Op deze pagina ziet u onze activiteiten.

VFC krijgt Nieuwe pauk  namens Albert Heijn Vaassen

Tijdens het Najaarsconcert kreeg het Vaassens Fanfare Corps een nieuwe pauk aangeboden van Dierck-Jan Gommers namens de Albert Heijn in Vaassen.

Het is inmiddels ruim twee jaar geleden dat er bij de Albert Heijn in Vaassen een spaaractie plaatsvond voor de aanschaf van een nieuwe pauk voor het Vaassens Fanfare Corps. Door de aanhoudende Coronapandemie werden diverse concerten van het Vaassens Fanfare Corps geannuleerd, waardoor de pauk nog niet eerder officieel overhandigd kon worden. Tijdens het Najaarsconcert op zaterdag 29 oktober j.l. was het dan eindelijk zo ver. Dierck-Jan Gommers, eigenaar van de Albert Heijn te Vaassen, overhandigde de pauk aan Gerrit van Eek, Henk Schiebaan en Jan Sangers (slagwerkers van het Vaassens Fanfare Corps). 

Jeugd slaagt voor Theorie Examens

Zaterdag 5 november zijn 13 jeugdleden van het Vaassens Fanfare Corps geslaagd voor het muziek theorie-examen.

Na een voorbereiding van zeven weken en veelvuldig thuis oefenen, was het zaterdag 5 november eindelijk zo ver. De kennis van de jeugdleden over de muziektheorie werd getest middels een heus theorie-examen. Na afloop van de examens kon vastgesteld worden dat alle jeugdleden het examen afgerond hadden met een voldoende en daarmee het eerste onderdeel van het muziekexamen hebben behaald. Henk, Luka en Peter zijn geslaagd voor het theorie-examen Slagwerk niveau A. Yannique, Josanne, Lieke, Lisanne, Alana, Odette, Indy, Kim en Lisa zijn geslaagd voor het theorie-examen Blazen niveau A. Neriah was al in het bezit van het muziekdiploma niveau A en is nu geslaagd voor het theorie-examen Blazen niveau B.

De jeugdleden zijn nu hard aan het oefenen voor het praktijkgedeelte van het muziekexamen, wat volgend jaar plaats zal vinden. Na het behalen van het praktijkexamen zullen zij een diploma overhandigd krijgen. 

NAJAARSCONCERT VAASSENS FANFARE CORPS: BEESTACHTIG MOOI!

Het was voor het eerst sinds drieënhalf jaar tijd dat het Vaassens Fanfare Corps weer een groots en vertrouwd concert kon geven voor eigen publiek. Na alle corona perikelen van 2020 en 2021 kon het corps zich zaterdagavond 29 oktober eindelijk weer eens in vol ornaat en met een degelijke voorbereiding laten zien en horen aan het publiek. In een tot concertzaal omgebouwd dorpscentrum De Wieken werd door het toegestroomde publiek genoten van ‘beestachtige’ muzikale klanken, vertolkt door lokaal muzikaal talent.

Het is gebruikelijk dat het corps een thema hanteert tijdens haar jaarlijks concert en dit keer liet de fanfare een beestachtig geluid horen. Oftewel, de rode draad van de avond bestond uit muzikale werken die een connectie hadden met de dierenwereld. Het was voorzitter Carel Tijssen die de avond opende en hij gaf aan dat hij blij was dat vele muziekliefhebbers uit Vaassen en omgeving de weg naar de Wieken weer wisten te vinden. Onder leiding van Patrick Dieperink startte het corps de avond met het spetterende nummer Where Eagles Soar, een typisch openingswerk voor fanfare waarin alle secties binnen het orkest direct aan de bak moesten. Met Dances with Wolves en Overture to the Gadfly liet de fanfare daarna twee afwisselende en uitdagende muziekstukken horen.

Vervolgens was het de beurt aan het jeugdorkest, onder leiding van Annemieke Meijer. Met jeugdig enthousiasme werd een afwisselend programma gespeeld, waarbij verschillende bekende deuntjes voorbij kwamen. De jeugd sloot hun programma af met de populaire meezinger Ik ga zwemmen van zanger Mart Hoogkamer, waarbij het publiek volledig in het thema van de avond mee kon zingen: “een echte tijger is niet te temmen…”

Daarna was het de beurt aan de slagwerkgroep, waarbij instructeur Mark Rorije zijn muzikanten op allerlei verschillende soorten slagwerkinstrumenten liet spelen. Een opvallend werk was Eye Opener waarbij de slagwerkers uit diverse hoeken van de zaal al musicerend het podium op kwamen lopen en ondertussen de zaal opzweepten. De climax volgde met het nummer TranceXxion. Een stuk dat is gebaseerd op dancemuziek. Om aan de compositie een moderne draai te geven en een ‘dikkere sound’ te creëren werd er niet alleen gebruik gemaakt van traditionele slagwerkinstrumenten, maar ook van een elektronisch sample pad. Dit gaf een geweldig stevig geluid en een bijzonder effect, waarmee de slagwerkers verrassend uit de hoek kwamen.

Na de pauze werd de avond vervolgd door de fanfare met een vlot en afwisselend programma, met lichte en herkenbare muziek, waarbij uiteraard elke keer de link werd gelegd naar de dierenwereld. Zo passeerden nummers als Jurrasic Park, The Lion King, Birds, Three Brass Cats en Crocodile Rock de revue. Na het gebruikelijke dankwoord van de voorzitter, waarbij alle sponsoren die de fanfare een warm hart toedragen werden bedankt voor hun bijdrage aan dit evenement, werd de avond afgesloten met de muzikale toegift Flower Power. De link van de titel van dit stuk naar het thema van de avond bleek eenvoudiger dan gedacht: want zonder bloemetjes, geen bijtjes! Deze swingende medley, met hierin een aantal bekende popnummers, zorgde ervoor dat in de zaal de handen op elkaar gingen. En zo kwam er een eind aan een ‘beestachtig’ mooi concert en liet het meer dan 115 jaar oude Vaassens Fanfare Corps eens te meer zien en horen dat het nog altijd een springlevende en actieve muziekvereniging is. Ondertussen zit het corps niet stil en gaat het in voorbereiding voor de volgende activiteiten die gepland staan rond de kerstperiode, het voorjaarsconcert van 2023 en het concoursbezoek in het najaar van 2023.

BOUWBEDRIJF VAN LAAR VERLENGT SPONSORCONTRACT MET VFC

Woensdag 12 oktober tekenden directeur Jan Pieter van Laar en voorzitter Carel Tijssen de contractverlenging voor de jaren 2023, 2024 en 2025.

Bouwbedrijf Van Laar is al sinds 2007 trouwe hoofdsponsor van het Vaassens Fanfare Corps. In deze jaren is er tussen het bedrijf en de muziekvereniging een warme band ontstaan. Het VFC is enorm blij en dankbaar dat Bouwbedrijf Van Laar wederom haar steun betuigd aan de Vaassense muziekvereniging en hen voor drie jaar wil sponsoren. Door deze jarenlange sponsoring kan het Vaassens Fanfare Corps een goede muziekopleiding aanbieden aan de jeugdleden en kunnen zij tevens nieuwe instrumenten aanschaffen.

In ruil voor deze sponsoring kreeg Bouwbedrijf Van Laar een concert aangeboden door het VFC. Dit concert heeft afgelopen vrijdag, 14 oktober, al plaatsgevonden tijdens het “World Wine & Bites” event in Vaassen. Een programma vol bekende melodieën werd ten gehore gebracht, met onder andere een Flower Power Medley, het songfestival nummer “Birds” van Anouk en een medley van Tom Jones.

 

Is uw interesse gewekt om ook sponsor te worden van het Vaassens Fanfare Corps? Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden, zoals onder andere de Club van 100. Meer informatie kunt u vinden op de website www.vaassensfanfare.nl of kunt u opvragen via info@vaassensfanfare.nl.

VAASSENS FANFARE CORPS EINDELIJK WEER HET PODIUM OP MET EEN BEESTACHTIG NAJAARSCONCERT!

Het duurt nog even voor het zaterdag 29 oktober is, maar toch is het Vaassens Fanfare Corps alweer geruime tijd in voorbereiding op het najaarsconcert, welke dan zal plaatsvinden. Vanwege de Covid maatregelen eerder dit jaar werd het traditionele voorjaarsconcert uitgesteld en omgetoverd tot een najaarsconcert. Gelukkig kan het concert nu wel doorgaan en zullen alle geledingen van de vereniging zich zaterdag 29 oktober weer van hun beste kant laten zien en horen.

VFC hanteert elk jaar een ander thema tijdens haar concert en deze keer zal de fanfare een beestachtig najaarsconcert gaan geven. Oftewel, de rode draad van de avond zal bestaan uit muzikale werken die een connectie hebben met de dierenwereld. Het programma zal herkenbaar en gevarieerd zijn voor jong en oud, met muziekstukken uit bekende films zoals The Lion King en Dances with Wolves tot aan Birds van Anouk. De jongste jeugd, de slagwerkgroep en het A-orkest, alle onderdelen van het Vaassens Fanfare Corps zullen van zich laten horen deze avond.

 

Wie ook wil komen genieten van een avond muzikaal vertier is alvast van harte uitgenodigd op zaterdag 29 oktober in dorpscentrum De Wieken in Vaassen. De zaal is open om 19:00u, het concert vangt aan om 19:30u. Uiteraard krijgen donateurs op vertoon van hun donateurskaart korting op de entreeprijs.

Hoera! er is weer chocola!

Na een prachtige zomer waarbij de zon er geen genoeg van kreeg zijn we nu dan toch langzaam in de herfst beland. We gaan weer naar binnen, de terrassen zijn leeg de dagen worden korter.

Hoewel het nog even duurt voor we ons druk moeten maken over waar we nu dit jaar de kerstboom eens gaan neer zetten krijgen wij bij Vaassens Fanfare Corps echt zin in al die gezelligheid die het najaar en de winter met zich meebrengt. Het orkest is al volop aan het repeteren voor het najaarsconcert op 29 oktober en na afloop van de repetitie kunnen we zo zoetjes aan al weer genieten van een herftbokje van de tap.

En wanneer buiten de wind gaat ruisen door de bomen, de bladeren vallen en we het binnen gezellig maken is het ook  tijd om te gaan genieten van een jaren oude traditie waar de Vrienden van Vaassens Fanfare zich ook dit jaar weer erg op verheugen.

In de week van 10 oktober gaan de vrienden van Vaassens Fanfare traditiegetrouw van deur tot deur met heerlijke chocoladeletters . U mag ze natuurlijk tot 5 december bewaren maar dat is nog niet zo makkelijk want zeg nou zelf, chocola gaat er toch altijd wel in!

We gaan op pad in de vroege avond en we hopen dat u contant geld voor ons klaarlegt wat pinnen is nog niet mogelijk. Ondanks de enorme inflatie die ons land momenteel treft hebben we de prijs zoals al jaren op 1,25 per stuk kunnen houden. Ook dit jaar verkopen we melk en puur.

Omdat u misschien toch graag ome Piet , tante Sjaan het hele elftal of uw collega’s blij wil maken  met een persoonlijke letter  is bestellen in de voorverkoop een goed plan: dan bent u van de juiste letters verzekert. Hierbij vind u  een bestellijst, ook deze letter worden in de week van 10 oktober bezorgd.

 

Laat ons niet stilletjes uw huisje voorbij gaan. Steun onze vereniging en maak uzelf of anderen blij met een chocoladeletter waar muziek in zit!

samenwerking VFC en Campotel

Camping Campotel in Bad Rothenfelde Duitsland en het Vaassens Fanfare Corps zijn een bijzondere samenwerking aangegaan.

In juni 2022 zou het Vaassens Fanfare Corps tijdens het jubileumweekend in Wernigerode een concert geven in Langeln (Harz, Duitsland), maar dit kon vanwege een corona uitbraak aldaar niet doorgaan. Hierdoor moest het VFC in korte tijd op zoek naar een andere locatie en het liefst op de weg terug richting Vaassen. Er werd contact gezocht met Johan Bosch, een oud Vaassenaar, die sinds 2007 een grote camping in Bad Rothenfelde heeft. Toevallig was er een groot feest in Bad Rothenfelde, het "Salzfest", en Johan Bosch nodigde het VFC gelijk uit om op dit feest een concert te geven. Het concert was zeer geslaagd en onze Duitse vrienden waren bijzonder enthousiast over het concert.

Na afloop hebben Johan Bosch en voorzitter Carel Tijssen met elkaar gesproken en daar rolde een mooie samenwerking uit. Een sponsorcontract voor het VFC en een jaarlijks concert voor Camping Campotel en/of Bad Rothenfelde, verzorgd door het Vaassens Fanfare Corps. 

Rabo Clubsupport

Vanaf vandaag 5 september kan je op ons stemmen voor Rabo ClubSupport!

Stemmen kan via www.rabobank.nl/clubsupport of in de Rabo App.

Optocht Emst

Zaterdag 27 augustus hebben wij weer meegedaan aan de optocht in Emst

Serenade op de Markt

Zaterdagmorgen 9 juli heeft het Vaassens Fanfare Corps een serenade gebracht bij Patrick Leijdekkers, de groente- en fruitman op de Vaassense Markt. Maandag 11 juli wordt hij 50 jaar en het Vaassens Fanfare Corps feliciteert hem van harte door het spelen van enkele bekende marsen en uiteraard het lied 'Lang zal hij leven'.

 

Het Vaassens Fanfare Corps kan altijd rekenen op gesponsorde prijzen voor de verloting tijdens het jaarlijks terugkerend voorjaarsconcert. Een serenade brengen bij een speciale gelegenheid zoals deze is dan ook vanzelfsprekend.

IJSJE eten met het jeugdorkest.

Gisterenavond had het jeugdorkest de laatste repetitie voor de vakantie, wat is er dan leuker om samen afsluitend een ijsje te gaan eten.

Cafe de Toren nieuwe hoofdsponsor Vaassens Fanfare Corps

Café de Toren en het Vaassens Fanfare Corps gaan een mooie samenwerking tegemoet. Vanaf 2023 zal Café de Toren voor drie jaar lang hoofdsponsor worden van het Vaassens Fanfare Corps. Maandag 4 juli tekenden Önder Özdemir, eigenaar van Café de Toren, en Carel Tijssen, voorzitter van het Vaassens Fanfare Corps, de overeenkomst. “Deze samenwerking is goed voor Café de Toren, goed voor ons dorp en goed voor de muzikanten van het Vaassens Fanfare Corps”, aldus voorzitter Carel Tijssen.

Door deze fantastische nieuwe sponsor kan het jeugdorkest met geweldige jonge muzikanten verder doorgroeien. Een goed instrument en een gedegen muzikale opleiding, dat kost veel geld en een subsidie van de Gemeente alleen is niet voldoende.

Als tegenprestatie voor de sponsoring zal het Vaassens Fanfare Corps elk jaar een “Café de Toren zomeravond concert" geven op het Marktplein in Vaassen. Genietend van een drankje op het terras van Café de Toren, terwijl u ondertussen kunt luisteren naar muziek gespeeld door het Vaassens Fanfare Corps. Wie wil dat nou niet?! 

Campingconcert bij de Helfterkamp

Woensdag 22 juni hielden wij ons jaarlijkse camping concert bij Camping de Helfterkamp.

Wernigerode

Van 17 t/m 19 juni is het Vaassens Fanfare Corps op jubileumreis geweest naar Wernigerode in Duitsland voor hun 116 jarig bestaan.
Vrijdag vertrok de bus al vroeg richting de eerste tussenstop, de UNESCO Werelderfgoed  Rammelsbergmijn in Goslar, waar een rondleiding in de voormalige ijzererts mijn plaatsvond. Hierna vervolgde de reis naar Wernigerode. Nadat iedereen had ingecheckt en er een gezamenlijk diner had plaatsgevonden was het tijd voor een vrije avond. In Wernigerode vond het Rathausfest plaats. In het dorp was een middeleeuwse markt en waren meerdere podia met muziek, wat zorgde voor een gezellige avond.
Zaterdagochtend was er na het ontbijt gelegenheid om een rondleiding te volgen in een oude werkplaats van stoomtreinen. In de middag stond een concert gepland op het marktplein in Wernigerode tijdens het Rathausfest. In de volle zon, bij meer dan 30 graden, traden zowel het A-orkest als de slagwerkgroep op onder leiding van dirigenten Patrick Dieperink en Mark Rorije. Ondanks het warme weer werd er een geslaagd concert gegeven. In de middag en avond konden de leden wederom genieten van de activiteiten op het Rathausfest.
Nadat iedereen zondagochtend had uitgecheckt in het hotel begon de reis naar Bad Rothenfelde waar het tweede concert van het A-orkest en de slagwerkgroep gepland stond. Na een leuk concert was er voor de leden nog gelegenheid om rond te kijken bij het Salz Fest in Bad Rothenfelde.
De terugreis vervolgde zich naar Landgasthof Mühlenkamp voor een diner. Na het diner gingen we voor de laatste keer in de bus om terug naar Vaassen af te reizen.
Het Vaassens Fanfare Corps kijkt terug op een erg mooi en geslaagd weekend vol met muziek en gezelligheid!

Bezoek wernigerode

Over ruim 2 weken zijn wij met ons uitgestelde jubileumweekend in Wernigerode (Härz, Duitsland). Wij gaan daar ook twee concerten geven. Op zondag 19 juni gaan wij Frühshoppen met "Blasorchester Langeln" in Langeln (vlakbij Wernigerode).

Voorzitter wissel

2 weken geleden tijdens een ingelaste ledenvergadering is Carel Tijssen unaniem gekozen voor een 3e termijn als voorzitter van VFC. Vanavond was de ceremoniële overdracht van de voorzittershamer van Wilbert van de Schepop, die de laatste 4 jaar voorzitter was, aan Carel Tijssen.

Carel Tijssen was al voorzitter van 2010-2018 en daarvoor 8 jaar penningmeester/secretaris. Met 16 jaar bestuurservaring op zak hebben wij het volste vertrouwen in deze voorzitter voor de komende 4 jaar. Wilbert van de Schepop was secretaris van 1998-2006 en de laatste 4 jaar voorzitter. Daarnaast ook al jaren erg actief in de Stichting Vrienden van VFC. Beide heren hebben dus al veel voor de vereniging betekent, waarvoor de leden hen ook erg dankbaar zijn. Wij danken Wilbert voor de afgelopen jaren en wensen Carel veel succes!

Bestuur en leden Vaassens Fanfare Corps

Serenade Bakkerij Hagen

Door Emondt-KMI Apeldoorn aangeboden uitgestelde serenade, vanwege corona, gebracht bij Bakkerij Hagen voor hun vernieuwde winkel in Vaassen.  

Emondt-KMI en Vaassens Fanfare wensen team Bakkerij Hagen veel succes voor de toekomst toe.

Dodenherdenking

Op woensdag 4 mei deed het VFC weer mee aan dodenherdenking in Vaassen.

Koningsdag 2022

Bevrijdingsconcert 75 + 2  Epe

Uitgestelde bevrijdingsconcert 75+2 in het centrum van Epe.  Vriendschap Oene, Prins Bernhard Emst, Koninklijke Harmonie Epe, accordeonvereniging KNA en Vaassens Fanfare Corps.

Merlin Fiene, zang en Isabelle Doodhagen, viool. 

 

De 130 muzikanten stonden onder leiding van Rolf Dekker, Leo van Lierop, Marcel van der Wulp en Patrick Dieperink.

Paassing inn

Delegatie VFC tijdens de Paas Sing Inn voor de NH Kerk in Vaassen. 

T for Tommy Gortel

Vanmiddag onze medewerking verleend bij de herdenking T for Tommy te Gortel.

215 jaar lidmaatschap Look out Party van het vfc

Op zaterdag 2 april vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie (Lock out Party) van het Vaassens Fanfare Corps plaats, waarbij maar liefst zeven jubilarissen gehuldigd werden. 

De nieuwjaarsreceptie (Lock out party) werd geopend met een toespraak door voorzitter Wilbert van de Schepop. Hij gaf een korte impressie van de gebeurtenissen en activiteiten in 2021, en voor welke uitdagingen we als vereniging zijn komen te staan door de komst van het Coronavirus in 2020. Vervolgens was het tijd om de maar liefst zeven jubilarissen te huldigen, die samen voor 215 jaar lidmaatschap bij het Vaassens Fanfare Corps zorgen. Allereerst werden broer en zus Mark van het Hul en Elise Nieuwenhoven gehuldigd voor hun 25 jarig jubileum. Ook Gerrit van Eek, Annemieke Meijer en Sylvia van Lith werden gehuldigd voor hun 25 jaar lidmaatschap van het VFC. Hans Hafkamp werd gehuldigd voor een 40 jarig jubileum en Marijo Mulder werd gehuldigd voor een maar liefst 50 jarig lidmaatschap. Allen kregen een oorkonde, speldje en bos bloemen uitgereikt. Hopelijk blijven ze nog vele jaren lid van het Vaassens Fanfare Corps en blijven ze nog met veel plezier muziek maken.  

 

Na het officiële gedeelte was er de rest van de avond volop tijd om met elkaar na te praten. Tot slot werd de avond feestelijk afgesloten met een muziekquiz, waarbij de muzikale kennis van alle aanwezigen getest werd.  

Sponsering Jeugd jassen

Hoveniersbedrijf J. van Schoonhoven heeft onze jeugd in een nieuw jasje gestoken, waar ons jeugdorkest en uiteraard de hele vereniging ontzettend blij mee is.

Ons Jeugdorkest is twee jaar geleden weer gestart, onder leiding van Annemieke Meijer. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een groep van 16 jeugdleden, met leeftijden variërend van 6 t/m 19 jaar oud.

Nu de Corona periode hopelijk is afgelopen, hopen we weer veel optredens uit te voeren en daarbij is het jasje hèt herkenningspunt van ons jeugdorkest!

Lijkt het jou ook leuk om muziek te maken bij dit coole jeugdorkest, stuur dan een mail naar info@vaassensfanfare.nl

't Mozaiek

Vanochtend hebben enkele leden van het Vaassens Fanfare Corps de overhandiging van de muziekvoucher op basisschool 't Mozaïek muzikaal omlijst. Wat was het een feest met alle kinderen op het schoolplein!

 

Basisschool Mozaiekvaassen ontving deze muziekvoucher van Méér Muziek in de Klas. Deze muziekvoucher biedt hen de mogelijkheid om binnen de school (meer) geld te besteden aan muziekonderwijs en -beleving. 

 

#meermuziekindeklas #Mozaiekvaassen #samenmuziekmaken #dejeugdheeftdetoekomst

Opening Krugerstee

Woensdag 9 maart heeft het Vaassens Fanfare Corps met een aantal leden gezorgd voor een muzikale opening van basisschool de Krugerstee.

Het Vaassens Fanfare Corps wenst alle leerkrachten en leerlingen veel plezier toe op hun nieuwe school!

Potgrond

Mocht U de potgrondactie gemist hebben van 19 februari j.l. en u wilt toch nog graag potgrond bij U thuisgebracht krijgen.

Neem dan contact op met een van onze leden dan brengen wij het z.s.m. bij U thuis.

Potgrondactie

POTGRONDACTIE!

Ook bij het Vaassens Fanfare Corps heeft iedereen zin in het voorjaar en als vanouds organiseren wij weer een potgrondactie. Omdat corona in al zijn varianten nog volop rond gaat, gaan de muzikanten dit jaar niet van deur tot deur. Potgrond van eerste kwaliteit in zakken van 40 liter kunnen besteld worden bij leden van het Vaassens Fanfare Corps, door een mail te sturen naar chocoladeletteractievfc@gmail.com of door te reageren op dit bericht. Geef aan hoeveel zakken potgrond u wilt bestellen en daarnaast ook uw adres. De potgrond wordt dan op zaterdag 19 februari thuis bezorgd. Bij aflevering graag gepast in een enveloppe betalen met uw naam en bedrag, pinnen kan niet. Per bank betalen kan ook. Dan graag het bedrag overmaken voor 15 februari op rekeningnr.: NL48RABO0364476109 t.n.v. Stichting Vrienden Vaassens Fanfare.

De zakken kosten € 5,50 per stuk, 3 zakken voor € 13,50 en 5 zakken voor € 21,50. De zakken worden coronaproof aan de deur afgeleverd.

De opbrengst komt ten goede aan het Vaassens Fanfare Corps dat weer volop actief aan het oefenen is voor een zomer met hopelijk vol concerten en activiteiten in en om Vaassen.

Wacht niet langer, bestel direct uw potgrond en steun het Vaassens Fanfare Corps!

Bloeiend het nieuwe muziekjaar in!

Net zoals vorig jaar zitten we wederom in het begin van het nieuwe jaar in een lockdown. Sinds eind november 2021 heeft het Vaassens Fanfare Corps op de online lessen van de jeugdleden na, alle activiteiten binnen de vereniging weer stil moeten leggen. Om alle leden van het Vaassens Fanfare Corps te bedanken voor zijn/haar trouwe lidmaatschap, heeft iedereen rond de jaarwisseling twee tasjes met bloembollen van ‘Baltus Holland te Vaassen’ mogen ontvangen. Hiermee hoopt het Vaassens Fanfare Corps dat de leden en ook de vereniging zelf een bloeiend voor- en muziekjaar tegemoet gaan. Een jaar waarin zij weer hun gezamenlijke hobby ‘samen muziek maken’ mogen uitoefenen.

Poppyday

Poppyday herdenking 2021 met een groot gedeelte van ons orkest.

RABOBANK CLUBSUPPORT

Iedereen bedankt voor het stemmen.

Dit mooie bedrag gaan we gebruiken om te investeren in onze jeugdleden. Dit gebeurt in de vorm van muzieklessen, aanschaf van instrumenten, werving van nieuwe jeugdleden en jeugdactiviteiten.

 

#Jeugdheeftdetoekomst #RaboClubsupport

BARITON OF EUPHONIUM SPELEN BIJ VFC

Heeft u wel eens gehoord van een bariton of euphonium? Een bariton is een blaasinstrument en heeft een lage en zachte klank. Een euphonium lijkt op een bariton, maar verschilt in vorm en klank. Daarnaast heeft de euphonium vaak de melodie en is de bariton meer begeleidend. 

Binnen de bariton- en euphoniumsectie van het A-orkest van het Vaassens Fanfare Corps is er ruimte voor uitbreiding en daarom zijn wij op zoek naar nieuwe leden. Bespeel jij een bariton of euphonium en lijkt het jou leuk om bij het A-orkest van het Vaassens Fanfare Corps aan de slag te gaan? Of heb jij nog nooit een bariton of euphonium bespeelt, maar ben je enthousiast geworden? Meldt je dan nu aan via  info@vaassensfanfare.nl of kom kijken tijdens één van onze repetities. Het A-orkest repeteert wekelijks op woensdagavond van 19.30-21.45 uur in Dorpscentrum De Wieken te Vaassen.

Slagwerkgroep VFC zoekt nieuwe leden!

De slagwerkgroep van het Vaassens Fanfare Corps bestaat momenteel uit een groep enthousiaste leden en staat onder leiding van slagwerkinstructeur Mark Rorije. Elke week repeteren zij diverse muziekstukken waarbij diverse slagwerkinstrumenten aan bod komen, zoals het drumstel, de pauken, diverse soorten trommels, bekkens, sambaballen en een triangel.

 

Binnen de slagwerkgroep is ruimte voor uitbreiding en daarom zijn wij op zoek naar nog meer enthousiaste leden. Ben jij een ervaren slagwerker en lijkt het jou leuk om bij de slagwerkgroep aan de slag te gaan? Of ben jij iemand die nog nooit een trommelstok in de hand heeft gehad, maar het wel interesseert? Kom dan vrijblijvend kijken tijdens één van de repetities. De slagwerkgroep repeteert wekelijks op donderdagavond  van 19.30-21.30 uur bij Tiemessen Autoschade, Riezebosweg 6, 8171 MG te Vaassen. Wil je meer informatie over de slagwerkgroep? Kijk dan op onze website www.vaassensfanfare.nl, Facebookpagina of neem contact op via info@vaassensfanfare.nl

Geslaagde Wervingsactie bij Kom Kinderopvang

Op de Vakantie BSO kwamen er een aantal leden van het Vaassens Fanfare Corps langs. We hebben eerst kennis gemaakt met wat een Fanfare is en met een aantal instrumenten die zij gebruiken. Er was een Tuba/Bas, Bariton, Trompet, Bugel en een Hoorn. We zijn erachter gekomen dat deze allemaal verschillend klinken. Daarna hebben we ons eigen instrument gemaakt. Later in de middag kwam het Vaassens Fanfare Corps weer terug en hebben ze ons geleerd hoe we muziek kunnen spelen op de Xylofoon en met een schudei.

Het was een geslaagde en muzikale dag!

Mochten er kinderen graag bij de Fanfare willen, of als ze willen kijken of het iets voor hen is, dan kunt u naar deze website en daar 3 gratis proeflessen aanvragen.

www.vaassensefanfare.nl

Chris Sangers neemt afscheid als Tambour Maitre van VFC

Woensdagavond 6 oktober heeft Chris Sangers zijn tambour-maître stok ingeleverd bij voorzitter Wilbert van de Schepop. Na jarenlang als tambour-maître voor het Vaassens Fanfare Corps gelopen te hebben tijdens diverse optochten, neemt hij nu afscheid van de functie. Tijdens de repetitie op woensdag werd hij door het bestuur en leden van het Vaassens Fanfare Corps in het zonnetje gezet.

 

Chris Sangers begon in 1957 bij het Vaassens Fanfare Corps met het bespelen van de kleine trom. Al snel speelde hij ook mee bij het tamboerkorps van de vereniging, welke in 1954 was opgericht. Gedurende de jaren die volgden heeft Chris Sangers regelmatig ingevallen als dirigent van het tamboerkorps, is hij bestuurslid geweest en heeft hij de officiële opleiding voor tambour-maître gevolgd. Daarnaast was Chris Sangers een heel aantal jaren Sinterklaas tijdens de Sinterklaasfestiviteiten die door het VFC voor haar leden georganiseerd werd. Chris Sangers is gedurende 1957 tot nu een aantal jaren gestopt geweest bij de vereniging, maar al met al heeft hij toch zo’n 60 jaar bij de vereniging gezeten.

 

Zijn laatste optreden als tambour-maître is alweer even geleden, namelijk tijdens de carnavalsoptocht in 2020. Toch was hij het nog niet verleerd en heeft hij op woensdagavond 6 oktober het orkest nog vol enthousiasme geleid met zijn tambour-maître stok tijdens het spelen van ‘lang zal hij leven’. Het Vaassens Fanfare Corps bedankt Chris Sangers voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging.

Clubsupport

Vanaf 4 oktober kan er weer gestemd worden voor de Rabo Clubsupport. Ook het Vaassens Fanfare Corps doet weer mee.

Met het opgehaalde bedrag zal geïnvesteerd worden in de jeugdopleiding binnen het VFC.

Wacht niet langer en breng nu je stem voor VFC uit via:  https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/club-overzicht/clubdetail?id=241570

Letterpret met VFC

VAASSEN - Chocolade daar wordt je vrolijk van en om die reden gaat Vaassens Fanfare ook al jaren met chocoladeletters langs de deur. Omdat er vorig jaar vanwege de corona geen letters verkocht konden worden, hebben de verkopers er nu veel zin in. De Fanfare leden verwachten een record verkoop, waarmee de weer groeiende muziekvereniging financieel gesteund wordt.

 

In dit weekblad wordt vermeld waar de opbrengst aan besteed wordt. Voor een nieuw instrument moeten heel wat letters verkocht worden, maar als dit dan weer lukt, zijn de muzikanten er extra blij mee.

In de week van 11 oktober komen de verkopers in de vroege avond langs de deuren. Graag met contant geld betalen, want pinnen is niet mogelijk. De prijs per letter is nog steeds € 1,25 en het hele alfabet in melk of puur is leverbaar, behalve de Q, X, Yen Z. De letterkeuze zal naarmate de week vordert beperkter worden, want op is op. Dat mag de pret niet bederven, want de L van lekker is net zo lekker als de C van chocola!

Wie zeker wil zijn van bepaalde letters, kan ook bestellen. 

 

Helaas krijgen wij het formulier niet in de website verwerkt U kunt een bestelformulier aanvragen via  chocoladeletteractievfc@gmail.com