Op deze pagina ziet u onze activiteiten.

Herfstnoten

Opening muzikaal winterseizoen in EPE

Het Vaassens Fanfare Corps uit Vaassen organiseert samen met Excelsior uit Twello een uniek duo concert.

Helaas beschikken zowel Vaassen als Twello niet over een optimale concertzaal .,maar was de gemeente Epe gaarne bereid de Amfi-hal van het Gemeentehuis ,markt 14 in Epe voor dit concert te reserveren . 

Het wordt een concert van 2 Fanfareorkesten van formaat met een rijke muzikale historie.

Het Concert start om 19:30 u  ( zaal open vanaf 19:00 ) 

Er is gekozen voor originele Fanfare stukken of breed uitgeschreven arrangementen waarbij de volle fanfare klank goed tot uitdrukking komt. 

Excelsior zal voor de pauze optreden met een gevarieerd programma. Na de Pauze neemt het VFC plaats en zal dan een 3-tal werken uitvoeren waarmee men op 30 november in Zutphen naar concours gaat in de 2e divisie Fanfare. 

Kaarten voor dit concert kosten a €.7,50 (tegen inlevering 1x koffie/thee gratis. Kaarten verkrijgbaar bij:

Boekhandel Oonk ,Stationsstraat 4, 7391 EK TWELLO

Slijterij Kooijer , Dorpsstraat 27, 8171 BK VAASSEN

Brasserij  BIJ ONS , Hoofdstraat 72a , 8162 AL EPE

Of reserveren bij info@vaassensfanfare.nl 

Een echte aanrader voor de liefhebber.

 

“FANFARE MUZIEK - LEUKE AVOND UIT ” 

Graag tot ziens op 26 oktober in Epe 

Excelsior – Twello

VFC – Vaassen

HOLLADIJEE SPEEL JIJ MEE MET VFC?

Zaterdag 14 september stond het promotie/kennismaking team weer op de markt in Vaassen kom kijken en meedoen. 

Tevens gaven wij een serenade op de markt.

ALT-SAXEN MET BIJDRAGE EPE VOOR EPE

Lisanne en Emma kregen beide een nieuwe Saxofoon aangeboden door de Rotary Epe. Bijzonder dankbaar zijn wij dan ook voor deze bijdrage voor onze muziekvereniging.

Emsterfeest

Beekzichtconcert in Voorst

Zondagmiddag waren wij voor een concert samen met Fanfare Korps Voorst aanwezig voor het beekzichtconcert 2019.

Serenade bij de Familie Rietbergen

Zaterdagavond heeft het Vaassens Fanfare een serenade gebracht bij het echtpaar Rietbergen. 

helfterkamp deel 2

Woensdag 3 juli hebben wij het Camping concert gegeven dat al 19 juni gepland stond maar helaas door het slechte weer geen doorgang kon vinden. 

Bloemfontein

Verrassing voor het Vaassens Fanfare Corps tijdens concert bij ‘De Bloemfontein’

 

Het Vaassens Fanfare Corps werd afgelopen woensdag tijdens het zomerconcert bij ‘De Bloemfontein’ verrast door René Steunenberg van de Rabobank Noord Veluwe. Hij overhandigde twee nieuwe tenorsaxofoons aan de vereniging, welke aangeschaft konden worden door een bijdrage vanuit het Rabofonds.

 

In het kader van de jaarlijkse reeks zomerconcerten gaf het Vaassens Fanfare Corps afgelopen woensdag 26 juni een concert bij de Bloemfontein. De slagwerkgroep begon het concert met een reeks swingende en ritmische muziekstukken. Het was tevens een bijzonder concert voor de slagwerkgroep, aangezien slagwerkinstucteur Robbert Houtkamp voor de laatste keer voor de groep

stond. Robbert heeft vier jaar lang met veel plezier de slagwerkgroep geleid, maar gaat nu een nieuwe uitdaging aan. Robbert werd bedankt voor zijn jarenlange inzet en enthousiasme. Het concert werd vervolgd door het A-orkest, maar werd al snel onderbroken door een mystery guest. René Steunenberg van de Rabobank Noord Veluwe overhandigde twee nieuwe tenorsaxofoons aan de vereniging,aangezien de twee oude tenorsaxofoons aan vervanging toe waren. Het Vaassens Fanfare Corps is erg blij dat met een bijdrage vanuit het Rabofonds twee nieuwe tenorsaxofoons aangeschaft konden worden. Na deze leuke verrassing vervolgde het orkest het concert vooral swingende en zomerse muziek, waarop een enkeling zelfs een dansje waagde.  

 

Woensdag 3 juli geeft het Vaassens Fanfare Corps nog een concert bij camping de Helfterkamp, aanvang 19.30 uur. En op zondagmiddag 7 juli zal het VFC nog een optreden verzorgen in samenwerking met Fanfare Korps Voorst tijdens het Beekzichtconcert te Voorst, aanvang 14.00 uur. Kijk voor meer informatie op onze website www.vaassensfanfare.nl, facebookpagina, stel uw vragen via info@vaassensfanfare.nl of neem contact op via 06-53592074.

Epe voor Epe

Epe fietst voor Epe geld bij elkaar en Vaassens Fanfare was erbij. Muzikaal en sportief bezig zijn past ook bij VFC.

Was een geslaagde middag.

Avondwandelvierdaagse Apeldoorn

Zomer concert de Helfterkamp Deel 1

Helaas viel het concert woensdag op Camping de Helfterkamp grotendeels in het water. De slagwerkgroep kon nog net hun optreden verzorgen, het orkest helaas niet. Op woensdag 3 juli zullen wij alsnog het concert op de Helfterkamp verzorgen, uiteraard bij droog weer.

Wandelvierdaagse Vaassen

Vaassens fanfare tijdens de intocht van de Vaassense wandelavondvierdaagse.

Vaasaqua 2019

Vaassens Fanfare begon vaasaqua met een leuk concert. 

Huldiging Vrienden

Trouwe vrienden van Vaassens fanfare worden gehuldigd.

Al jaren kan Vaassens Fanfare Corps steunen op een actieve groep vrijwilligers. Deze vrienden van Vaassens fanfare komt u met regelmaat tegen aan uw deur of in het dorp. Zo hebt u in februari potgrond van onze vrienden kunnen kopen en zullen zij ook dit najaar weer met chocoladeletters op uw stoep staan.
Deze vrienden vergaderen enkele malen per jaar en jongstleden dinsdag had de vergadering een feestelijk karakter. Tijdens deze vergadering werden 2 vrienden gehuldigd voor trouwe dienst. Zij waren hier volledig door verrast, zich niet bewust van het feit dat zij zich inmiddels al 25 jaar inzetten voor onze stichting vrienden van Vaassens Fanfare Corps.

Gerda Krijgsman werd in de bloemetjes gezet, naast haar trouwe inzet beheert zij ook al jaren de lief en leed pot en draagt hiermee bij tot verbinding tussen de vrienden.

Ook stille kracht Wim Veldhuis ontving bloemen en een oorkonde. Rondom de Pastoorsweg is hij inmiddels een bekend gezicht als vriend van Vaassens Fanfare Corps.

Helaas was Wim Bourgonje niet op de vergadering. Hij werd de dag erna thuis verrast en gehuldigd. Wim Bourgonje, inmiddels de 85 gepasseerd, is onze topverkoper als het gaat om chocoladeletters, een man van weinig woorden maar veel daden.

 

 

Voorzitter van de vrienden, Monique Hulleman dankte de jubilarissen voor de trouwe inzet en sprak de hoop uit dat zij nog lang actief zullen blijven binnen onze vriendenclub.

Dodenherdenking.

Dodenherdenking bij Royal Vaassen Flexible  Packaging.

Koningsdag

Koningsdag Vaassen.

Pasen

Delegatie VFC begeleidde de zang op het marktplein voordat de kerkdienst begon.

Vaassens fanfare Corps geeft kleurrijk concert

Zaterdagavond 6 april werd het voorjaar voor heel even naar binnen gehaald in dorpscentrum de Wieken in Vaassen, tijdens het voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps. Dit jaar was het thema van het concert ‘kleur’, waardoor een gevarieerd boeket aan kleurrijke muziekstukken werd opgevoerd. Van wit tot oranje en van blauw tot groen, bijna alle kleuren kwamen in muzikale zin voorbij. Bovendien was ook de zaal omgetoverd tot een kleurrijk geheel, waardoor het toegestroomde publiek nog meer in de juiste stemming kwam.De fanfare, onder leiding van dirigent Patrick Dieperink, opende de avond in stijl met een Koninklijke werk: Van Oranje. Vervolgens liet het Vaassens Fanfare Corps zien en horen dat het wel goed zit met lokaal muzikaal talent in het nummer The Green Hill. Het was namelijk Wouter-Jan van Lohuizen die in The Green Hill een knappe solo wegspeelde op zijn bariton. Het publiek genoot zichtbaar van de manier waarop hij de muziek en zijn instrument beheerste. Met het klassieke werk Elsa’s Procession liet de fanfare vervolgens een indrukwekkend stuk horen waarin het verhaal werd vertolkt van de weg die Elsa aflegt in haar witte trouwjurk naar het altaar. Aan het slotakkoord van dit stuk te horen, liep het met Elsa niet goed af.

 

Vervolgens was het de beurt aan de slagwerkgroep, waarbij instructeur Marcus Wiebenga zijn muzikanten op allerlei verschillende soorten slagwerkinstrumenten liet spelen. Vooral in het nummer Percussion Colours kwam een kleurenpallet aan verschillende instrumenten voorbij. Hierbij was een speciale rol weggelegd voor de solist op de pauk. Het nummer Mombasa had een lekker ritme met een hele ‘dikke sound’ waarbij de drummer de hoofdlijnen uitzette. Hiermee kwam de slagwerkgroep verrassend uit de hoek.

 

Uiteraard kwam de jongste jeugd ook aan bod, Kim en Alana lieten met de Blokfluit Rap de hele zaal mee zingen en swingen. Op saxofoon en bugel maakten Noor, Neriah en Indy het feest uiteindelijk compleet, met onder andere het bekende nummer Alle Kleuren van de meidengroep K3. Ook was er ruimte gemaakt in het programma voor de kinderen die meededen aan het scholenproject van de Montessori Sterrenschool Geerstraat in Vaassen. Zij hebben in vijf weken tijd een instrument leren te bespelen en lieten hun ingestudeerde muziek horen aan het publiek. Het plezier spatte van het podium en er werd maar weer eens aangetoond dat samen muziek maken hartstikke leuk is.Na de pauze werd het programma vervolgd door de fanfare met de twee werken The Woman in White en de Zwaanriddersage. In beide stukken kwam de mooie fanfareklank tot uiting en daarbij werd veel gevraagd van de muzikanten, omdat er naast de technische passages veel afwisselende ritmische aspecten voorbij kwamen. Omdat het concert in het teken stond van het thema kleur, waren alle secties van het orkest speciaal voor deze gelegenheid uitgedost met fleurig gekleurde tinten in hun outfit. De leden deden zelf vanuit hun stoel op het podium de presentatie van de avond, waarbij leuke anekdotes over henzelf, de sectie of de muziekstukken werden verteld. Het programma ging verder met een prachtige trompetsolo van Manon van Vemde, in het nummer Yellow van Coldplay. Vervolgens werden nog een aantal wat makkelijk in het gehoor liggende stukken uitgevoerd, zoals Blauwe Ruis en Aan de Kust van de Zeeuwse band Blof, Little Green Bag van de George Baker Selection en de klassieker Nights in White Satin van The Moody Blues. Hiermee kreeg het orkest de handjes op elkaar. Toen het concert zijn einde naderde sprak voorzitter Wilbert van de Schepop zijn dankwoord uit. Hij benadrukte dat een avond als deze alleen maar kan plaatsvinden door de ondersteuning van diverse trouwe sponsoren en de samenwerking met carnavalsvereniging de Rossumdaerpers en Cavente licht en geluid. Vanzelfsprekend had de fanfare nog een toegift in de tas, waardoor het de avond in stijl afsloot met het bruisende muziekstuk Bad Leroy Brown. Dit swingende slotakkoord zorgde voor een staande ovatie waarna zowel het publiek als de muzikanten met een gezonde dosis aan muzikale doping huiswaarts keerden. 

T for Tommy

Vanmiddag was er een delegatie van VFC aanwezig mee aan de muzikale  omlijsting van de herdenking van "T for Tommy" op de plek van het neergestortte vliegtuig in 1942.

Muziekproeverij

Muziekproeverij Vaassens Fanfare Corps

Tijdens deze muziekproeverij heeft u kennis kunnen maken met diverse muziekinstrumenten en met de vereniging. Om 11.00u heeft het VFC een optreden verzorgen met feestelijke muziek. Tevens werden het promotieteam verrast door Dennis Riphagen van IJssalon Rozeboom met een lekkere kop koffie/thee. 

 

De twee vrijkaarten voor het jaarlijkse voorjaarconcert op zaterdag 6 april a.s. zijn gewonnen door dhr. E. van Beek.

Voor de kinderen was er een kleurwedstrijd georganiseerd. 

Op zaterdag 6 april worden de drie winnaars, uit verschillende leeftijdscategorieën, bekend gemaakt.

Tijdens ons voorjaarsconcert op zaterdagavond 6 april (aanvang 19.30u) kunnen de winnaars hun prijs op komen halen.  

Voorjaarsconcert

Een kleurrijk concert door het Vaassens Fanfare Corps op zaterdag 6 april. Het Vaassens Fanfare Corps presenteert zich traditiegetrouw aan het publiek tijdens het jaarlijkse voorjaarsconcert, dat plaatsvindt op zaterdag 6 april. Het is inmiddels een traditie dat het corps een thema hanteert voor het voorjaarsconcert en dit jaar is gekozen voor kleur!

Dat muziek en kleur hand en hand gaan met elkaar, zal het orkest laten zien en horen op deze spetterende avond. Het wordt dus een avond vol kleurrijke muziek!

Er wordt al wekenlang druk gerepeteerd door de leden van het

Vaassens Fanfare Corps om te zorgen dat tijdens het voorjaarsconcert alle muzieknoten juist worden gespeeld en de muziek zo wordt geïnterpreteerd zoals de dirigent dat bedoelt. De jongste jeugd, de slagwerkgroep en het A-orkest,

alle onderdelen van het Vaassens Fanfare Corps zullen van zich laten horen tijdens deze avond. Het programma zal herkenbaar en gevarieerd zijn. Zo gaat de muziek

van een witte trouwjurk naar een groen Engels landschap, en van koninklijk oranje naar de kleine groene tas van George Baker. En natuurlijk heeft het orkest ook een speciale toegift in de tas, waardoor iedereen ‘blauw’ naar huis gaat. Wie deze muzikale happening mee wil maken en benieuwd is naar lokaal

muzikaal talent is van harte uitgenodigd op zaterdag 6 april in dorpscentrum De Wieken in Vaassen. De zaal is open om 19:00u en het concert vangt aan om 19:30u. Uiteraard krijgen donateurs op vertoon van hun donateurskaart korting

op de entreeprijs.

Muziekproeverij op de markt

Muziekproeverij Vaassens Fanfare Corps

Op zaterdag 30 maart 2019, van 9.00-16.00 uur, heeft het Vaassens Fanfare Corps een muziekproeverij georganiseerd op de markt in Vaassen.

Tijdens deze muziekproeverij kunt u kennismaken met diverse muziekinstrumenten en met de vereniging. Op deze dag kunt u verschillende muziekinstrumenten uitproberen, kunt u zich aanmelden voor gratis proeflessen en kunt u zich aanmelden om

donateur te worden van het VFC. Om 11.00u zal het VFC een optreden verzorgen met feestelijke muziek.

Tevens zijn er die dag twee vrijkaarten te winnen voor het jaarlijkse voorjaarconcert op zaterdag 6 april a.s. Dit jaarlijkse

voorjaarsconcert heeft als thema ‘Kleur’. Voor de kinderen is daarom een kleurwedstrijd georganiseerd. Kinderen die deelnemen aan de muziekproeverij krijgen een kleurplaat en kunnen deze uiterlijk donderdag 4 april inleveren bij de Blokker in Vaassen.

Op zaterdag 6 april worden de drie winnaars, uit verschillende leeftijdscategorieën, bekend gemaakt.

Tijdens ons voorjaarsconcert op zaterdagavond 6 april (aanvang 19.30u) kunnen de winnaars hun prijs op komen halen.

 De muziekproeverij is leuk voor jong en oud, dus twijfel niet en kom langs op zaterdag 30 maart. Want samen muziek maken is zoveel leuker dan alleen.  

Muzieklessen Montessori Sterrenschool Geerstraat

De komende periode zal het Vaassens Fanfare Corps meerdere keren op donderdagmiddag muzieklessen verzorgen aan de bovenbouw van Montessori Sterrenschool Geerstraat in Vaassen. De eerste les heeft al plaatsgevonden en was

super leuk. De kinderen mochten op de bugels, trombones, hoorns, saxofoons en zelfs op de tuba (grond)tonen oefenen, en wat deden zij dit al goed. Ook werd aandacht besteed aan de diverse noten en hoe die op de instrumenten gespeeld moeten worden. Tijdens de laatste les op 4 april zijn alle ouders van de bovenbouw uitgenodigd voor het slotconcert, waar de kinderen gezamenlijk de geoefende muziekstukken

ten gehore zullen brengen. De kinderen die het leuk vinden mogen op 6 april, tijdens het voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps in dorpscentrum de Wieken, hun muziekstukken ten gehore brengen. 

Carnavalsoptocht Vaassen

Het Vaassens Fanfare Corps deed weer mee met de carnavalsoptocht in Vaassen.

Succesvolle potgrond actie

Ook dit jaar zal Vaassen weer in bloei staan! Veel Vaassenaren hebben vanaf 23 februari namelijk de potgrond daarvoor al in huis of schuur. In de vroege ochtend van de 23e met temperaturen rond het vriespunt gingen de leden en vrijwilligers van Vaasens Fanfare op pad met protgrond. Naarmate de ochtend vorderde en de temperatuur steeg werd er steeds beter verkocht. Dat het al een week lenteachtig mooi weer was zal hier zeker een rol in hebben gespeeld. Er werd zo goed verkocht dat rond het middaguur de hele voorraad uitverkocht was! En dat was voor het eerst in de ongeveer 10 jaar dat deze actie nu inmiddels plaatsvind. Jammer is wel dat een aantal straten in Vaassen hierdoor geen verkoper hebben gezien. Volgend jaar zullen we proberen deze straten als eerste te bezoeken. Voor de zekerheid kunt u uiteraard volgend jaar ook weer in de voorverkoop bestellingen plaatsen. Wij zullen dit volgend jaar tijdig aangeven in dit weekblad. Vaassens Fanfare dankt u voor uw steun en ziet met u uit naar een vrolijk voorjaar vol bloemenpracht. Met de opbrengst van onze potgrond actie kunnen wij de kwaliteit van ons instrumentarium op peil houden en zorgen we ervoor dat we netjes gekleed optreden. Afgelopen zaterdag hebt u kunnen zien hoe wij erbij lopen als we ons uniform niet aanhebben. Dat voldoet prima voor Rossumdaerp maar staat niet zo goed in ons mooie Vaassen. Natuurlijk hopen wij u te ontmoeten op ons voorjaarsconcert op 6 april aanstaande in de Wieken. Houdt uw Vaassens weekblad goed in de gaten dan leest u later hierover meer.

6 april voorjaarsconcert

Op zaterdag 6 april 2019 vindt het jaarlijkse voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps plaats in Dorpscentrum de Wieken.

Komend voorjaarsconcert zal in het teken staan van het thema ‘Kleur’. Zowel het A-orkest als de slagwerkgroep van het Vaassens Fanfare Corps zijn al enkele maanden bezig met de voorbereidingen voor het voorjaarsconcert.

Diverse muziekstukken, zoals ‘Little Green Bag, A taste of Blof en The Woman in White, worden wekelijks door de muzikanten gerepeteerd op de repetitieavonden.

Aanvang van het concert is om 19.30u en de zaal is vanaf 19.00u geopend. Kaarten voor het concert worden aan de deur verkocht voor €7,50 per persoon. Graag zien wij u 6 april aanstaande.

Sponsorovereenkomst van Laar

BOUWEN is onze PASSIE,

Vrijdag 8 februari 2019 heeft Bouwbedrijf Van Laar haar trouw aan het Vaassens Fanfare Corps als één van de hoofdsponsoren wederom bekrachtigd met het tekenen van de sponsorovereenkomst.

U zult zich misschien afvragen wat motiveert een bouwbedrijf nu om een fanfare orkest te sponsoren?
Eén van de redenen is zeker dat beiden hun wortels in het Vaassense hebben maar er zijn meer opvallende overeenkomsten waar beide organisaties voor gaan.

Niet onbelangrijk is maatschappelijke betrokkenheid zowel bij de Firma van Laar als bij het Vaassens Fanfare Corps, waar de mens ook mens is. Het fanfare eigene familie gevoel dat je alleen door er met zijn allen voor te gaan iets moois neer kunt zetten, staat ook zeker bij het familiebedrijf Van Laar hoog in het vaandel.

De V van VFC zou tegenwoordig ook als Veluws Fanfare Corps kunnen worden gelezen.
Zowel Van Laar als het VFC staan voor kwaliteit en zijn graag gezien in Vaassen en in de regio.
Opdrachten en gemotiveerde medewerkers of spelers van buiten Vaassen zijn bij beiden van harte welkom.

Daarnaast is het woord innovatie ook wederzijds van toepassing en zo willen we samen verder bouwen aan een gezonde toekomst.

Bouwbedrijf Van Laar BV
Vaassens Fanfare Corps.

Nieuwjaarsreceptie

250 jaar lidmaatschap op drukbezochte nieuwjaarsreceptie van het VFC Op zaterdag 12 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het Vaassens Fanfare Corps plaats, waarbij onder andere vijf jubilarissen gehuldigd werden.

  

De nieuwjaarsreceptie werd geopend met een toespraak door voorzitter Wilbert van de Schepop, waarbij een korte impressie van alle gebeurtenissen in 2018 werd gegeven. Daarnaast werd vooruit gekeken naar 2019 en bracht men een toost uit op het nieuwe muziekjaar. Dit werd gevolgd door het huldigen van maar liefst vijf jubilarissen, Klaas Hulleman 70 jaar lid, Henk van Bussel 50 jaar lid, Wilbert van de Schepop 50 jaar lid, Mariët Wijnbergen 40 jaar lid en Karel Pieter Prins 40 jaar lid. Allen kregen een oorkonde, speldje en een bos bloemen uitgereikt. Vervolgens werden door de Stichting ‘Vrienden van VFC’ diverse slaginstrumenten uitgereikt aan de leden van de slagwerkgroep, waaronder een nieuwe set bekkens.

 

Om de avond feestelijk af te sluiten was een muziekquiz voorbereid, waarbij de muziekkennis van alle aanwezigen werd getest. Het winnende team ‘Jaap en de jongens’ ging er vandoor met de hoofdprijs, een heerlijke schaal bitterballen.

Kijk voor meer informatie op onze website www.vaassensfanfare.nl, facebookpagina, stel uw vragen via info@vaassensfanfare.nl of neem contact op via 06-53592074.