Op deze pagina ziet u onze activiteiten.

Potgrond aktie

Impressie van Vaassens Fanfare potgrond verkopers die door Monique Hulleman van een soepje en een broodje worden voorzien.

Waarna de laatste zakken verspreid werden in en rond Vaassen.

Nieuw jeugdorkest van start

Afgelopen woensdag was het dan zo ver, de aftrap van het

nieuwe en lang gewenste jeugdorkest van het Vaassens Fanfare Corps. Onder leiding van Annemieke Meijer- van Lohuizen zijn Lisanne, Neriah, Yannique, Lieke, Indy, Loïs, Luka en Laurens begonnen met het samenspelen.

Variërend van leeftijd en lengte van lidmaatschap (de

jongste is net 3 weken lid) zijn de jeugdleden samen begonnen aan “Playing Together, So Much Better!” uit de Band Time Starter. De aankomende weken gaan ze proberen een drietal muziekstukken in te studeren die dan op ons

Voorjaarsconcert op zaterdag 4 april te beluisteren zijn.

Mocht het u of uw kind nou ook leuk lijken om muziek

te maken, kom gerust eens langs op de woensdagavond in Dorpscentrum de Wieken. Het jeugdorkest repeteert van 18.00 -19.00 uur en het A-Orkest van 19.30 – 21.45 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@vaassensfanfare.nl

2e Prijswinnaar Albert heijn Spaaractie

Tweede prijswinnaars bekend van de spaaractie voor het VFC bij de Albert Heijn Vaassen.

Op zaterdag 8 februari hebben de 2e prijswinnaars van de spaaractie bij de Albert Heijn Vaassen, voor een nieuwe

pauk voor het Vaassens Fanfare Corps, hun prijs in ontvangst genomen. Ze wonnen twee vrijkaartjes voor het voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps op

zaterdagavond 4 april 2020 en kregen een heerlijke appeltaart.

 

We trommelen iedereen op GRATIS mee te sparen voor een nieuwe pauk voor het Vaassens Fanfare Corps. Bij elke 25 euro

aan boodschappen ontvangt u een spaarzegel, welke op een spaarkaart geplakt kan worden. Een volle spaarkaart kan ingeleverd worden in de ton bij de informatiebalie. Uit de ingeleverde volle spaarkaarten wordt elke week een

winnaar gekozen en hij/zij ontvangt een mooie prijs!

U spaart toch ook mee?! 

Eerste Prijswinnaar bekend Albert Heijn spaaractie

Eerste prijswinnaar bekend van de spaaractie voor het VFC bij de Albert Heijn Vaassen Zaterdag 25 januari heeft de 1e prijswinnaar van de spaaractie bij de Albert Heijn Vaassen, voor een nieuwe pauk voor het Vaassens Fanfare Corps, haar prijs in ontvangst genomen. Ze won twee vrijkaartjes voor het voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps op zaterdagavond 4 april 2020 en kreeg een mooie bos bloemen.

 

Het Vaassens Fanfare Corps trommelt iedereen op GRATIS mee te sparen voor een nieuwe pauk voor het Vaassens Fanfare Corps. Bij elke 25 euro aan boodschappen ontvangt u een spaarzegel, welke op een spaarkaart geplakt kan worden. Een volle spaarkaart

kan ingeleverd worden in de ton bij de informatiebalie. Uit de ingeleverde volle spaarkaarten wordt elke week een winnaar gekozen en hij/zij ontvangt een mooie prijs!

Percussion party 2020

Zondag heeft de slagwerkgroep meegedaan aan een slagwerkmiddag in Vragender. Dit was het eerste optreden dat de slagwerkers o.l.v. Mark Rorije gaven.

40 jaar lidmaatschap nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 11 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het Vaassens Fanfare Corps plaats, waarbij onder andere één jubilaris gehuldigd werd. De nieuwjaarsreceptie werd geopend met een toespraak door voorzitter Wilbert van

de Schepop. Hij gaf een korte impressie van alle gebeurtenissen en activiteiten in 2019. Daarnaast werd vooruit gekeken naar 2020 en bracht men een toost uit op het nieuwe muziekjaar.

Dit werd gevolgd door het huldigen van een jubilaris.

Jan Sangers werd gehuldigd voor 40 jaar lidmaatschap bij het Vaassens Fanfare Corps, een hele prestatie. Hij kreeg een oorkonde, speldje en bos bloemen uitgereikt.

 

Om de avond feestelijk af te sluiten was een muziekquiz voorbereid, waarmee de muziekkennis van alle aanwezigen werd getest. Het winnende team ‘Ungdomskorps’

ging er vandoor met de hoofdprijs, een heerlijke schaal bitterballen. 

Spaaractie Albert Heijn Vaassen

Vanaf 4 januari 2020 kan er bij de Albert Heijn in Vaassen gratis gespaard worden voor een nieuwe pauk voor het Vaassen Fanfare Corps waarbij u tevens kans maakt op leuke prijzen.

 Het VFC en de Albert Heijn in Vaassen slaan de handen ineen voor een leuke spaaractie. Het VFC zal gaan sparen voor een nieuwe ‘pauk’, een slagwerkinstrument dat in het A-orkest gebruikt gaat worden. Daarnaast gaat het u in januari wellicht opvallen dat het VFC een ander logo en een andere huisstijl krijgt, wat tevens gekoppeld is aan deze actie.

 Bij de aankoop van boodschappen ontvangt u als klant zegels, welke op een spaarkaart geplakt kunnen worden. Een volle spaarkaart kunt u inleveren in een grote ton die bij de informatiebalie staat. Uit de ingeleverde spaarkaarten wordt elke week een winnaar getrokken en deze winnaar ontvangt een leuke prijs. De voortgang van de spaaractie zal op een ludieke manier zichtbaar zijn in de Albert Heijn Vaassen. 

De spaaractie zal feestelijk en muzikaal geopend worden door het Vaassens Fanfare Corps op zaterdag 4 januari 2020 om 11.00 uur. Het Vaassens Fanfare Corps trommelt iedereen op mee te sparen voor een nieuwe pauk. 

Kerstconcertje bij Albert Heijn Vaassen

Vanmorgen hebben wij een kerstconcertje bij Albert Heijn in Vaassen voor het winkelende publiek.

Kerstmarkt Vaassen

VFC heeft 3 dagen op de kerstmarkt in Vaassen gestaan met leuke zelf gemaakte spulletjes en natuurlijk met de heerlijke broodjes beenham.

Serenade bij de Familie Mulder

Zaterdag 7 december heeft het VFC een serenade gebracht bij Willy en Marijo Mulder die een feest gaven omdat zij 25 jaar getrouwd zijn.

Het VFC behaalt eerste prijs op het concertconcours in Zutphen

Op zaterdag 30 november heeft het Vaassens Fanfare Corps een eerste prijs behaalt in de 2e divisie op het concertconcours in Zutphen.

Na een lange voorbereiding van zo’n vier maanden, met extra groepsrepetities en een studiedag, heeft het Vaassens Fanfare Corps zich afgelopen zaterdag laten horen in de 2e divisie van het concertconcours in Zutphen. Hier openden zij met een majestueus openingswerk ‘Majestic Prelude’ van Jacob de Haan. Na dit inspeelwerk vervolgde het VFC hun optreden met ‘By the River’ van Jan van der Roost en ‘Lake of the Moon’ van Kevin Houben. Deze laatste twee werken werden beoordeeld door een driekoppige jury, welke werden beloond met een totaal van 82 punten. Dit staat gelijk aan een dikke acht en daarmee ook een eerste prijs. Deze prestatie werd in de avond door alle leden en de dirigent gevierd door middel van een etentje en een feestje in Café De Toren.

Avondintocht Sinterklaas in Vaassen

Zaterdag 16 november heeft het VFC weer meegedaan met de jaarlijkse optocht van Sinterklaas te Vaassen.

Poppyday

Op zaterdag 9 november deed er weer een delegatie mee aan de jaarlijkse poppyday herdenking in Vaassen.

Serenade bij de familie Veldhuis

Vrijdag 8 november heeft VFC een serenade gegeven bij het Koetshuis waar de Familie Veldhuis hun 50 jarig huwelijksfeest vierden.

Try out concert met Excelsior Twello

Zaterdag 26 oktober gaven Excelsior en VFC een Concert in de Amfihal in Epe. Voor VFC was het een tryout concert in voorbereiding op het concours van 30 november in de Hanzehal in Zutphen.

Zie ginds komt de stoomtrein

Zoals u vast niet is ontgaan komt Sint Nicolaas dit jaar per stoomtrein aan in Apeldoorn. Niet alleen Apeldoorn maar ook hier in Vaassen zijn de voorbereidingen voor dit kinderfeest al weer in volle gang. Sint kan naast zijn trouwe pieten best wat hulp gebruiken, hij is immers de jongste niet meer.

Gelukkig zijn er al jaren zijn trouwe Vrienden van Vaassens Fanfare Corps die zorgen dat er voor iedereen weer een heerlijke chocolade letter klaar ligt op 5 december. U hoeft geen schoorsteen te hebben want de vrienden bellen bij u aan de in de week van 14 tot 20 oktober aanstaande. In de vroege avond kunt u hen verwachten met het hele alfabet in melk en puur. Zij gaan heus niet stilletjes uw huisje voorbij,  want vele handen maken licht werk. U hoort ze waarschijnlijk al van verre aankomen. Omdat Vaassen harder groeit dan onze muziekvereniging helpen de leden van de Oranje commissie Vaassen ook al enkele jaren met de verkoop van de letters. Samen staan we sterk in Vaassen en dat ziet ook de Sint erg graag. Omdat de Sint onze fanfare een warm hart toedraagt  worden de letters voor 1,25 verkocht en komt de winst ten goede aan het Vaassens Fanfare Corps.

Wil u er zeker van zijn dat u de juiste letters krijgt en onze verkopers niet misloopt dan kunt u ook vast mailen naar l.vergers1@kpnmail.nl. U krijgt dan een bestellijst gemaild en de letters worden bij u thuisbezorgd.

Uiteraard hoopt de Sint dat u  onze letteractie een warm hart toedraagt en we weer zoals afgelopen jaar het hele alfabet verkopen. Hiermee draagt u bij aan het financieel gezond houden van onze vereniging. U kunt het Vaassens Fanfare Corps de komende weken bewonderen in onder andere Epe op 26 oktober tijdens een try-out concert in de Amfihal. Er zijn nog kaarten voor dit concert te koop bij Slijterij Kooijer aan de Dorpsstraat te Vaassen.

Vrienden vervangen instrumenten

Hoewel Sinterklaas nog niet in het land is, zijn er de afgelopen maande enkele leden van Vaassens Fanfare blij verrast. Een aantal instrumenten waren nodig aan vervanging toe. De stichting Vrienden van Vaassens Fanfare corps die u vast wel kent van de chocoladeletter of potgrond actie heeft het spaarvarken eens  goed op de kop gehouden. Gelukkig had het varken aardig spek op de botten en zo konden zij de vereniging  blij maken met een aantal nieuwe instrumenten. Eerder werden al de slagwerkers verrast met vernieuwing en uitbreiding van instrumenten. Ook werden er net voor de zomer enkele saxofoons uitgereikt.

Afgelopen woensdag werden de trouwe leden Elise van Nieuwenhoven en Rieki de Wilde verrast. Aan hen werd een nieuwe hoorn uitgereikt. Niet alleen zij, maar ook dirigent Patrick Dieperink  is erg blij met deze nieuwe aanwinsten. Met het concours op 30 november in het verschiet is er behalve een goede inzet ook goed materiaal nodig om te komen tot een topprestatie.

 Aan de inzet van het corps zal het zeker niet liggen, er wordt druk gerepeteerd. Binnenkort is er een studiedag en het corps zal ook enkele try-out concerten gaan geven. Zo treden zij 26 oktober samen met muziekvereniging Excelsior Twello op in de Amfihal in Epe. Kaarten voor dit concert zijn onder andere verkrijgbaar bij Slijterij Hans Kooijer aan de Dorpsstraat te Vaassen. 

Nu het spaarvarken van de Vrienden van Vaassens Fanfare leeg is wordt het tijd dit weer te gaan vullen. De eerste actie staat al weer voor de deur. In de week van 14 tot 19 oktober komen de vrienden zoals ieder jaar aan uw deur met heerlijke chocoladeletters. In het volgende Vaassens weekblad leest u meer hierover.

Nieuwe instructeur

Vanaf donderdag 19 september heeft de slagwerkgroep van Vaassens Fanfare weer een instructeur. Zijn naam is Mark Rorije. (zie verdere gegevens bij instructeur).

Herfstnoten

Opening muzikaal winterseizoen in EPE

Het Vaassens Fanfare Corps uit Vaassen organiseert samen met Excelsior uit Twello een uniek duo concert.

Helaas beschikken zowel Vaassen als Twello niet over een optimale concertzaal .,maar was de gemeente Epe gaarne bereid de Amfi-hal van het Gemeentehuis ,markt 14 in Epe voor dit concert te reserveren . 

Het wordt een concert van 2 Fanfareorkesten van formaat met een rijke muzikale historie.

Het Concert start om 19:30 u  ( zaal open vanaf 19:00 ) 

Er is gekozen voor originele Fanfare stukken of breed uitgeschreven arrangementen waarbij de volle fanfare klank goed tot uitdrukking komt. 

Excelsior zal voor de pauze optreden met een gevarieerd programma. Na de Pauze neemt het VFC plaats en zal dan een 3-tal werken uitvoeren waarmee men op 30 november in Zutphen naar concours gaat in de 2e divisie Fanfare. 

Kaarten voor dit concert kosten a €.7,50 (tegen inlevering 1x koffie/thee gratis. Kaarten verkrijgbaar bij:

Boekhandel Oonk ,Stationsstraat 4, 7391 EK TWELLO

Slijterij Kooijer , Dorpsstraat 27, 8171 BK VAASSEN

Brasserij  BIJ ONS , Hoofdstraat 72a , 8162 AL EPE

Of reserveren bij info@vaassensfanfare.nl 

Een echte aanrader voor de liefhebber.

 

“FANFARE MUZIEK - LEUKE AVOND UIT ” 

Graag tot ziens op 26 oktober in Epe 

Excelsior – Twello

VFC – Vaassen

HOLLADIJEE SPEEL JIJ MEE MET VFC?

Zaterdag 14 september stond het promotie/kennismaking team weer op de markt in Vaassen kom kijken en meedoen. 

Tevens gaven wij een serenade op de markt.

ALT-SAXEN MET BIJDRAGE EPE VOOR EPE

Lisanne en Emma kregen beide een nieuwe Saxofoon aangeboden door de Rotary Epe. Bijzonder dankbaar zijn wij dan ook voor deze bijdrage voor onze muziekvereniging.

Emsterfeest

Beekzichtconcert in Voorst

Zondagmiddag waren wij voor een concert samen met Fanfare Korps Voorst aanwezig voor het beekzichtconcert 2019.

Serenade bij de Familie Rietbergen

Zaterdagavond heeft het Vaassens Fanfare een serenade gebracht bij het echtpaar Rietbergen. 

helfterkamp deel 2

Woensdag 3 juli hebben wij het Camping concert gegeven dat al 19 juni gepland stond maar helaas door het slechte weer geen doorgang kon vinden. 

Bloemfontein

Verrassing voor het Vaassens Fanfare Corps tijdens concert bij ‘De Bloemfontein’

 

Het Vaassens Fanfare Corps werd afgelopen woensdag tijdens het zomerconcert bij ‘De Bloemfontein’ verrast door René Steunenberg van de Rabobank Noord Veluwe. Hij overhandigde twee nieuwe tenorsaxofoons aan de vereniging, welke aangeschaft konden worden door een bijdrage vanuit het Rabofonds.

 

In het kader van de jaarlijkse reeks zomerconcerten gaf het Vaassens Fanfare Corps afgelopen woensdag 26 juni een concert bij de Bloemfontein. De slagwerkgroep begon het concert met een reeks swingende en ritmische muziekstukken. Het was tevens een bijzonder concert voor de slagwerkgroep, aangezien slagwerkinstucteur Robbert Houtkamp voor de laatste keer voor de groep

stond. Robbert heeft vier jaar lang met veel plezier de slagwerkgroep geleid, maar gaat nu een nieuwe uitdaging aan. Robbert werd bedankt voor zijn jarenlange inzet en enthousiasme. Het concert werd vervolgd door het A-orkest, maar werd al snel onderbroken door een mystery guest. René Steunenberg van de Rabobank Noord Veluwe overhandigde twee nieuwe tenorsaxofoons aan de vereniging,aangezien de twee oude tenorsaxofoons aan vervanging toe waren. Het Vaassens Fanfare Corps is erg blij dat met een bijdrage vanuit het Rabofonds twee nieuwe tenorsaxofoons aangeschaft konden worden. Na deze leuke verrassing vervolgde het orkest het concert vooral swingende en zomerse muziek, waarop een enkeling zelfs een dansje waagde.  

 

Woensdag 3 juli geeft het Vaassens Fanfare Corps nog een concert bij camping de Helfterkamp, aanvang 19.30 uur. En op zondagmiddag 7 juli zal het VFC nog een optreden verzorgen in samenwerking met Fanfare Korps Voorst tijdens het Beekzichtconcert te Voorst, aanvang 14.00 uur. Kijk voor meer informatie op onze website www.vaassensfanfare.nl, facebookpagina, stel uw vragen via info@vaassensfanfare.nl of neem contact op via 06-53592074.

Epe voor Epe

Epe fietst voor Epe geld bij elkaar en Vaassens Fanfare was erbij. Muzikaal en sportief bezig zijn past ook bij VFC.

Was een geslaagde middag.

Avondwandelvierdaagse Apeldoorn

Zomer concert de Helfterkamp Deel 1

Helaas viel het concert woensdag op Camping de Helfterkamp grotendeels in het water. De slagwerkgroep kon nog net hun optreden verzorgen, het orkest helaas niet. Op woensdag 3 juli zullen wij alsnog het concert op de Helfterkamp verzorgen, uiteraard bij droog weer.

Wandelvierdaagse Vaassen

Vaassens fanfare tijdens de intocht van de Vaassense wandelavondvierdaagse.

Vaasaqua 2019

Vaassens Fanfare begon vaasaqua met een leuk concert. 

Huldiging Vrienden

Trouwe vrienden van Vaassens fanfare worden gehuldigd.Al jaren kan Vaassens Fanfare Corps steunen op een actieve groep vrijwilligers. Deze vrienden van Vaassens fanfare komt u met regelmaat tegen aan uw deur of in het dorp. Zo hebt u in februari potgrond van onze vrienden kunnen kopen en zullen zij ook dit najaar weer met chocoladeletters op uw stoep staan. Deze vrienden vergaderen enkele malen per jaar en jongstleden dinsdag had de vergadering een feestelijk karakter. Tijdens deze vergadering werden 2 vrienden gehuldigd voor trouwe dienst. Zij waren hier volledig door verrast, zich niet bewust van het feit dat zij zich inmiddels al 25 jaar inzetten voor onze stichting vrienden van Vaassens Fanfare Corps.Gerda Krijgsman werd in de bloemetjes gezet, naast haar trouwe inzet beheert zij ook al jaren de lief en leed pot en draagt hiermee bij tot verbinding tussen de vrienden.Ook stille kracht Wim Veldhuis ontving bloemen en een oorkonde. Rondom de Pastoorsweg is hij inmiddels een bekend gezicht als vriend van Vaassens Fanfare Corps.Helaas was Wim Bourgonje niet op de vergadering. Hij werd de dag erna thuis verrast en gehuldigd. Wim Bourgonje, inmiddels de 85 gepasseerd, is onze topverkoper als het gaat om chocoladeletters, een man van weinig woorden maar veel daden. Voorzitter van de vrienden, Monique Hulleman dankte de jubilarissen voor de trouwe inzet en sprak de hoop uit dat zij nog lang actief zullen blijven binnen onze vriendenclub.

Dodenherdenking.

Dodenherdenking bij Royal Vaassen Flexible  Packaging.

Koningsdag

Koningsdag Vaassen.

Pasen

Delegatie VFC begeleidde de zang op het marktplein voordat de kerkdienst begon.

Vaassens fanfare Corps geeft kleurrijk concert

Zaterdagavond 6 april werd het voorjaar voor heel even naar binnen gehaald in dorpscentrum de Wieken in Vaassen, tijdens het voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps. Dit jaar was het thema van het concert ‘kleur’, waardoor een gevarieerd boeket aan kleurrijke muziekstukken werd opgevoerd. Van wit tot oranje en van blauw tot groen, bijna alle kleuren kwamen in muzikale zin voorbij. Bovendien was ook de zaal omgetoverd tot een kleurrijk geheel, waardoor het toegestroomde publiek nog meer in de juiste stemming kwam.De fanfare, onder leiding van dirigent Patrick Dieperink, opende de avond in stijl met een Koninklijke werk: Van Oranje. Vervolgens liet het Vaassens Fanfare Corps zien en horen dat het wel goed zit met lokaal muzikaal talent in het nummer The Green Hill. Het was namelijk Wouter-Jan van Lohuizen die in The Green Hill een knappe solo wegspeelde op zijn bariton. Het publiek genoot zichtbaar van de manier waarop hij de muziek en zijn instrument beheerste. Met het klassieke werk Elsa’s Procession liet de fanfare vervolgens een indrukwekkend stuk horen waarin het verhaal werd vertolkt van de weg die Elsa aflegt in haar witte trouwjurk naar het altaar. Aan het slotakkoord van dit stuk te horen, liep het met Elsa niet goed af.

 

Vervolgens was het de beurt aan de slagwerkgroep, waarbij instructeur Marcus Wiebenga zijn muzikanten op allerlei verschillende soorten slagwerkinstrumenten liet spelen. Vooral in het nummer Percussion Colours kwam een kleurenpallet aan verschillende instrumenten voorbij. Hierbij was een speciale rol weggelegd voor de solist op de pauk. Het nummer Mombasa had een lekker ritme met een hele ‘dikke sound’ waarbij de drummer de hoofdlijnen uitzette. Hiermee kwam de slagwerkgroep verrassend uit de hoek.

 

Uiteraard kwam de jongste jeugd ook aan bod, Kim en Alana lieten met de Blokfluit Rap de hele zaal mee zingen en swingen. Op saxofoon en bugel maakten Noor, Neriah en Indy het feest uiteindelijk compleet, met onder andere het bekende nummer Alle Kleuren van de meidengroep K3. Ook was er ruimte gemaakt in het programma voor de kinderen die meededen aan het scholenproject van de Montessori Sterrenschool Geerstraat in Vaassen. Zij hebben in vijf weken tijd een instrument leren te bespelen en lieten hun ingestudeerde muziek horen aan het publiek. Het plezier spatte van het podium en er werd maar weer eens aangetoond dat samen muziek maken hartstikke leuk is.Na de pauze werd het programma vervolgd door de fanfare met de twee werken The Woman in White en de Zwaanriddersage. In beide stukken kwam de mooie fanfareklank tot uiting en daarbij werd veel gevraagd van de muzikanten, omdat er naast de technische passages veel afwisselende ritmische aspecten voorbij kwamen. Omdat het concert in het teken stond van het thema kleur, waren alle secties van het orkest speciaal voor deze gelegenheid uitgedost met fleurig gekleurde tinten in hun outfit. De leden deden zelf vanuit hun stoel op het podium de presentatie van de avond, waarbij leuke anekdotes over henzelf, de sectie of de muziekstukken werden verteld. Het programma ging verder met een prachtige trompetsolo van Manon van Vemde, in het nummer Yellow van Coldplay. Vervolgens werden nog een aantal wat makkelijk in het gehoor liggende stukken uitgevoerd, zoals Blauwe Ruis en Aan de Kust van de Zeeuwse band Blof, Little Green Bag van de George Baker Selection en de klassieker Nights in White Satin van The Moody Blues. Hiermee kreeg het orkest de handjes op elkaar. Toen het concert zijn einde naderde sprak voorzitter Wilbert van de Schepop zijn dankwoord uit. Hij benadrukte dat een avond als deze alleen maar kan plaatsvinden door de ondersteuning van diverse trouwe sponsoren en de samenwerking met carnavalsvereniging de Rossumdaerpers en Cavente licht en geluid. Vanzelfsprekend had de fanfare nog een toegift in de tas, waardoor het de avond in stijl afsloot met het bruisende muziekstuk Bad Leroy Brown. Dit swingende slotakkoord zorgde voor een staande ovatie waarna zowel het publiek als de muzikanten met een gezonde dosis aan muzikale doping huiswaarts keerden. 

T for Tommy

Vanmiddag was er een delegatie van VFC aanwezig mee aan de muzikale  omlijsting van de herdenking van "T for Tommy" op de plek van het neergestortte vliegtuig in 1942.

Muziekproeverij

Muziekproeverij Vaassens Fanfare Corps

Tijdens deze muziekproeverij heeft u kennis kunnen maken met diverse muziekinstrumenten en met de vereniging. Om 11.00u heeft het VFC een optreden verzorgen met feestelijke muziek. Tevens werden het promotieteam verrast door Dennis Riphagen van IJssalon Rozeboom met een lekkere kop koffie/thee. 

 

De twee vrijkaarten voor het jaarlijkse voorjaarconcert op zaterdag 6 april a.s. zijn gewonnen door dhr. E. van Beek.

Voor de kinderen was er een kleurwedstrijd georganiseerd. 

Op zaterdag 6 april worden de drie winnaars, uit verschillende leeftijdscategorieën, bekend gemaakt.

Tijdens ons voorjaarsconcert op zaterdagavond 6 april (aanvang 19.30u) kunnen de winnaars hun prijs op komen halen.  

Voorjaarsconcert

Een kleurrijk concert door het Vaassens Fanfare Corps op zaterdag 6 april. Het Vaassens Fanfare Corps presenteert zich traditiegetrouw aan het publiek tijdens het jaarlijkse voorjaarsconcert, dat plaatsvindt op zaterdag 6 april. Het is inmiddels een traditie dat het corps een thema hanteert voor het voorjaarsconcert en dit jaar is gekozen voor kleur!

Dat muziek en kleur hand en hand gaan met elkaar, zal het orkest laten zien en horen op deze spetterende avond. Het wordt dus een avond vol kleurrijke muziek!

Er wordt al wekenlang druk gerepeteerd door de leden van het

Vaassens Fanfare Corps om te zorgen dat tijdens het voorjaarsconcert alle muzieknoten juist worden gespeeld en de muziek zo wordt geïnterpreteerd zoals de dirigent dat bedoelt. De jongste jeugd, de slagwerkgroep en het A-orkest,

alle onderdelen van het Vaassens Fanfare Corps zullen van zich laten horen tijdens deze avond. Het programma zal herkenbaar en gevarieerd zijn. Zo gaat de muziek

van een witte trouwjurk naar een groen Engels landschap, en van koninklijk oranje naar de kleine groene tas van George Baker. En natuurlijk heeft het orkest ook een speciale toegift in de tas, waardoor iedereen ‘blauw’ naar huis gaat. Wie deze muzikale happening mee wil maken en benieuwd is naar lokaal

muzikaal talent is van harte uitgenodigd op zaterdag 6 april in dorpscentrum De Wieken in Vaassen. De zaal is open om 19:00u en het concert vangt aan om 19:30u. Uiteraard krijgen donateurs op vertoon van hun donateurskaart korting

op de entreeprijs.

Muziekproeverij op de markt

Muziekproeverij Vaassens Fanfare Corps

Op zaterdag 30 maart 2019, van 9.00-16.00 uur, heeft het Vaassens Fanfare Corps een muziekproeverij georganiseerd op de markt in Vaassen.

Tijdens deze muziekproeverij kunt u kennismaken met diverse muziekinstrumenten en met de vereniging. Op deze dag kunt u verschillende muziekinstrumenten uitproberen, kunt u zich aanmelden voor gratis proeflessen en kunt u zich aanmelden om

donateur te worden van het VFC. Om 11.00u zal het VFC een optreden verzorgen met feestelijke muziek.

Tevens zijn er die dag twee vrijkaarten te winnen voor het jaarlijkse voorjaarconcert op zaterdag 6 april a.s. Dit jaarlijkse

voorjaarsconcert heeft als thema ‘Kleur’. Voor de kinderen is daarom een kleurwedstrijd georganiseerd. Kinderen die deelnemen aan de muziekproeverij krijgen een kleurplaat en kunnen deze uiterlijk donderdag 4 april inleveren bij de Blokker in Vaassen.

Op zaterdag 6 april worden de drie winnaars, uit verschillende leeftijdscategorieën, bekend gemaakt.

Tijdens ons voorjaarsconcert op zaterdagavond 6 april (aanvang 19.30u) kunnen de winnaars hun prijs op komen halen.

 De muziekproeverij is leuk voor jong en oud, dus twijfel niet en kom langs op zaterdag 30 maart. Want samen muziek maken is zoveel leuker dan alleen.  

Muzieklessen Montessori Sterrenschool Geerstraat

De komende periode zal het Vaassens Fanfare Corps meerdere keren op donderdagmiddag muzieklessen verzorgen aan de bovenbouw van Montessori Sterrenschool Geerstraat in Vaassen. De eerste les heeft al plaatsgevonden en was

super leuk. De kinderen mochten op de bugels, trombones, hoorns, saxofoons en zelfs op de tuba (grond)tonen oefenen, en wat deden zij dit al goed. Ook werd aandacht besteed aan de diverse noten en hoe die op de instrumenten gespeeld moeten worden. Tijdens de laatste les op 4 april zijn alle ouders van de bovenbouw uitgenodigd voor het slotconcert, waar de kinderen gezamenlijk de geoefende muziekstukken

ten gehore zullen brengen. De kinderen die het leuk vinden mogen op 6 april, tijdens het voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps in dorpscentrum de Wieken, hun muziekstukken ten gehore brengen. 

Carnavalsoptocht Vaassen

Het Vaassens Fanfare Corps deed weer mee met de carnavalsoptocht in Vaassen.

Succesvolle potgrond actie

Ook dit jaar zal Vaassen weer in bloei staan! Veel Vaassenaren hebben vanaf 23 februari namelijk de potgrond daarvoor al in huis of schuur. In de vroege ochtend van de 23e met temperaturen rond het vriespunt gingen de leden en vrijwilligers van Vaasens Fanfare op pad met protgrond. Naarmate de ochtend vorderde en de temperatuur steeg werd er steeds beter verkocht. Dat het al een week lenteachtig mooi weer was zal hier zeker een rol in hebben gespeeld. Er werd zo goed verkocht dat rond het middaguur de hele voorraad uitverkocht was! En dat was voor het eerst in de ongeveer 10 jaar dat deze actie nu inmiddels plaatsvind. Jammer is wel dat een aantal straten in Vaassen hierdoor geen verkoper hebben gezien. Volgend jaar zullen we proberen deze straten als eerste te bezoeken. Voor de zekerheid kunt u uiteraard volgend jaar ook weer in de voorverkoop bestellingen plaatsen. Wij zullen dit volgend jaar tijdig aangeven in dit weekblad. Vaassens Fanfare dankt u voor uw steun en ziet met u uit naar een vrolijk voorjaar vol bloemenpracht. Met de opbrengst van onze potgrond actie kunnen wij de kwaliteit van ons instrumentarium op peil houden en zorgen we ervoor dat we netjes gekleed optreden. Afgelopen zaterdag hebt u kunnen zien hoe wij erbij lopen als we ons uniform niet aanhebben. Dat voldoet prima voor Rossumdaerp maar staat niet zo goed in ons mooie Vaassen. Natuurlijk hopen wij u te ontmoeten op ons voorjaarsconcert op 6 april aanstaande in de Wieken. Houdt uw Vaassens weekblad goed in de gaten dan leest u later hierover meer.