Op deze pagina ziet u onze activiteiten.

Letterpret met VFC

VAASSEN - Chocolade daar wordt je vrolijk van en om die reden gaat Vaassens Fanfare ook al jaren met chocoladeletters langs de deur. Omdat er vorig jaar vanwege de corona geen letters verkocht konden worden, hebben de verkopers er nu veel zin in. De Fanfare leden verwachten een record verkoop, waarmee de weer groeiende muziekvereniging financieel gesteund wordt.

 

In dit weekblad wordt vermeld waar de opbrengst aan besteed wordt. Voor een nieuw instrument moeten heel wat letters verkocht worden, maar als dit dan weer lukt, zijn de muzikanten er extra blij mee.

In de week van 11 oktober komen de verkopers in de vroege avond langs de deuren. Graag met contant geld betalen, want pinnen is niet mogelijk. De prijs per letter is nog steeds € 1,25 en het hele alfabet in melk of puur is leverbaar, behalve de Q, X, Yen Z. De letterkeuze zal naarmate de week vordert beperkter worden, want op is op. Dat mag de pret niet bederven, want de L van lekker is net zo lekker als de C van chocola!

Wie zeker wil zijn van bepaalde letters, kan ook bestellen. 

 

Helaas krijgen wij het formulier niet in de website verwerkt U kunt een bestelformulier aanvragen via  chocoladeletteractievfc@gmail.com

Geslaagt concert vaassens fanfare Corps

Zaterdagavond 2 oktober vond het najaarsconcert plaats van het Vaassens Fanfare Corps. Ondanks een korte voorbereidingstijd, is het de vereniging toch gelukt er een mooie avond van te maken. Vanwege de meest recente corona versoepelingen bleek dat na lang wachten het corps eindelijk weer mocht spelen voor een volle zaal met publiek, binnen de zogenaamde anderhalve meter. Dit was natuurlijk weer even vreemd voor iedereen, maar gelukkig voelde het voor zowel muzikant als luisteraar snel weer vertrouwd. Bovendien was het fijn dat de trouwe aanhang van het Vaassens Fanfare Corps de weg naar dorpscentrum de Wieken weer had gevonden, iets wat toch afwachten is na zo’n lange tijd geen publiekelijke activiteiten op de agenda te hebben gehad.

Onder leiding van Patrick Dieperink startte het corps de avond met het spetterende nummer Faravista, een typisch openingswerk voor fanfare waarin alle secties binnen het orkest direct aan de bak moesten. Vervolgens was het de beurt aan een ensemble, welke speciaal was samengesteld voor dit concert. Dit ensemble, bestaande uit tien bugelisten en één es-cornetist, liet het indrukwekkende nummer Banks of Doon horen, een lied dat het publiek meevoer naar de Schotse river de ‘Doon’. Nadat de fanfare de klassieke mars Olympica liet horen was het de beurt aan het jeugdorkest, onder leiding van Annemieke Meijer. Ondanks dat het voor sommigen voor het eerst was dat zij voor het grote publiek mochten optreden, lieten zij zien en horen dat ze zeker geen plankenkoorts hebben! Met jeugdig enthousiasme werd een afwisselend programma gespeeld, waarbij een aantal bekende ‘TikTok’ hits voorbij kwamen, zoals The Wellerman en Sofia. Ook het jongste lid uit het jeugdorkest, slechts 6 jaar oud, sloeg zeer fanatiek, luid en ritmisch mee op de grote trom.

Vervolgens was het de beurt aan de slagwerkgroep, waarbij Mark Rorije zijn debuut maakte als instructeur tijdens dit concert. Hij staat sinds 2019 voor de slagwerkgroep en had nog niet eerder op kunnen treden met zijn slagwerkers. Hij liet zijn muzikanten op allerlei verschillende soorten slagwerkinstrumenten spelen, onder andere tijdens het nummer Kaleidoscope, wat zorgde voor bijzondere effecten. Met het nummer Back to Collins gaven de slagwerkers een ode aan een van ’s werelds bekendste drummer Phil Collins. Wie goed luisterde kon een aantal bekende drumritmes herkennen.

Na de pauze werd de avond vervolgd door de fanfare met een vlot en afwisselend programma met herkenbare muziek. De luisteraars werden met de medley Flower Power meegenomen naar de roemruchte flowerpowertijd, waarbij een aantal bekende melodieën voorbij kwamen zoals Let’s Go to San Francisco en Happy Together. Vervolgens passeerden de nummers Italian Fantasy en Disneys Frozen de revue. Met medleys van Amy Winehouse en Coldplay liet het orkest achtereenvolgens nummers horen die menig luisteraar bekend in de oren deed klinken.

 

Na het gebruikelijke dankwoord door voorzitter Wilbert van de Schepop werd de avond door het Vaassens Fanfare Corps in stijl afgesloten met een muzikale medley van Ed Sheeran. Dit swingende slot zorgde voor een staande ovatie waarna alle muzikanten weer beseften wat ze het liefst doen en zo’n lange tijd hebben moeten missen: samen muziek maken voor een enthousiast publiek.

Najaarsconcert VFc

Zaterdagavond 2 oktober geeft het Vaassens Fanfare Corps een najaarsconcert in Dorpscentrum De Wieken in Vaassen.

 

Momenteel zijn het jeugdorkest, de slagwerkgroep en het A-orkest volop aan het repeteren om een mooi programma voor u neer te zetten.  Het Jeugdorkest staat onder leiding van Annemieke Meijer en zal in een gevarieerd programma laten horen wat ze al kunnen. De slagwerkgroep, onder leiding van Mark Rorije, zal onder andere Kaleidoscope, Back to Collins en Three Amigos ten gehore brengen.  Het A-orkest, onder leiding van Patrick Dieperink, zal u onder andere laten genieten van de muziekstukken Flower Power en Italian Fantasy.

 

 

We hopen u allen te ontmoeten op zaterdagavond 2 oktober in Dorpscentrum De Wieken in Vaassen. Het concert vangt aan om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Bij binnenkomst krijgt u tevens een tegoedbon voor een gratis kopje koffie of thee in de pauze van het concert. Om toegang te krijgen tot het concert zal het publiek zijn/haar coronapas moeten laten zien. Dit betekent een negatieve testuitslag of u bent volledig gevaccineerd. Daarnaast zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus op de avond zelf geldt, vol = vol. Het is mogelijk om vooraf plaatsen te reserveren via secretariaat@vaassensfanfare.nl

Zomeravond concert

Geslaagd zomerconcert Vaassens Fanfare Corps.

Woensdagavond 14 juli heeft het Vaassens Fanfare Corps voor het eerst sinds anderhalf jaar weer een concert kunnen geven. Het concert zou oorspronkelijk plaatsvinden op de ijsbaanweide. Het gras was gemaaid, de schapen stonden achter het hek en de stoelen stonden klaar. Toch had het weer andere plannen en er werd veel regen voorspeld voor tijdens het concert. In overleg met Dorpscentrum de Wieken heeft het concert uiteindelijk binnen in de sporthal plaats kunnen vinden, uiteraard op anderhalve meter afstand.

Het jeugdorkest van het Vaassens Fanfare Corps startte de avond met het nummer Royal Fanfare, en wat klonk dit al ontzettend goed. Ze brachten zes nummers ten gehore met meerder solo’s, zodat enkele jeugdleden ook individueel konden laten horen wat ze in hun mars hebben. Na elk nummer werd er volop geapplaudisseerd door het aanwezige publiek. Na het jeugdorkest was het A-orkest aan de beurt. Na slechts vijf repetities wisten zij een mooi programma neer te zetten, met onder andere de Dutch Rock Medley, Saturday Night Fever, Amy Winehouse en Coldplay. Hier en daar zal er nog wat bijgeschaafd moeten worden, maar normaal wordt er op dit programma zo’n drie maanden gerepeteerd.

Hoewel de weersomstandigheden in eerste instantie roet in het eten gooide, heeft er toch een mooi en geslaagd zomerconcert plaats kunnen vinden. Het Vaassens Fanfare Corps bedankt eenieder voor zijn/haar komst.

VFC WEER BEGONNEN MET REPETEREN

Op woensdag 9 juni was het dan eindelijk zover. Na vele maanden geen muziek te hebben gemaakt in verband met de geldende  coronamaatregelen, mocht het A-orkest van het Vaassens Fanfare Corps weer samen repeteren. Ook de slagwerkgroep is inmiddels vol enthousiasme begonnen. Het was fijn om gezamenlijk muziek te kunnen maken en om elkaar te kunnen spreken. Het Vaassens Fanfare Corps hoopt het Vaassense dorp in de zomer nog van een mooi concertje te kunnen laten genieten. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

JEUGD WEER BEGONNEN MET REPETEREN

Inmiddels zijn de jeugdleden van het Vaassens Fanfare Corps al weer enkele weken aan het repeteren. Voor de Pasen kregen alle jeugdleden en klein aardigheidje.

Het Vaassens Fanfare Corps wenst iedereen een fijn Pasen toe

 

 

Twee Bestuurders nemen Afscheid

Na vele jaren van trouwe dienst binnen het bestuur van het Vaassens Fanfare Corps, dragen Annemieke Meijer en Iris Veldkamp het stokje over aan twee nieuwe enthousiaste bestuursleden. We willen Annemieke en Iris bedanken voor hun inzet!

Support je club

Vandaag heeft onze voorzitter een cheque ontvangen bij Albert Heijn Vaassen, van de aktie Support  je club.

Online nieuwjaarsborrel

Vanavond was er voor de leden  van het Vaassens Fanfare Corps een online nieuwjaarsborrel. De avond werd geopend door voorzitter Wilbert van de Schepop met een speech.

Gerrit van Vemde en Rieki de Wilde  werden gehuldigd voor hun 50 jarig lidmaatschap! Eerder vandaag werden zij al coronaproof verrast met een oorkonde, speldje en een borrelpakket. Na een woordje van onze dirigent en instructeur werd de avond vervolgd met een leuke Bingo en Quiz.

 

Het was leuk iedereen weer te zien en spreken, hopelijk kunnen we snel weer samen muziek maken!

Neriah op A-Examen

Neriah de Wolf heeft vanmorgen haar A-examen met 43,5 punten op sopraan-sax afgesloten.

Jeugd geeft 1e concert

Jeugdorkest heeft vanavond een concertje gegeven bij de Speulbrink omdat daar vanavond Sinterklaas en zijn pieten op bezoek waren. Dit was het 1e concert wat deze jeugdleden gaven in het openbaar, helaas mochten er geen ouders aanwezig zijn ivm corona.

Rabo Clubsupport

Ons Jeugdorkest heeft een super leuk filmpje opgenomen om de Rabobank te bedanken voor het bedrag dat wij hebben ontvangen van de Raboclubsupport. 

Aftrap clubchoco bij Albert Heijn Vaassen

Zaterdag 10 oktober gaat de Clubchoco actie van start bij Albert Heijn te Vaassen.

Vanaf 15.00 uur wordt de display chocolade geplaatst in de Albert Heijn. Hier kunnen vervolgens de verenigingen langs komen en de eerste chocoladepastille van de vereniging overhandigd krijgen door iemand van Albert Heijn. Voor Vaassens Fanfare Corps was aanwezig Ninthe van Schoonhoven. Deze unieke verpakking is te koop voor € 4,50 hier gaat € 1,00 naar VFC.

Rabobank clubsupport

VAASSENS FANFARE CORPS ONTVANGT CHEQUE VAN BOLLEBROEKJES

De "Bollebroekjes" uit Vaassen hebben een leuke actie opgezet door bomen in schijven te zagen, daarna te kloven en er handzame blokken van te maken voor in de openhaard. Deze actie leverde een mooie cheque op van 2000 euro voor het Vaassens Fanfare Corps op, die vanavond werd uitgereikt op onze repetitie. Bollebroekjes bedankt!

Na fanfare en slagwerkgroep ook jeugdorkestje weer van start

Het jeugdorkestje van Vaassens Fanfare Corps is ook weer begonnen met het samen muziek maken.

Afsluiting muziekseizoen

Afgelopen woensdagavond werd het muziekseizoen afgesloten met een gezellige avond bij onze dirigent (Patrick) in Eefde. Patrick, Esther en Annemieke hadden voor ons een quiz voorbereid, deze ging natuurlijk over muziektermen/stukken en over onze eigen VFC. 

Donderdag avond hadden de slagwerkers ook hun afsluiting van het muziekseizoen. De slagwerkers hadden een barbecue gezamenlijk georganiseerd.  Beide muzikale leiders kregen een bloemetje van VFC.

 

Esther en Annemieke kregen op deze avond  een bos bloemen voor hun inzet voor de jeugd tijdens Corona Crisis.

Weer een complete repetitie

Na 3 maand (11maart) eindelijk weer met het hele orkest samen muziek kunnen maken in Dorpscentrum de Wieken.

Op gepaste afstand met 2 meter tussen de muzikanten.

Repetities weer van start

De repetities zijn weer van start gegaan! Woensdag de eer aan de saxen en de hoorns. Wat was het heerlijk om weer met elkaar te repeteren, ondanks dat het nu nog niet met het gehele orkest is. Gisteravond was het de beurt aan de slagwerkgroep. Hoewel ze individueel via Zoom al wekelijks les kregen gedurende de coronacrisis, mochten ze nu weer voor het eerst samen repeteren. Het was wederom de geslaagde repetitie.

Corona Virus

Beste muziekliefhebbers,

Het bestuur van het Vaassens Fanfare Corps heeft besloten de maatregelen van het RIVM en het advies van het KNMO op te volgen. Dit houdt in dat alle activiteiten (o.a. repetities en muzieklessen) van de vereniging t/m 6 april afgelast worden. Dit betekent dus ook dat het voorjaarsconcert op zaterdag 4

april helaas niet doorgaat! Het bestuur houdt alle ontwikkelingen rondom het Coronavirus goed in de gaten en zullen nieuwe informatie met u delen. We hopen voor een ieder dat deze pandemie snel voorbij mag gaan en dat wij u

snel weer van onze muzikale klanken kunnen laten genieten.

  Met muzikale groet, Bestuur Vaassens Fanfare Corps 

Potgrond aktie

Impressie van Vaassens Fanfare potgrond verkopers die door Monique Hulleman van een soepje en een broodje worden voorzien.

Waarna de laatste zakken verspreid werden in en rond Vaassen.

Nieuw jeugdorkest van start

Afgelopen woensdag was het dan zo ver, de aftrap van het

nieuwe en lang gewenste jeugdorkest van het Vaassens Fanfare Corps. Onder leiding van Annemieke Meijer- van Lohuizen zijn Lisanne, Neriah, Yannique, Lieke, Indy, Loïs, Luka en Laurens begonnen met het samenspelen.

Variërend van leeftijd en lengte van lidmaatschap (de

jongste is net 3 weken lid) zijn de jeugdleden samen begonnen aan “Playing Together, So Much Better!” uit de Band Time Starter. De aankomende weken gaan ze proberen een drietal muziekstukken in te studeren die dan op ons

Voorjaarsconcert op zaterdag 4 april te beluisteren zijn.

Mocht het u of uw kind nou ook leuk lijken om muziek

te maken, kom gerust eens langs op de woensdagavond in Dorpscentrum de Wieken. Het jeugdorkest repeteert van 18.00 -19.00 uur en het A-Orkest van 19.30 – 21.45 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@vaassensfanfare.nl

2e Prijswinnaar Albert heijn Spaaractie

Tweede prijswinnaars bekend van de spaaractie voor het VFC bij de Albert Heijn Vaassen.

Op zaterdag 8 februari hebben de 2e prijswinnaars van de spaaractie bij de Albert Heijn Vaassen, voor een nieuwe

pauk voor het Vaassens Fanfare Corps, hun prijs in ontvangst genomen. Ze wonnen twee vrijkaartjes voor het voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps op

zaterdagavond 4 april 2020 en kregen een heerlijke appeltaart.

 

We trommelen iedereen op GRATIS mee te sparen voor een nieuwe pauk voor het Vaassens Fanfare Corps. Bij elke 25 euro

aan boodschappen ontvangt u een spaarzegel, welke op een spaarkaart geplakt kan worden. Een volle spaarkaart kan ingeleverd worden in de ton bij de informatiebalie. Uit de ingeleverde volle spaarkaarten wordt elke week een

winnaar gekozen en hij/zij ontvangt een mooie prijs!

U spaart toch ook mee?! 

Eerste Prijswinnaar bekend Albert Heijn spaaractie

Eerste prijswinnaar bekend van de spaaractie voor het VFC bij de Albert Heijn Vaassen Zaterdag 25 januari heeft de 1e prijswinnaar van de spaaractie bij de Albert Heijn Vaassen, voor een nieuwe pauk voor het Vaassens Fanfare Corps, haar prijs in ontvangst genomen. Ze won twee vrijkaartjes voor het voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps op zaterdagavond 4 april 2020 en kreeg een mooie bos bloemen.

 

Het Vaassens Fanfare Corps trommelt iedereen op GRATIS mee te sparen voor een nieuwe pauk voor het Vaassens Fanfare Corps. Bij elke 25 euro aan boodschappen ontvangt u een spaarzegel, welke op een spaarkaart geplakt kan worden. Een volle spaarkaart

kan ingeleverd worden in de ton bij de informatiebalie. Uit de ingeleverde volle spaarkaarten wordt elke week een winnaar gekozen en hij/zij ontvangt een mooie prijs!

Percussion party 2020

Zondag heeft de slagwerkgroep meegedaan aan een slagwerkmiddag in Vragender. Dit was het eerste optreden dat de slagwerkers o.l.v. Mark Rorije gaven.

40 jaar lidmaatschap nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 11 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het Vaassens Fanfare Corps plaats, waarbij onder andere één jubilaris gehuldigd werd. De nieuwjaarsreceptie werd geopend met een toespraak door voorzitter Wilbert van

de Schepop. Hij gaf een korte impressie van alle gebeurtenissen en activiteiten in 2019. Daarnaast werd vooruit gekeken naar 2020 en bracht men een toost uit op het nieuwe muziekjaar.

Dit werd gevolgd door het huldigen van een jubilaris.

Jan Sangers werd gehuldigd voor 40 jaar lidmaatschap bij het Vaassens Fanfare Corps, een hele prestatie. Hij kreeg een oorkonde, speldje en bos bloemen uitgereikt.

 

Om de avond feestelijk af te sluiten was een muziekquiz voorbereid, waarmee de muziekkennis van alle aanwezigen werd getest. Het winnende team ‘Ungdomskorps’

ging er vandoor met de hoofdprijs, een heerlijke schaal bitterballen. 

Spaaractie Albert Heijn Vaassen

Vanaf 4 januari 2020 kan er bij de Albert Heijn in Vaassen gratis gespaard worden voor een nieuwe pauk voor het Vaassen Fanfare Corps waarbij u tevens kans maakt op leuke prijzen.

 Het VFC en de Albert Heijn in Vaassen slaan de handen ineen voor een leuke spaaractie. Het VFC zal gaan sparen voor een nieuwe ‘pauk’, een slagwerkinstrument dat in het A-orkest gebruikt gaat worden. Daarnaast gaat het u in januari wellicht opvallen dat het VFC een ander logo en een andere huisstijl krijgt, wat tevens gekoppeld is aan deze actie.

 Bij de aankoop van boodschappen ontvangt u als klant zegels, welke op een spaarkaart geplakt kunnen worden. Een volle spaarkaart kunt u inleveren in een grote ton die bij de informatiebalie staat. Uit de ingeleverde spaarkaarten wordt elke week een winnaar getrokken en deze winnaar ontvangt een leuke prijs. De voortgang van de spaaractie zal op een ludieke manier zichtbaar zijn in de Albert Heijn Vaassen. 

De spaaractie zal feestelijk en muzikaal geopend worden door het Vaassens Fanfare Corps op zaterdag 4 januari 2020 om 11.00 uur. Het Vaassens Fanfare Corps trommelt iedereen op mee te sparen voor een nieuwe pauk. 

Kerstconcertje bij Albert Heijn Vaassen

Vanmorgen hebben wij een kerstconcertje bij Albert Heijn in Vaassen voor het winkelende publiek.

Kerstmarkt Vaassen

VFC heeft 3 dagen op de kerstmarkt in Vaassen gestaan met leuke zelf gemaakte spulletjes en natuurlijk met de heerlijke broodjes beenham.

Serenade bij de Familie Mulder

Zaterdag 7 december heeft het VFC een serenade gebracht bij Willy en Marijo Mulder die een feest gaven omdat zij 25 jaar getrouwd zijn.

Het VFC behaalt eerste prijs op het concertconcours in Zutphen

Op zaterdag 30 november heeft het Vaassens Fanfare Corps een eerste prijs behaalt in de 2e divisie op het concertconcours in Zutphen.

Na een lange voorbereiding van zo’n vier maanden, met extra groepsrepetities en een studiedag, heeft het Vaassens Fanfare Corps zich afgelopen zaterdag laten horen in de 2e divisie van het concertconcours in Zutphen. Hier openden zij met een majestueus openingswerk ‘Majestic Prelude’ van Jacob de Haan. Na dit inspeelwerk vervolgde het VFC hun optreden met ‘By the River’ van Jan van der Roost en ‘Lake of the Moon’ van Kevin Houben. Deze laatste twee werken werden beoordeeld door een driekoppige jury, welke werden beloond met een totaal van 82 punten. Dit staat gelijk aan een dikke acht en daarmee ook een eerste prijs. Deze prestatie werd in de avond door alle leden en de dirigent gevierd door middel van een etentje en een feestje in Café De Toren.

Avondintocht Sinterklaas in Vaassen

Zaterdag 16 november heeft het VFC weer meegedaan met de jaarlijkse optocht van Sinterklaas te Vaassen.

Poppyday

Op zaterdag 9 november deed er weer een delegatie mee aan de jaarlijkse poppyday herdenking in Vaassen.

Serenade bij de familie Veldhuis

Vrijdag 8 november heeft VFC een serenade gegeven bij het Koetshuis waar de Familie Veldhuis hun 50 jarig huwelijksfeest vierden.

Try out concert met Excelsior Twello

Zaterdag 26 oktober gaven Excelsior en VFC een Concert in de Amfihal in Epe. Voor VFC was het een tryout concert in voorbereiding op het concours van 30 november in de Hanzehal in Zutphen.

Zie ginds komt de stoomtrein

Zoals u vast niet is ontgaan komt Sint Nicolaas dit jaar per stoomtrein aan in Apeldoorn. Niet alleen Apeldoorn maar ook hier in Vaassen zijn de voorbereidingen voor dit kinderfeest al weer in volle gang. Sint kan naast zijn trouwe pieten best wat hulp gebruiken, hij is immers de jongste niet meer.

Gelukkig zijn er al jaren zijn trouwe Vrienden van Vaassens Fanfare Corps die zorgen dat er voor iedereen weer een heerlijke chocolade letter klaar ligt op 5 december. U hoeft geen schoorsteen te hebben want de vrienden bellen bij u aan de in de week van 14 tot 20 oktober aanstaande. In de vroege avond kunt u hen verwachten met het hele alfabet in melk en puur. Zij gaan heus niet stilletjes uw huisje voorbij,  want vele handen maken licht werk. U hoort ze waarschijnlijk al van verre aankomen. Omdat Vaassen harder groeit dan onze muziekvereniging helpen de leden van de Oranje commissie Vaassen ook al enkele jaren met de verkoop van de letters. Samen staan we sterk in Vaassen en dat ziet ook de Sint erg graag. Omdat de Sint onze fanfare een warm hart toedraagt  worden de letters voor 1,25 verkocht en komt de winst ten goede aan het Vaassens Fanfare Corps.

Wil u er zeker van zijn dat u de juiste letters krijgt en onze verkopers niet misloopt dan kunt u ook vast mailen naar l.vergers1@kpnmail.nl. U krijgt dan een bestellijst gemaild en de letters worden bij u thuisbezorgd.

Uiteraard hoopt de Sint dat u  onze letteractie een warm hart toedraagt en we weer zoals afgelopen jaar het hele alfabet verkopen. Hiermee draagt u bij aan het financieel gezond houden van onze vereniging. U kunt het Vaassens Fanfare Corps de komende weken bewonderen in onder andere Epe op 26 oktober tijdens een try-out concert in de Amfihal. Er zijn nog kaarten voor dit concert te koop bij Slijterij Kooijer aan de Dorpsstraat te Vaassen.

Vrienden vervangen instrumenten

Hoewel Sinterklaas nog niet in het land is, zijn er de afgelopen maande enkele leden van Vaassens Fanfare blij verrast. Een aantal instrumenten waren nodig aan vervanging toe. De stichting Vrienden van Vaassens Fanfare corps die u vast wel kent van de chocoladeletter of potgrond actie heeft het spaarvarken eens  goed op de kop gehouden. Gelukkig had het varken aardig spek op de botten en zo konden zij de vereniging  blij maken met een aantal nieuwe instrumenten. Eerder werden al de slagwerkers verrast met vernieuwing en uitbreiding van instrumenten. Ook werden er net voor de zomer enkele saxofoons uitgereikt.

Afgelopen woensdag werden de trouwe leden Elise van Nieuwenhoven en Rieki de Wilde verrast. Aan hen werd een nieuwe hoorn uitgereikt. Niet alleen zij, maar ook dirigent Patrick Dieperink  is erg blij met deze nieuwe aanwinsten. Met het concours op 30 november in het verschiet is er behalve een goede inzet ook goed materiaal nodig om te komen tot een topprestatie.

 Aan de inzet van het corps zal het zeker niet liggen, er wordt druk gerepeteerd. Binnenkort is er een studiedag en het corps zal ook enkele try-out concerten gaan geven. Zo treden zij 26 oktober samen met muziekvereniging Excelsior Twello op in de Amfihal in Epe. Kaarten voor dit concert zijn onder andere verkrijgbaar bij Slijterij Hans Kooijer aan de Dorpsstraat te Vaassen. 

Nu het spaarvarken van de Vrienden van Vaassens Fanfare leeg is wordt het tijd dit weer te gaan vullen. De eerste actie staat al weer voor de deur. In de week van 14 tot 19 oktober komen de vrienden zoals ieder jaar aan uw deur met heerlijke chocoladeletters. In het volgende Vaassens weekblad leest u meer hierover.

Nieuwe instructeur

Vanaf donderdag 19 september heeft de slagwerkgroep van Vaassens Fanfare weer een instructeur. Zijn naam is Mark Rorije. (zie verdere gegevens bij instructeur).

Herfstnoten

Opening muzikaal winterseizoen in EPE

Het Vaassens Fanfare Corps uit Vaassen organiseert samen met Excelsior uit Twello een uniek duo concert.

Helaas beschikken zowel Vaassen als Twello niet over een optimale concertzaal .,maar was de gemeente Epe gaarne bereid de Amfi-hal van het Gemeentehuis ,markt 14 in Epe voor dit concert te reserveren . 

Het wordt een concert van 2 Fanfareorkesten van formaat met een rijke muzikale historie.

Het Concert start om 19:30 u  ( zaal open vanaf 19:00 ) 

Er is gekozen voor originele Fanfare stukken of breed uitgeschreven arrangementen waarbij de volle fanfare klank goed tot uitdrukking komt. 

Excelsior zal voor de pauze optreden met een gevarieerd programma. Na de Pauze neemt het VFC plaats en zal dan een 3-tal werken uitvoeren waarmee men op 30 november in Zutphen naar concours gaat in de 2e divisie Fanfare. 

Kaarten voor dit concert kosten a €.7,50 (tegen inlevering 1x koffie/thee gratis. Kaarten verkrijgbaar bij:

Boekhandel Oonk ,Stationsstraat 4, 7391 EK TWELLO

Slijterij Kooijer , Dorpsstraat 27, 8171 BK VAASSEN

Brasserij  BIJ ONS , Hoofdstraat 72a , 8162 AL EPE

Of reserveren bij info@vaassensfanfare.nl 

Een echte aanrader voor de liefhebber.

 

“FANFARE MUZIEK - LEUKE AVOND UIT ” 

Graag tot ziens op 26 oktober in Epe 

Excelsior – Twello

VFC – Vaassen

HOLLADIJEE SPEEL JIJ MEE MET VFC?

Zaterdag 14 september stond het promotie/kennismaking team weer op de markt in Vaassen kom kijken en meedoen. 

Tevens gaven wij een serenade op de markt.

ALT-SAXEN MET BIJDRAGE EPE VOOR EPE

Lisanne en Emma kregen beide een nieuwe Saxofoon aangeboden door de Rotary Epe. Bijzonder dankbaar zijn wij dan ook voor deze bijdrage voor onze muziekvereniging.

Emsterfeest

Beekzichtconcert in Voorst

Zondagmiddag waren wij voor een concert samen met Fanfare Korps Voorst aanwezig voor het beekzichtconcert 2019.

Serenade bij de Familie Rietbergen

Zaterdagavond heeft het Vaassens Fanfare een serenade gebracht bij het echtpaar Rietbergen. 

helfterkamp deel 2

Woensdag 3 juli hebben wij het Camping concert gegeven dat al 19 juni gepland stond maar helaas door het slechte weer geen doorgang kon vinden. 

Bloemfontein

Verrassing voor het Vaassens Fanfare Corps tijdens concert bij ‘De Bloemfontein’

 

Het Vaassens Fanfare Corps werd afgelopen woensdag tijdens het zomerconcert bij ‘De Bloemfontein’ verrast door René Steunenberg van de Rabobank Noord Veluwe. Hij overhandigde twee nieuwe tenorsaxofoons aan de vereniging, welke aangeschaft konden worden door een bijdrage vanuit het Rabofonds.

 

In het kader van de jaarlijkse reeks zomerconcerten gaf het Vaassens Fanfare Corps afgelopen woensdag 26 juni een concert bij de Bloemfontein. De slagwerkgroep begon het concert met een reeks swingende en ritmische muziekstukken. Het was tevens een bijzonder concert voor de slagwerkgroep, aangezien slagwerkinstucteur Robbert Houtkamp voor de laatste keer voor de groep

stond. Robbert heeft vier jaar lang met veel plezier de slagwerkgroep geleid, maar gaat nu een nieuwe uitdaging aan. Robbert werd bedankt voor zijn jarenlange inzet en enthousiasme. Het concert werd vervolgd door het A-orkest, maar werd al snel onderbroken door een mystery guest. René Steunenberg van de Rabobank Noord Veluwe overhandigde twee nieuwe tenorsaxofoons aan de vereniging,aangezien de twee oude tenorsaxofoons aan vervanging toe waren. Het Vaassens Fanfare Corps is erg blij dat met een bijdrage vanuit het Rabofonds twee nieuwe tenorsaxofoons aangeschaft konden worden. Na deze leuke verrassing vervolgde het orkest het concert vooral swingende en zomerse muziek, waarop een enkeling zelfs een dansje waagde.  

 

Woensdag 3 juli geeft het Vaassens Fanfare Corps nog een concert bij camping de Helfterkamp, aanvang 19.30 uur. En op zondagmiddag 7 juli zal het VFC nog een optreden verzorgen in samenwerking met Fanfare Korps Voorst tijdens het Beekzichtconcert te Voorst, aanvang 14.00 uur. Kijk voor meer informatie op onze website www.vaassensfanfare.nl, facebookpagina, stel uw vragen via info@vaassensfanfare.nl of neem contact op via 06-53592074.