verzoek van Albert Heijen hebben wij 23 december een kerst concertje gegeven op de parkeerplaats voor de winkel.

Vrienden Vaassens Fanfare staan 3 dagen op de kerstmarkt in Vaassen

Leden van Vaassens Fanfare hebben de vereniging gepromoot op de Vaassense kerstmarkt. Zo kon iedereen kennis maken met onze vereniging en zelf een trommel, bariton of bugel ter hand nemen om te proberen wie het langste de toon kon vasthouden. Tevens  werden er diverse andere activiteiten georganiseerd.  Op vrijdag avond hebben de blokfluitdames en de 3 leerlingen op de saxofoon, diverse kerst liedjes gespeeld. Zondags heeft er een ensemble muziek gemaakt op het podium. Alle dagen hebben Monique en Dennis broodjes beenham verkocht.

Vrienden van Vaassens Fanfare spelen voor Sinterklaas.

Bij Vaassens Fanfare was het afgelopen woensdag al Sinterklaas. De vrienden van Vaassens Fanfare die al sinds jaren de goedheiligman een handje helpen met hun chocoladeletter actie hadden de spaarpot omgekeerd.

 

Vaassens Fanfare was namelijk hard toen aan een nieuwe alt-saxofoon.

Ook instrumenten slijten, zeker als ze goed bespeelt worden. Trouw lid Ineke van Bussel mocht uit handen van de voorzitter van de vrienden , Monique Hulleman, een nieuwe alt- saxofoon in ontvangst nemen. Een feestelijke gebeurtenis waar tijdens de wekelijkse repetitie avond op woensdag even bij stil werd gestaan. Voorzitter Carel Tijssen bedankte de vrienden voor deze gift en wenste Ineke veel speelplezier toe.

 

De vereniging zet zich volop in om nieuwe leden te werven. Zowel jeugdigen als her- intreders zijn van harte welkom. Meer hierover kunt u lezen op de website www. Vaassensfanfare.nl.

 

De fanfare zal zich komende week weer op de kerstmarkt laten zien en horen. Kinderen kunnen bij onze kraam op een speelse manier kennismaken met muziek maken. Ook staat ons Beenham hutje weer naast het kasteel. Hier kunt u genieten van een lekker broodje beenham en er is snert voor thuis te koop. Zoals altijd weer staat slagerij Kroon garant voor heerlijke ham en snert. Op zondag 10 december geeft de fanfare om 14.00u een concertje in de muziektent op de Kerstmarkt.

Poppyday.

Zaterdag 11 november deed er weer een delegatie van het VFC mee aan poppyday op de begraafplaats in Vaassen in samenwerking met Broken Wings.

Vaassens Fanfare schittert tijdens festival in Bodegraven.

Zaterdag 4 november deed het Vaassens Fanfare Corps mee aan een muzikaal festival in Bodegraven o.l.v. dirigent Patrick Dieperink. Nadat het VFC met inspeelwerk 'Melting the ice' het publiek al redelijk omver speelde, werd het eerste 'serieuze' werk Antartica alles in de praktijk gebracht, waarop de muzikanten maanden hadden geoefend. Prachtige solistische passages werden afgewisseld met zeer muzikale tutti stukken. Na Antartica werd deze lijn doorgezet in het derde werk 'St. Martens Suite. Beide werken werden door de aanwezige jury positief beoordeeld met ruim 86 punten, wat in de muziektermen een dikke eerste prijs betekend.

 De L van Letteractie

 

De dagen worden korter, de bomen kleuren. Oktober, de herfstmaand is voor het Vaassens Fanfare Corps traditiegetrouw lettermaand. Voor de meeste Vaassenaren inmiddels een bekend begrip. In de week van 23 oktober komen de leden van Vaassens Fanfare langs uw deur met het hele alfabet in melk en pure chocolade. Alle leden zetten zich weer voor de volle honderd procent in om ook uw deur niet stilletjes voorbij te gaan.

 

Hopelijk treffen ze u thuis en heeft u op hun komst gerekend. Zorg dat u contant geld in huis heeft want pinnen kunt u nog niet bij onze verkopers. De letters kosten zoals al jaren 1,25 per stuk dus daar hoeft u het niet voor te laten. Uiteraard kunt u voor 5 december voor de hele familie inslaan. Wilt u zeker zijn dat wij voor u nog de juiste letters hebben kunt u mailen met avandeschepop@hotmail.nl. Van A tot Z, alle letters kunnen wij u leveren en dit doen we met plezier. Immers door uw steun kan ons Vaassens Fanfare Corps blijven voortbestaan.

Deze actie, zoals altijd weer georganiseerd door de Vrienden van Vaassens Fanfare Corps draagt bij aan het financieel gezond houden van onze vereniging. Wij streven er na om musiceren voor iedereen mogelijk te maken. Zeker in de jeugd willen wij investeren. Wij bieden betaalbare, goede lessen aan. Om het instrumentarium op peil te houden en ook steeds ons repertoire te vernieuwen is veel geld nodig. Dit kan niet allemaal door onze leden worden opgebracht; niet iedereen heeft een hoog inkomen. De letteractie is een van oudsher belangrijke actie, waar het nodige bij komt kijken. Zo moet er een vergunning aangevraagd, letters ingekocht, routes gemaakt, mensen ingedeeld. Wij zijn als Vaassens Fanfare Corps dan ook erg blij met onze Vrienden die al deze taken op zich nemen. Iedere verenging gun je zo’n club mensen die door weer en wind op pad gaan, harde werkers trouw aan hun club.

Zoals dat al jaren gaat in Vaassen verwachten we dat onze Letteractie ook dit jaar weer een succes zal worden. Dank alvast voor uw steun, geniet van uw chocolade en geniet van onze muziek.U kunt het Vaassens Fanfare Corps tegenkomen tijdens de intocht van Sint Nicolaas en op de kerstmarkt op zondagmiddag 10 december.

Binnenkort chocoladeletter aktie VFC.

De letter C van Chocolade.

Wat is er zo heerlijk aan de herfst? Is het de wind die door de bomen waait, de regen die tegen de ramen slaat? Welnee, het lekkerste van de oktober maand is chocolade van VFC. Een traditie die wij nog lang in ere hopen te houden. Wij komen weer naar u toe met het hele alfabet in de week van 23 tot 28 oktober aanstaande. Hopelijk treffen wij u thuis in ieder geval gaan wij niet stilletjes uw huisje voorbij. Uiteraard zijn de letters houdbaar tot ver in het nieuwe jaar en kunt u voor de hele familie, uw bedrijf, of vereniging de passende letters ze kosten €.1,25 per stuk en zijn in puur en melk .Wilt u zeker zijn van uw juiste letter dan is bestellen voor 15 oktober het beste.

 

Bestellen kan per mail : avandeschepop@hotmail.nl en dan worden de letters worden bij u aan huis bezorgd.

 

Per tel kan natuurlijk ook op 0578-575410 of 06-23317080

Van chocolade (letters )worden mensen en het VFC blij.

Wij danken u voor uw steun en wensen u een heerlijke herfst toe !

HET VFC letterteam

Nieuwe klanken bij Vaassens Fanfare Corps.

Het is een hele kunst om onze 111 jaar oude muziekvereniging jong te houden. Kinderen van tegenwoordig hebben soms nog een vollere agenda dan hun ouders. Van school naar de BSO, de voetbal, een kinderfeestje, opa’s, oma’s noem maar op. De tijd dat ons dorp beschikte over enkel een voetbalclub en een muziek corps is echt voorbij. De tijd dat wij jaarlijks konden starten met het opleiden van een groep kinderen helaas ook. Voor ieder wat wils, zo zien we het graag. Voor de ontwikkeling van het brein, socialisatie en ook vooral voor plezier en ontspanning is muziek maken een belangrijke activiteit. Reden te meer om ook hier aandacht voor te hebben bij de ontwikkeling van onze kinderen.

 

Al langere tijd is onze vereniging op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de Vaassense jeugd te laten kennismaken en enthousiast te maken voor muziek maken. Onlangs hebben wij hiervoor een set boomwhackers aangeschaft. Dit zijn gekleurde plastic staven in verschillende lengtes. Ieder staaf heeft een eigen toon. Door met de staven te slaan kan er een melodie mee worden gespeeld. Omdat we allemaal maar 2 handen hebben en je met 2 tonen niet veel kan is het vooral een heel leuke manier om samen muziek te maken. De komende tijd zullen wij met deze boomwhackers de boer op gaan. Natuurlijk hopen wij hiermee jonge leden te werven, immers we willen nog zeker 111 jaar mee!

 

Ook hebben wij enkele kleine altsaxofoons aangeschaft, speciaal bedoeld als opleidings instrument voor kinderen. Deze worden bespeelt door onze jongste jeugdleden die gestart zijn op de blokfluit. Een echt muziekinstrument maar dan wel goed hanteerbaar voor kinderen.

Onze enthousiaste jeugdcommissie zou heel graag de handen vol hebben aan het opleiden van kinderen. Als u nieuwsgierig bent geworden naar onze opleidingsmogelijkheden dan kunt u mailen met onze jeugd coördinator (Iveldkamp93@gmail.com)

 

De aanschaf van al deze instrumenten is gedaan door de” Vrienden van Vaassens Fanfare Corps”. Deze enthousiaste club heeft met haar inmiddels traditionele acties weer voldoende geld weten te verzamelen. Omdat de bodem van de kas een beetje in zicht komt staat de volgende actie al weer op stapel. In de week van 23 oktober komen wij weer langs uw deur met chocoladeletters. Hopelijk kunnen we rekenen op uw steun.

Clinic voor slagwerkgroep.

Olaf Fase is o.a. bekend van Waylon, Nielson en is nu 3 jaar drummer bij Slagerij van Kampen. Geeft vandaag 3 september een clinic aan de slagwerkgroep van Vaassens Fanfare Corps.

Oranjefeest Wenum.

Zaterdag 2 september opende Vaassens Fanfare weer de optocht op het Wenums Oranjefeest

Workshop de Violier (Les 1).

De komende weken houden wij workshop lessen op de Violier zowel slagwerk als koperen instrumenten 

Optocht Emsterfeest.

Op zaterdag 26 augustus deed het Vaassens fanfare weer mee aan de optocht van het Emsterfeest

Kinderdorp Cavente Workshop.

Vrijdag ochtend hebben een aantal leden van het VFC een workshop gegeven bij kinderdorp Cavente, daar mochten de kinderen kennis maken met koperen blaas instrumenten en met blokfluiten. Vele kinderen waren enthousiast om te mogen blazen op echte instrumenten. zie foto's op de foto pagina.

Concert bij de Bloemfontein.

Woensdag 5 juli gaf Vaassens Fanfare het laatste concertje voor de vakantie bij de Bloemfontein. De slagwerkers begonnen de avond om 19.00 uur.

Campingconcert de Helfterkamp te Vaassen.

Woensdag 21 juni gaf het Vaassens Fanfare Corps het jaarlijkse campingconcert bij de Helfterkamp.

Dit keer begonnen de 5 blokfluitgirls van de fanfare met het concert ieder afzonderlijk en als laatste deden zij mee met een stuk voor fanfare en blokfluit La Grand Finale.

Wandelvierdaagse Vaassen.

Vrijdag 16 juni haalde VFC de wandelvierdaagse binnen van Vaassen, met veel schooljeugd.

Slagwerkconcert in Oene.

 Zaterdag 10 juni was er volop muziek in het Kulturhus in Oene.  De slagwerkgroepen van de gemeentelijke korpsen hadden een slagwerkmiddag en avond georganiseerd. `s middags werd een gezamenlijk nummer ingestudeerd . `s Avonds kon het publiek genieten van de verschillende groepen Een optreden van de malletband van De Koninklijke Harmonie Epe, daarna de slagwerkgroep van Vaassens Fanfare Corps en na de pauze de slagwerkgroep van Prins Bernhard Emst en de slagwerkgroep van Vriendschap Oene.  Het publiek genoot  van veel verschillende soorten slagwerk van traditioneel tot modern. De avond werd afgesloten met het gezamenlijk nummer met alle slagwerkers op het podium. Een mooi slot van een muzikale dag die zeker voor herhaling vatbaar is. 

Vaasaqua Vaassen.

Start Vaasaqua 2017 met een mini concert bij Dorpscentrum de Wieken en Daams molen.

 

B-Orkest en Slagwerkgroep.

Vanmorgen deden het B-orkest en de Slagwerkgroep van het VFC mee aan het AMF festival, georganiseerd door Pr. Bernhard Apeldoorn.

Nadja Koenders slaagt voor B-diploma.

Zaterdag heeft Nadja haar B-diploma gehaald voor Bugel met een mooie score van 46 punten.

Opendag Clondalkin Flexible Packaging.

Concert bij Vaassen Flexible Packaging ivm het 150-jarig bestaan van het bedrijf.

Goed georganiseerde Open Dag, welke wij muzikaal hebben omlijst. 

Dodenherdenking bij Clondalkin Flexible Packaging.

VFC verleende vanavond hun medewerking aan de dodenherdenking in Vaassen.

Koningsdag Vaassen.

Vanmorgen om 10.15 begon het Vaassens Fanfare Corps met koffie bij Cafe Bar de Ruif aan de traditionele optocht door Vaassen. Aangekomen bij de Speulbrink een serenade gebracht aan de ouderen van Vaassen, verder doorgelopen langs het Ireneveld naar Kasteel de Cannenburgh. Daar werden wij ontvangen door Peter Verstoep. Waar wij het Wilhelmus en Ons Gelderland gespeeld hebben.

Muziekfestival bij muziekvereniging Eendracht Apeldoorn.

Vaassens Fanfare te gast op het muziekfestival ter gelegenheid van het 95 jarig jubileum van Muziekvereniging Eendracht Apeldoorn.

Rabobank Clubkas Actie.

Vaassens Fanfare Corps heeft vanavond een mooie cheque ontvangen vanuit de Rabobank Clubkasactie. Met het mooie bedrag van € 952,50

Een ieder die haar of zijn stem heeft gegeven aan het Vaassens Fanfare Corps. Hartstikke bedankt!

Paas Sing-inn.

Paas Sing-inn op het marktplein bij de Nederlandse Hervormde kerk in Vaassen, 1e paasdag werd muzikaal begeleid door een aantal leden van het Vaassens Fanfare Corps.

T for Tommy.

De herdenking afgelopen zaterdag 8 april georganiseerd door Broken Wings en Vereniging Gortel-Niersen, vond deze keer plaats in aanwezigheid van oud-leerlingen van de voormalige Kosterstraatschool. De plechtigheid, waaraan verder werd deelgenomen door Oud Mariniers en leden van het Vaassens Fanfare Corps

VFC op zuid Amerikaanse toer met Let's Get Loud.

Op zaterdag 1 april gaf het Vaassens Fanfare Corps haar jaarlijkse voorjaarsconcert in dorpscentrum de Wieken te Vaassen. Met het voorjaarsconcert geeft VFC elk jaar de mogelijkheid aan haar donateurs en andere belangstellenden om te genieten van een leuke, afwisselende avond vol muziek en vertier. DIt keer werd met het thema 'Let's het Loud!' een muzikale uitstap gemaakt naar Zuid Amerika. Kortom, het was een avond  vol muzikale energie, ritmiek, passie en Zuid-Amerikaans temperament. Het B-orkestconcert o.l.v. Jeffry Wiesnekker beet het spits af. Voor de pauze liet ook de slagwerk o.l.v. Robbert Houtkamp van zich horen, na de pauze kon een bijna volle zaal genieten van het optreden van het A-orkest en flamingodanseres Conchita Boom.

 

Met ook dit jaar weer een goed gevulde zaal en veel enthousiaste reacties uit het publiek, mag VFC concluderen dat de editie 2017 van het voorjaarsconcert wederom  als succesvol de boeken in gaat. Zoals gebruikelijk opende voorzitter Carel Tijssen de avond. Vervolgens nam ladyspeaker Anjo van Vemde het woord. Zij  leidde het publiek professioneel door het programma. 

Het B-orkest begon met een vijftal stukken. Vanaf het swingende Jamaica Calyso tot aan de Grand Finale zaten de jeugdleden op het puntje van hun stoel te musiceren en luisterde het publiek aandachtig. In la grande finale speelden de blokfluitsolisten Neriah, Raya en Jara mee.

De slagwerkgroep liet een zestal nummers horen onderleiding van Robbert Houtkamp. Daarbij werd ook gebruik gemaakt  van elektronica, om zo te zorgen voor een 'dikkere sound'. Hiermee kwam de slagwerkgroep verrassend uit de hoek. Naast het gebruik van instrumenten werd in het nummer Follow Suit zelfs gebruik gemaakt van lichaamsdelen. De laatste twee nummers van de slagwerkers waren van de hand van de instructeur zelf.

 

Na de pauze met jaarlijks de verloting door de Vrienden van VFC, werd de avond vervolgd door het A-orkest. Dirigent Patrick Dieperink leidde zijn orkest vakkundig door het Zuid Amerikaans programma met het prachtige openingsnummer Amparito Roca, een onvervalste paso doble. Vervolgens werd het bruisende Danzon nr.2 gespeeld, wat ook wel het 'tweede Mexicaanse volkslied' wordt genoemd. Het publiek genoot zichtbaar van dit indrukwekkende stuk waarin de afwisselende ritmische aspecten zorgden voor een lastige uitdaging voor het orkest.  Ook kwam een zeer melancholische sopraan saxofoon solo voorbij in Oblivion van 'de Koning van de Tango' Astor Piazolla. Met werken van Gloria Estafan en the Miami Sound Machine, Jennifer Lopez en Mink DeVille liet het orkest vervolgens nummers horen, die menig luistenaar bekend in de oren deed klinken. Enkele stukken werden begeleid door flamingo danseres Conchita Boom, die veel energie  en dynamiek in haar dansen wist te leggen. Na afloop deed voorzitter Tijssen  zijn gebruikelijke dankwoord. Hierin werd benadrukt dat een avond ala deze alleen kan plaatsvinden door de ondersteuning van trouwe sponsoren en de samenwerking met dorpscentrum de Wieken, carnavalsvereniging de Rossumdaerpers en Cavente licht en geluid. Mede hierdoor kan het VFC een spetterend concert geven in een sporthal die in een dag wordt omgetoverd tot een complete concertzaal.

Na dit bedankwoord sloot het VFC de avond in stijl af. Er werd samen door de slagwerkgroep , het B-orkest en A-orkest 

de bekende Mambo nr. 5 van Lou Bega gespeeld. DIt swingemde slot zorgde voor een staande ovatie waarna zowel het publiek als de muzikanten fluitend en muzikaal voldaan huiswaarts gingen.

Stichting licht en geluid van Cavente, dat dit jaar 25 jaar bestaat, verzorgde als vanouds de licht- en geluidsinstallatie  voor het concert. Na het concert was die installatie binnen anderhalf  uur weer gedemonteerd. Toen togen de Rossumdaerpers aan het werk om de fraaie zaalaankleding weer te verwijderen en de zaal sport klaar te krijgen.