Op deze pagina ziet u onze activiteiten.

Epe voor Epe

Epe fietst voor Epe geld bij elkaar en Vaassens Fanfare was erbij. Muzikaal en sportief bezig zijn past ook bij VFC.

Was een geslaagde middag.

Avondwandelvierdaagse Apeldoorn

Zomer concert de Helfterkamp

Helaas viel het concert woensdag op Camping de Helfterkamp grotendeels in het water. De slagwerkgroep kon nog net hun optreden verzorgen, het orkest helaas niet. Op woensdag 3 juli zullen wij alsnog het concert op de Helfterkamp verzorgen, uiteraard bij droog weer.

Wandelvierdaagse Vaassen

Vaassens fanfare tijdens de intocht van de Vaassense wandelavondvierdaagse.

Vaasaqua 2019

Vaassens Fanfare begon vaasaqua met een leuk concert. 

Huldiging Vrienden

Trouwe vrienden van Vaassens fanfare worden gehuldigd.

Al jaren kan Vaassens Fanfare Corps steunen op een actieve groep vrijwilligers. Deze vrienden van Vaassens fanfare komt u met regelmaat tegen aan uw deur of in het dorp. Zo hebt u in februari potgrond van onze vrienden kunnen kopen en zullen zij ook dit najaar weer met chocoladeletters op uw stoep staan.
Deze vrienden vergaderen enkele malen per jaar en jongstleden dinsdag had de vergadering een feestelijk karakter. Tijdens deze vergadering werden 2 vrienden gehuldigd voor trouwe dienst. Zij waren hier volledig door verrast, zich niet bewust van het feit dat zij zich inmiddels al 25 jaar inzetten voor onze stichting vrienden van Vaassens Fanfare Corps.

Gerda Krijgsman werd in de bloemetjes gezet, naast haar trouwe inzet beheert zij ook al jaren de lief en leed pot en draagt hiermee bij tot verbinding tussen de vrienden.

Ook stille kracht Wim Veldhuis ontving bloemen en een oorkonde. Rondom de Pastoorsweg is hij inmiddels een bekend gezicht als vriend van Vaassens Fanfare Corps.

Helaas was Wim Bourgonje niet op de vergadering. Hij werd de dag erna thuis verrast en gehuldigd. Wim Bourgonje, inmiddels de 85 gepasseerd, is onze topverkoper als het gaat om chocoladeletters, een man van weinig woorden maar veel daden.

 

 

Voorzitter van de vrienden, Monique Hulleman dankte de jubilarissen voor de trouwe inzet en sprak de hoop uit dat zij nog lang actief zullen blijven binnen onze vriendenclub.

Dodenherdenking.

Dodenherdenking bij Royal Vaassen Flexible  Packaging.

Koningsdag

Koningsdag Vaassen.

Pasen

Delegatie VFC begeleidde de zang op het marktplein voordat de kerkdienst begon.

Vaassens fanfare Corps geeft kleurrijk concert

Zaterdagavond 6 april werd het voorjaar voor heel even naar binnen gehaald in dorpscentrum de Wieken in Vaassen, tijdens het voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps. Dit jaar was het thema van het concert ‘kleur’, waardoor een gevarieerd boeket aan kleurrijke muziekstukken werd opgevoerd. Van wit tot oranje en van blauw tot groen, bijna alle kleuren kwamen in muzikale zin voorbij. Bovendien was ook de zaal omgetoverd tot een kleurrijk geheel, waardoor het toegestroomde publiek nog meer in de juiste stemming kwam.De fanfare, onder leiding van dirigent Patrick Dieperink, opende de avond in stijl met een Koninklijke werk: Van Oranje. Vervolgens liet het Vaassens Fanfare Corps zien en horen dat het wel goed zit met lokaal muzikaal talent in het nummer The Green Hill. Het was namelijk Wouter-Jan van Lohuizen die in The Green Hill een knappe solo wegspeelde op zijn bariton. Het publiek genoot zichtbaar van de manier waarop hij de muziek en zijn instrument beheerste. Met het klassieke werk Elsa’s Procession liet de fanfare vervolgens een indrukwekkend stuk horen waarin het verhaal werd vertolkt van de weg die Elsa aflegt in haar witte trouwjurk naar het altaar. Aan het slotakkoord van dit stuk te horen, liep het met Elsa niet goed af.

 

Vervolgens was het de beurt aan de slagwerkgroep, waarbij instructeur Marcus Wiebenga zijn muzikanten op allerlei verschillende soorten slagwerkinstrumenten liet spelen. Vooral in het nummer Percussion Colours kwam een kleurenpallet aan verschillende instrumenten voorbij. Hierbij was een speciale rol weggelegd voor de solist op de pauk. Het nummer Mombasa had een lekker ritme met een hele ‘dikke sound’ waarbij de drummer de hoofdlijnen uitzette. Hiermee kwam de slagwerkgroep verrassend uit de hoek.

 

Uiteraard kwam de jongste jeugd ook aan bod, Kim en Alana lieten met de Blokfluit Rap de hele zaal mee zingen en swingen. Op saxofoon en bugel maakten Noor, Neriah en Indy het feest uiteindelijk compleet, met onder andere het bekende nummer Alle Kleuren van de meidengroep K3. Ook was er ruimte gemaakt in het programma voor de kinderen die meededen aan het scholenproject van de Montessori Sterrenschool Geerstraat in Vaassen. Zij hebben in vijf weken tijd een instrument leren te bespelen en lieten hun ingestudeerde muziek horen aan het publiek. Het plezier spatte van het podium en er werd maar weer eens aangetoond dat samen muziek maken hartstikke leuk is.Na de pauze werd het programma vervolgd door de fanfare met de twee werken The Woman in White en de Zwaanriddersage. In beide stukken kwam de mooie fanfareklank tot uiting en daarbij werd veel gevraagd van de muzikanten, omdat er naast de technische passages veel afwisselende ritmische aspecten voorbij kwamen. Omdat het concert in het teken stond van het thema kleur, waren alle secties van het orkest speciaal voor deze gelegenheid uitgedost met fleurig gekleurde tinten in hun outfit. De leden deden zelf vanuit hun stoel op het podium de presentatie van de avond, waarbij leuke anekdotes over henzelf, de sectie of de muziekstukken werden verteld. Het programma ging verder met een prachtige trompetsolo van Manon van Vemde, in het nummer Yellow van Coldplay. Vervolgens werden nog een aantal wat makkelijk in het gehoor liggende stukken uitgevoerd, zoals Blauwe Ruis en Aan de Kust van de Zeeuwse band Blof, Little Green Bag van de George Baker Selection en de klassieker Nights in White Satin van The Moody Blues. Hiermee kreeg het orkest de handjes op elkaar. Toen het concert zijn einde naderde sprak voorzitter Wilbert van de Schepop zijn dankwoord uit. Hij benadrukte dat een avond als deze alleen maar kan plaatsvinden door de ondersteuning van diverse trouwe sponsoren en de samenwerking met carnavalsvereniging de Rossumdaerpers en Cavente licht en geluid. Vanzelfsprekend had de fanfare nog een toegift in de tas, waardoor het de avond in stijl afsloot met het bruisende muziekstuk Bad Leroy Brown. Dit swingende slotakkoord zorgde voor een staande ovatie waarna zowel het publiek als de muzikanten met een gezonde dosis aan muzikale doping huiswaarts keerden. 

T for Tommy

Vanmiddag was er een delegatie van VFC aanwezig mee aan de muzikale  omlijsting van de herdenking van "T for Tommy" op de plek van het neergestortte vliegtuig in 1942.

Muziekproeverij

Muziekproeverij Vaassens Fanfare Corps

Tijdens deze muziekproeverij heeft u kennis kunnen maken met diverse muziekinstrumenten en met de vereniging. Om 11.00u heeft het VFC een optreden verzorgen met feestelijke muziek. Tevens werden het promotieteam verrast door Dennis Riphagen van IJssalon Rozeboom met een lekkere kop koffie/thee. 

 

De twee vrijkaarten voor het jaarlijkse voorjaarconcert op zaterdag 6 april a.s. zijn gewonnen door dhr. E. van Beek.

Voor de kinderen was er een kleurwedstrijd georganiseerd. 

Op zaterdag 6 april worden de drie winnaars, uit verschillende leeftijdscategorieën, bekend gemaakt.

Tijdens ons voorjaarsconcert op zaterdagavond 6 april (aanvang 19.30u) kunnen de winnaars hun prijs op komen halen.  

Voorjaarsconcert

Een kleurrijk concert door het Vaassens Fanfare Corps op zaterdag 6 april. Het Vaassens Fanfare Corps presenteert zich traditiegetrouw aan het publiek tijdens het jaarlijkse voorjaarsconcert, dat plaatsvindt op zaterdag 6 april. Het is inmiddels een traditie dat het corps een thema hanteert voor het voorjaarsconcert en dit jaar is gekozen voor kleur!

Dat muziek en kleur hand en hand gaan met elkaar, zal het orkest laten zien en horen op deze spetterende avond. Het wordt dus een avond vol kleurrijke muziek!

Er wordt al wekenlang druk gerepeteerd door de leden van het

Vaassens Fanfare Corps om te zorgen dat tijdens het voorjaarsconcert alle muzieknoten juist worden gespeeld en de muziek zo wordt geïnterpreteerd zoals de dirigent dat bedoelt. De jongste jeugd, de slagwerkgroep en het A-orkest,

alle onderdelen van het Vaassens Fanfare Corps zullen van zich laten horen tijdens deze avond. Het programma zal herkenbaar en gevarieerd zijn. Zo gaat de muziek

van een witte trouwjurk naar een groen Engels landschap, en van koninklijk oranje naar de kleine groene tas van George Baker. En natuurlijk heeft het orkest ook een speciale toegift in de tas, waardoor iedereen ‘blauw’ naar huis gaat. Wie deze muzikale happening mee wil maken en benieuwd is naar lokaal

muzikaal talent is van harte uitgenodigd op zaterdag 6 april in dorpscentrum De Wieken in Vaassen. De zaal is open om 19:00u en het concert vangt aan om 19:30u. Uiteraard krijgen donateurs op vertoon van hun donateurskaart korting

op de entreeprijs.

Muziekproeverij op de markt

Muziekproeverij Vaassens Fanfare Corps

Op zaterdag 30 maart 2019, van 9.00-16.00 uur, heeft het Vaassens Fanfare Corps een muziekproeverij georganiseerd op de markt in Vaassen.

Tijdens deze muziekproeverij kunt u kennismaken met diverse muziekinstrumenten en met de vereniging. Op deze dag kunt u verschillende muziekinstrumenten uitproberen, kunt u zich aanmelden voor gratis proeflessen en kunt u zich aanmelden om

donateur te worden van het VFC. Om 11.00u zal het VFC een optreden verzorgen met feestelijke muziek.

Tevens zijn er die dag twee vrijkaarten te winnen voor het jaarlijkse voorjaarconcert op zaterdag 6 april a.s. Dit jaarlijkse

voorjaarsconcert heeft als thema ‘Kleur’. Voor de kinderen is daarom een kleurwedstrijd georganiseerd. Kinderen die deelnemen aan de muziekproeverij krijgen een kleurplaat en kunnen deze uiterlijk donderdag 4 april inleveren bij de Blokker in Vaassen.

Op zaterdag 6 april worden de drie winnaars, uit verschillende leeftijdscategorieën, bekend gemaakt.

Tijdens ons voorjaarsconcert op zaterdagavond 6 april (aanvang 19.30u) kunnen de winnaars hun prijs op komen halen.

 De muziekproeverij is leuk voor jong en oud, dus twijfel niet en kom langs op zaterdag 30 maart. Want samen muziek maken is zoveel leuker dan alleen.  

Muzieklessen Montessori Sterrenschool Geerstraat

De komende periode zal het Vaassens Fanfare Corps meerdere keren op donderdagmiddag muzieklessen verzorgen aan de bovenbouw van Montessori Sterrenschool Geerstraat in Vaassen. De eerste les heeft al plaatsgevonden en was

super leuk. De kinderen mochten op de bugels, trombones, hoorns, saxofoons en zelfs op de tuba (grond)tonen oefenen, en wat deden zij dit al goed. Ook werd aandacht besteed aan de diverse noten en hoe die op de instrumenten gespeeld moeten worden. Tijdens de laatste les op 4 april zijn alle ouders van de bovenbouw uitgenodigd voor het slotconcert, waar de kinderen gezamenlijk de geoefende muziekstukken

ten gehore zullen brengen. De kinderen die het leuk vinden mogen op 6 april, tijdens het voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps in dorpscentrum de Wieken, hun muziekstukken ten gehore brengen. 

Carnavalsoptocht Vaassen

Het Vaassens Fanfare Corps deed weer mee met de carnavalsoptocht in Vaassen.

Succesvolle potgrond actie

Ook dit jaar zal Vaassen weer in bloei staan! Veel Vaassenaren hebben vanaf 23 februari namelijk de potgrond daarvoor al in huis of schuur. In de vroege ochtend van de 23e met temperaturen rond het vriespunt gingen de leden en vrijwilligers van Vaasens Fanfare op pad met protgrond. Naarmate de ochtend vorderde en de temperatuur steeg werd er steeds beter verkocht. Dat het al een week lenteachtig mooi weer was zal hier zeker een rol in hebben gespeeld. Er werd zo goed verkocht dat rond het middaguur de hele voorraad uitverkocht was! En dat was voor het eerst in de ongeveer 10 jaar dat deze actie nu inmiddels plaatsvind. Jammer is wel dat een aantal straten in Vaassen hierdoor geen verkoper hebben gezien. Volgend jaar zullen we proberen deze straten als eerste te bezoeken. Voor de zekerheid kunt u uiteraard volgend jaar ook weer in de voorverkoop bestellingen plaatsen. Wij zullen dit volgend jaar tijdig aangeven in dit weekblad. Vaassens Fanfare dankt u voor uw steun en ziet met u uit naar een vrolijk voorjaar vol bloemenpracht. Met de opbrengst van onze potgrond actie kunnen wij de kwaliteit van ons instrumentarium op peil houden en zorgen we ervoor dat we netjes gekleed optreden. Afgelopen zaterdag hebt u kunnen zien hoe wij erbij lopen als we ons uniform niet aanhebben. Dat voldoet prima voor Rossumdaerp maar staat niet zo goed in ons mooie Vaassen. Natuurlijk hopen wij u te ontmoeten op ons voorjaarsconcert op 6 april aanstaande in de Wieken. Houdt uw Vaassens weekblad goed in de gaten dan leest u later hierover meer.

6 april voorjaarsconcert

Op zaterdag 6 april 2019 vindt het jaarlijkse voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps plaats in Dorpscentrum de Wieken.

Komend voorjaarsconcert zal in het teken staan van het thema ‘Kleur’. Zowel het A-orkest als de slagwerkgroep van het Vaassens Fanfare Corps zijn al enkele maanden bezig met de voorbereidingen voor het voorjaarsconcert.

Diverse muziekstukken, zoals ‘Little Green Bag, A taste of Blof en The Woman in White, worden wekelijks door de muzikanten gerepeteerd op de repetitieavonden.

Aanvang van het concert is om 19.30u en de zaal is vanaf 19.00u geopend. Kaarten voor het concert worden aan de deur verkocht voor €7,50 per persoon. Graag zien wij u 6 april aanstaande.

Sponsorovereenkomst van Laar

BOUWEN is onze PASSIE,

Vrijdag 8 februari 2019 heeft Bouwbedrijf Van Laar haar trouw aan het Vaassens Fanfare Corps als één van de hoofdsponsoren wederom bekrachtigd met het tekenen van de sponsorovereenkomst.

U zult zich misschien afvragen wat motiveert een bouwbedrijf nu om een fanfare orkest te sponsoren?
Eén van de redenen is zeker dat beiden hun wortels in het Vaassense hebben maar er zijn meer opvallende overeenkomsten waar beide organisaties voor gaan.

Niet onbelangrijk is maatschappelijke betrokkenheid zowel bij de Firma van Laar als bij het Vaassens Fanfare Corps, waar de mens ook mens is. Het fanfare eigene familie gevoel dat je alleen door er met zijn allen voor te gaan iets moois neer kunt zetten, staat ook zeker bij het familiebedrijf Van Laar hoog in het vaandel.

De V van VFC zou tegenwoordig ook als Veluws Fanfare Corps kunnen worden gelezen.
Zowel Van Laar als het VFC staan voor kwaliteit en zijn graag gezien in Vaassen en in de regio.
Opdrachten en gemotiveerde medewerkers of spelers van buiten Vaassen zijn bij beiden van harte welkom.

Daarnaast is het woord innovatie ook wederzijds van toepassing en zo willen we samen verder bouwen aan een gezonde toekomst.

Bouwbedrijf Van Laar BV
Vaassens Fanfare Corps.

Nieuwjaarsreceptie

250 jaar lidmaatschap op drukbezochte nieuwjaarsreceptie van het VFC Op zaterdag 12 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het Vaassens Fanfare Corps plaats, waarbij onder andere vijf jubilarissen gehuldigd werden.

  

De nieuwjaarsreceptie werd geopend met een toespraak door voorzitter Wilbert van de Schepop, waarbij een korte impressie van alle gebeurtenissen in 2018 werd gegeven. Daarnaast werd vooruit gekeken naar 2019 en bracht men een toost uit op het nieuwe muziekjaar. Dit werd gevolgd door het huldigen van maar liefst vijf jubilarissen, Klaas Hulleman 70 jaar lid, Henk van Bussel 50 jaar lid, Wilbert van de Schepop 50 jaar lid, Mariët Wijnbergen 40 jaar lid en Karel Pieter Prins 40 jaar lid. Allen kregen een oorkonde, speldje en een bos bloemen uitgereikt. Vervolgens werden door de Stichting ‘Vrienden van VFC’ diverse slaginstrumenten uitgereikt aan de leden van de slagwerkgroep, waaronder een nieuwe set bekkens.

 

Om de avond feestelijk af te sluiten was een muziekquiz voorbereid, waarbij de muziekkennis van alle aanwezigen werd getest. Het winnende team ‘Jaap en de jongens’ ging er vandoor met de hoofdprijs, een heerlijke schaal bitterballen.

Kijk voor meer informatie op onze website www.vaassensfanfare.nl, facebookpagina, stel uw vragen via info@vaassensfanfare.nl of neem contact op via 06-53592074.

 

Kerstconcertje tijdens het winkelen bij AH Vaassen

Vaassens Fanfare heeft vanmorgen 22 december een kerstconcertje gegeven voor de deur van Albert Heijn Vaassen.

Kerstevent OVV

VFC heeft zaterdag 15 december meegedaan aan het Kerstevent dat georganiseerd werd door de ondernemers van Vaassen.

 

Serenade bij de Fam. Kolk

Gisterenmiddag 9 december na het kerstconcert heeft de VFC nog een serenade gebracht bij het 25 jarige bruidspaar Kolk.

Trijnie is lid van VFC.

Kerstconcert op de kerstmarkt

Zondag 9 december gaf het Vaassens Fanfare Corps een kerstconcert op de kerstmarkt in Vaassen.

 

Kerstmarkt Vaassen

Vaassens Fanfare staat 3 dagen op de Vaassense Kerstmarkt met leuke en originele kadootjes kom kijken. En natuurlijk staan wij ook weer met broodjes beenham. Zondagmiddag om 14.15 uur maken wij als fanfare leuke kerstmuziek op het podium.

Poppyday

Zaterdag 10 november was de jaarlijkse herdenking van Poppyday op de oude begraafplaats in Vaassen.

Chocoladeletteractie vfc

De letter C van Chocolade.

De avonden worden weer korter. De wind die door de bomen waait. De regen die tegen de ramen slaat?

 

Het lekkerste van de oktober maand  is chocolade van VFC. Een traditie die wij nog lang in ere hopen te houden. Wij komen weer naar u toe met het hele alfabet in de week van 15 tot 21 oktober aanstaande.

Hopelijk treffen wij u thuis. In ieder geval gaan wij niet stilletjes uw huisje voorbij.

 

Uiteraard  zijn de letters houdbaar tot ver in het nieuwe jaar U kunt voor de hele familie, uw bedrijf of vereniging  de passende letters krijgen. Ze kosten € 1,25 per stuk en zijn in puur en  melk.

Van chocolade (letters ) worden mensen en het  VFC  blij. 

Zoals dat al jaren gaat in Vaassen verwachten we dat onze Letteractie ook dit jaar weer een succes zal worden. Dank alvast voor uw steun. Geniet van uw chocolade en geniet van onze muziek.

U kunt het Vaassens Fanfare Corps tegenkomen tijdens de intocht van Sint Nicolaas 17 november en op de kerstmarkt op zondagmiddag 9 december.

 

Het  VFC letterteam 

Het VFC behaalt een 8 op het Hanzefestival in Zutphen

Zaterdag 13 oktober heeft het Vaassens Fanfare Corps deelgenomen aan het Hanzefestival in Zutphen,

waarbij gemiddeld een 8 werd behaalt in de topklasse.

 

Afgelopen zaterdag vond het Hanzefestival in Zutphen plaats, waarbij het Vaassens Fanfare

Corps deelnam in de topklasse. Tijdens het Hanzefestival heeft het Vaassens

Fanfare Corps een drietal muziekstukken ten gehore gebracht. Het concert begon

met het inspeelwerk ‘Valley of the Pinios’, gevolgd door het verplichte werk

‘By the River’. Er werd afgesloten met een vrije keuze, ‘Lord of the Rings’.

 

Het gehele concert werd beoordeeld door een jury, bestaande uit Jos Pommer en Anton

van Houten, waarbij gelet werd op muzikale uitvoering en presentatie. Middels

een juryrapport werd feedback gegeven en werd een uiteindelijke score

toegekend. Het VFC behaalde voor het gehele optreden gemiddeld een 8.

 

Op zondagmiddag 9 december staat ons volgende optreden gepland op de jaarlijkse

kerstmarkt bij Kasteel de Cannenburch. Daarnaast bent u allen van harte welkom om

op één van onze repetitieavonden te komen kijken. De slagwerkgroep repeteert op

maandagavond bij ABS Autoherstel Tiemessen en het orkest repeteert op woensdagavond

in Dorpscentrum De Wieken.

 

Kijk voor meer informatie op onze website www.vaassensfanfare.nl,

facebookpagina, stel uw vragen via info@vaassensfanfare.nl of neem contact

op via 06-53592074. 

VFC doet mee aan Walk & Wine

Vrijdag 5 oktober deed VFC mee aan de wine walk

Optocht Oranjefeest Emst

Begin afsluiten Caventedorp

kinderen maken muziek bij Cavente kinderdorp

Donderdagochtend 23 augustus jongsleden was het Vaassens Fanfare Corps met veel verschillende muziekinstrumenten aanwezig bij Cavente Kinderdorp. Alle kinderen kregen de mogelijkheid om zowel slag- als blaasinstrumenten uit te proberen.

Onder begeleiding van leden van het Vaassens Fanfare Corps kon ieder kind een muziekinstrument bespelen. En wat was iedereen enthousiast! Bijna iedereen kreeg geluid uit de blaasinstrumenten en dat is ontzettend knap! Daarnaast lieten velen van zich horen op de trommels of andere aanwezige slaginstrumenten. Nadat zij een muziekinstrument bespeeld hadden kreeg elk kind een blokfluitje en een flyer mee, waarop drie gratis proeflessen staan aangeboden.Tevens was er een wedstrijd ‘bas blazen’ georganiseerd. Vele kinderen waagden zich aan het grote instrument en probeerden zo lang mogelijk, met één ademteug, geluid uit het instrument te krijgen. De winnaar, Dylan van Kruisbergen, hield het met 8,12 sec. het langste vol en ging met een mooie prijs naar huis. 

Ben jij enthousiast geworden over het bespelen van een instrument? Meld je dan snel aan voor de gratis proeflessen en maak kennis met de fanfare. Voor meer informatie, bezoek snel onze website www.vaassensfanfare.nl, facebookpagina of stel uw vragen via info@vaassensfanfare.nl

Voorspeelmiddag voor de jeugd.

Jeugdsterren stralen op Voorspeelmiddag VFC
Zaterdag 7 juli jongstleden traden diverse jeugdleden van Vaassens fanfare Corps op voor familie, vrienden en de leden van het A orkest. In de repetitieruimte bij Tiemessen werd een podium gemaakt zodat de leden zich hiervoor in een concertzaal waanden.
Voor deze voorspeelmiddag konden de jeugdleden zelf een keuze maken uit een aantal muziekstukken. In enkele maanden hebben zij de nummers onder leiding van hun leraren ingestudeerd tijdens de wekelijkse lessen. De middag werd geopend door onze secretaris Annemieke Meijer.
De saxofonisten Neriah de Wolf en Noor Jonker hebben afgelopen tijd les gehad van Edwin Neutenboom. Van advocaatje met slagroom, met de wind mee, Game-Boy tot staccato blues speelden beide meiden individueel een gezellig stukje muziek. Samen sloten ze af met Circle of life. Elias Heijs is in dit gezelschap van vandaag de enigste koper blazer en hij heeft les van Guido Cornet. Samen met Guido speelden ze September Song. Elias sloot af met 7 Years.
De blokfluiters, de grootste groep van vanmiddag, hebben les van Iris Veldkamp en Annemieke Meijer, Indy van Lohuizen & Feija van Drie straalden helemaal toen ze op het podium mochten spelen! Wat een vrolijke stukjes werden er gespeeld op de blokfluit.
Ook het slagwerk stond in de spotlights, Luka liet flink van zich horen op de snare, helaas kon de leraar (Robbert Houtkamp) niet aanwezig zijn. Maar gelukkig was daar Opa Teun, samen traden ze op. Met de Second Snare Drum werd het een groot succes!
De aanwezige broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes mochten bij de leraren de instrumenten uitproberen die wij voor deze gelegenheid hadden meegenomen.
Duidelijk werd dat Vaassens Fanfare trots mag zijn op haar jeugdige sterren. In alle opzichten was het een geslaagde middag. We verheugen ons al op het volgende concert!
Heb je onze voorspeelmiddag gemist? Na de zomervakantie zijn er weer lesplekken beschikbaar, meld je dan snel aan voor de gratis proeflessen. En maak kennis met de fanfare. 

Dubbelconcert te Bathmen

Gezellig koffieconcert VFC bij de Speulbrink

VFC laat de Speulbrink swingen op zondagochtend

 

Op verzoek van een woongroep uit verzorgingshuis de Speulbrink in Vaassen, gaf het Vaassens Fanfare Corps afgelopen zondag 24 juni een koffieconcert in de buitentuin bij de Speulbrink. Het concert werd afgetrapt door de slagwerkgroep van het Vaassens Fanfare Corps. Zij brachten een leuk, gevarieerd programma ten gehoren waarbij onder andere muziek werd gemaakt met PVC-buizen. Een creatieve manier van (slagwerk) muziek maken, die door het aanwezige publiek zeer werd gewaardeerd. 

Na de slagwerkgroep was het de buurt aan het A-orkest van het Vaassens Fanfare Corps. Ondanks dat het zondagochtend was, die zeker voor de jeugd nog weleens taai kan zijn, brachten zij een zeer fris en vrolijk in het hoor liggend programma ten gehore. Bekende nummers als een james bond medley, filmmuziek van Jurrasic Park en een greep uit het oeuvre van Gloria Estefan passeerden de revue. Het concert werd afgesloten met het nummer 'Sierra Madre', die op verzoek van de moeder en oma van een aantal leden werd gespeeld. Een muzikale ochtend, die met een groot applaus werd gewaardeerd.  

Avondwandelvierdaagse orderbos

Donderdag 21 juni het inhalen van de avondwandelvierdaagse Orderbos.

Campingconcert op de Helfterkamp

Vaassens Fanfare Corps laat het zonnetje extra schijnen op Camping de Helfterkamp
Afgelopen woensdag 20 juni gaf het Vaassens Fanfare Corps haar jaarlijkse zomerconcert op Camping de Helfterkamp in Vaassen. Wederom was het een zonnige avond, de afgelopen jaren was het doorgaans mooi weer, waarbij het VFC werd vertegenwoordigd door al haar corpsen. Om 19u werd de avond afgetrapt door de jongste jeugd van het VFC, die allemaal één of twee nummers hadden ingestudeerd. Erg knap om te horen wat ze allemaal al hebben geleerd in een korte periode!
Na de jongste jeugd was het de beurt aan de Slagwerkgroep van het VFC onder leiding van Robbert Houtkamp. De slagwerkgroep bracht een drietal werken tot gehore waar door het in grote getalen aanwezige publiek enthousiast op werk gereageerd.
Toen de slagwerk haar optreden had afgerond, was het de beurt aan het A-orkest van het Vaassens Fanfare Corps. In het programma, wat ongeveer een uur duurde, was de rode draad ‘filmmuziek’. Zo werden er onder andere werken gespeeld uit ‘Jurassic Park’, ‘James Bond’ en ‘The Incredibles’. Vrolijke, ‘uptempo’ muziek wat door het publiek erg werd gewaardeerd. De avond werkt vakkundig aan elkaar gepraat door de voorzitter van het Vaassens Fanfare Corps, Wilbert van de Schepop. Over zijn introductie van de ‘Song of the Wizz’, waarbij Wilbert via zijn eigen kersenboom toch uit wist te komen bij het muziekstuk, zal nog lang worden nagepraat. Al met al een gezellige, muzikale avond waarbij de campinggasten zichtbaar genoten. Op naar volgend jaar!

Saxofoonsgirls en blokfluitgirls

Slagwerkgroep

Fanfare

Intocht Wandelvierdaagse Vaassen

Foto: Robert Scholten
Foto: Robert Scholten

Hulde aan het bruidspaar

Vaassen 29 mei 2018

Op de warmste 29 mei tot nu gemeten gevolgd door noodweer

wat rond 20.00 u was uitgeraasd rukte het Vaassens Fanfare Corps nog uit.

Aan de Canneburgerweg werd een serenade gebracht bij haar

oudste vrijwilliger die naast trouw aan de muziek al 60 jaar trouw is geweest aan een meisje uit Loenen.

Wim en Gradje Bourgonje vierden op deze dag hun 60 jarig

huwelijk en sloten dit feestelijk af met de muzikale klanken van het Vaassens Fanfare Corps in de achtertuin

Wij wensen hen nog vele mooie jaren.

Slagwerkers doen mee Festival

Vandaag 27 mei zijn onze slagwerkers kanjers in actie bij AMF festival bij Pr. Bernhard te Apeldoorn.

Rabobankclubkas

Vanmiddag zijn we aanwezig geweest bij de uitreiking van de Raboclubkasfonds cheque.
Een mooi bedrag van €817,50! Bedankt voor het stemmen op onze vereniging.

Bestuur

Bestuur Vaassens Fanfare Corps verjongt met nieuwe bestuursleden                   Dinsdag 15 mei Vaassens Weekblad.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dit geldt ook voor het bestuur van het Vaassens Fanfare Corps. Nadat Carel Tijssen vorig

jaar had aangegeven te stoppen als voorzitter, is deze functie overgenomen door Wilbert van de Schepop. Het bestuur van het VFC kon naast een nieuwe voorzitter nog wel wat extra bestuurders gebruiken.

Het bestuur was dan ook blij dat al snel Marco van de Berg, Arnold van de Schepop en Manon van Vemde

zich aanmeldden als nieuwe bestuursleden. Allen zijn spelend lid bij het Vaassens Fanfare Corps, jong (dertig jaar en jonger) en vol positieve energie. Met het toetreden van Arnold, Manon en Marco is het bestuur van het VFC weer compleet en kan het de ingeslagen weg van een bloeiende, levendige vereniging, die midden in de gemeenschap van Vaassen staat, verder vervolgen.

(FotoV@S). 

Vaasaqua beleeft topdag

Vaassen – In de aanloop naar Hemelvaartsdag werd langzaam

duidelijk dat het weer in een dip zou zitten. De organisatie schakelde snel en zorgde voor een dubbele overkapping op het marktplein zodat ze nog meer mensen een droge plek zouden kunnen bieden. De dag startte dan ook met regen. De

boekenmarkt kwam daardoor later op gang dan andere jaren. Sommige boekenhandelaren moesten wachten met het uitpakken van hun waar, bang dat het nat zou worden. Uiteindelijk werd het rond 10.00 uur definitief droog. Naar

schatting hebben zo’n 40.000 bezoekers Vaasaqua bezocht.

De braderie en de boekenmarkt werden na een ietwat rustig begin steeds drukker en tegen elven kon men al over de koppen lopen. Op het kinderplein met diverse spectaculaire springkussens en hindernisbanen trok Theaterfiets veel publiek.

De kinderen genoten met volle teugen. Op het sportplein lieten de Vaassense sportverenigingen zien wat ze in huis hebben.

Soort reünie veel bezoekers komen met een doel naar Vaasaqua.

De een zoekt een ontbrekend boek op de boekenmarkt, de ander komt voor de oliebollen of aardbeien op de grote braderie. Maar er zijn ook bezoekers die op zoek zijn naar oude bekenden. Zo kwam een echtpaar uit Soest een oude dienstkameraad, die in Vaassen woont (lichting 73-2) tegen. Omdat alle terrasjes vol zaten, werd heerlijk koffie

gedronken op het terras van de Wieken. Na 45 jaar kwamen de verhalen vanzelf

weer boven. ’s Avonds werden al oude dienstfoto’s over en weer gemaild. Muziek Het Vaassens Fanfare Corps verzorgde om 11.00 uur een één uur durend concert.

De aanwezige toehoorders genoten van een uitstekend concert, in de middag gevolgd door Dennis Wiltink, DJ Laurens en de Millennium Showband.

Voorzitterwissel bij Vaassens Fanfare

Gisteravond vond tijdens de repetitie de ceremoniële voorzitterswissel plaats. Na ruim 16 jaar in het dagelijks bestuur van VFC te hebben gezeten, waarvan de laatste 8 jaar als voorzitter en daarvoor als secretaris en penningmeester, had Carel Tijssen een half jaar geleden aangegeven te gaan stoppen met het voorzitterschap.

De werkzaamheden voor de bedrijven van HB centrale Retourencentra en Middelencentra Nederland (12 locaties met ruim 300 personeelsleden), waar hij als Financieel Directeur voor werkt en ook mede-eigenaar van is, nemen steeds meer toe waardoor de werkzaamheden als voorzitter van VFC onder druk komen te staan. Dat is de reden waarom Carel het laatste half jaar op zoek is gegaan naar een opvolger en die heeft hij gevonden in Wilbert van de Schepop. Tijdens de ledenvergadering vorige week is het officieel geworden en gisteravond de ceremoniële overdracht.

Wilbert van de Schepop is ook al tientallen jaren lid van VFC en heeft al eens 8 jaar als secretaris in het bestuur gezeten. Wilbert is ook al vele jaren zeer actief betrokken bij de Stichting Vrienden van VFC, waar hij de laatste jaren penningmeester was. Wilbert kennen wij als een zeer betrokken en bevlogen lid van VFC. 2 van zijn kinderen zijn tevens muzikanten bij VFC en echtgenote Anita en de andere dochter ondersteunen de tamboergroep bij optredens.
In het dagelijks leven is Wilbert Transport Manager bij TGN (Transport Groep Nederland) in Zwolle, dus naast het voorzitterschap een drukke/verantwoordelijke baan. Mede daarom veel respect dat hij de voorzittershamer op heeft opgepakt.

Daarnaast zijn wij als vereniging ontzettend blij dat er ook 3 nieuwe bestuursleden aantreden in het Bestuur en dat zijn Manon van Vemde, Marco van den Berg en Arnold van de Schepop. Wij wensen allen veel succes.